Tja, waar te beginnen? Er is zoveel gebeurd het afgelopen MS-jaar. 

In oktober stonden er de jaarlijkse onderzoeken op de agenda. Mijn eigen neuroloog was afwezig, dus ging ik naar haar collega. Alles is stabiel. Waar al die andere klachten van komen, kon hij geen antwoord op geven. Daarentegen smeet hij wel met antidepressiva, waar ik faliekant tegen was. Het enigste wat hij wel goed gedaan had, was een MRI ruggenmerg voorschrijven. 

Binnenkort staan weer de jaarlijkse onderzoeken gepland. Ik verwacht er niet te veel van. Mijn vertrouwen in een MRI is niet 100%. Heel kleine letsels zijn namelijk niet zichtbaar op beeld, maar kunnen wel enorme klachten geven. Daarentegen moet de neuroloog wel het MRI-beeld volgen. Ze mag en kan geen zwaardere medicatie voorschrijven als er niets veranderd is op beeld. 

Het afgelopen jaar was weer pittig. De vermoeidheid was overheersend, moordend, … Vaak deed ik een dutje en soms zelfs twee overdag. Geen powernap van een twintigtal minuutjes, maar ineens voor twee uur of meer. Op de meeste dagen was ik een slak. Ik raakte niet vooruit. Als het echt een slechte dag was, was de fijne motoriek in mijn rechterarm ook weg. Dan was schrijven ineens niet zo simpel meer. Over de hersenmist heb ik dan nog niet gesproken. Niet op woorden komen, woorden verwisselen, niet meer weten hoe je de simpelste dingen moet doen, … 

Toch berust ik er nu meer in. De voorbije jaren begonnen rond deze tijd al de zenuwen voor de onderzoeken. Nu laat ik het allemaal wat op me afkomen. We zien wel…

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

%d bloggers liken dit: