Over mij

Aangenaam, ik ben Kim. Ik ben woonachtig in een dorpje in de Kempen. Enkele jaren geleden behaalde ik mijn bachelordiploma Office Management, afstudeerrichting Medical Management Assistant (tegenwoordig heet dit blijkbaar Health Care Management). Momenteel ben ik werkzaam als medisch administratief bediende in een laboratorium.

Multiple Sclerose (MS)

Op 5 december 2019 kreeg ik de diagnose van Multiple Sclerose. Een ziekte die ik kende uit mijn cursus neurologie, maar nooit gedacht dat het zo dichtbij zou komen.

Tijdens de aanloop naar mijn diagnose ging ik op zoek naar patiëntenverhalen. Echte patiëntenverhalen. De informatieve sites had ik allemaal al van boven naar onder en weer terug gelezen. Ik wilde weten wat de eerste symptomen waren bij patiënten en niet de standaardlijstjes op die informatieve sites. Wie zoekt, die vindt, al was het zoeken naar een speld in een hooiberg. Heel veel (Nederlandstalige) blogs van MS-patiënten zijn er nog niet. En zeker in België niet.

Gelukkig vond ik er een aantal en deze blogs hielpen me ontzettend met mijn vragen. Dit is dan ook een doel met deze blog. Ik wil mensen die in hetzelfde schuitje zitten verder helpen. Misschien zijn ze, net als ik, ook op zoek naar echte patiëntenverhalen.

Ik hoop dat ik met deze blog ook een steentje kan bijdragen om MS nog kenbaarder te maken. Hoe MS-patiënten zich écht voelen, niet zoals het in de schoolboeken staat. Want al moet de objectieve kant er zeker ook zijn, de subjectieve kant is van even groot belang!

Lifestyle

Als kind al schreef ik papieren vol en de Word-bestanden met mijn schrijfsels zijn niet meer bij te houden. Altijd achter gesloten deuren welteverstaan. De diagnose MS heeft die vastgeroeste deuren geopend, want hierdoor ben ik Kim leeft begonnen. Ik merk gewoon dat ik heel erg blij word van bloggen en schrijven. 😀

Deze blog is dus niet enkel en alleen een MS-blog, maar ook een lifestyleblog. Ik heb dan wel MS, maar ik ben/doe/wil zoveel meer dan enkel MS-patiënt te zijn. Zo ben ik een echte boekenwurm, een cultuuropsnuiver, een Bourgondische Belg, …

Ik probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten, maar wil ook een realistische kijk geven op mijn leven. Het leven is niet perfect, het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar je moet er alles uithalen wat erin zit…

Liefs ❤
Kim

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: