Naar de neuroloog (Update Redomex+Duloxetine)

Eind februari startte ik met de combinatie Redomex 10mg en Duloxetine 30mg. Om dit op te volgen, stond er weer een afspraak bij de neuroloog gepland. In dit bericht vertel ik kort wat er voorafging en praat ik je bij met wat ik nu ga proberen. Het is en blijft een error and trial parcours, om van overleven naar leven te gaan. 

Wat voorafging

Redomex
Als eerste testte ik Redomex uit. Dit kleine rode tabletje is een antidepressivum die ook inwerkt op zenuwpijn. Na enkele weken bleek dat het niet voldoende hielp. Het was voor mij eerder een “slaappil” dan een pijnstiller.

Redomex + Duloxetine
De volgende stap was Duloxetine toevoegen aan de Redomex. Duloxetine is net als Redomex een antidepressivum dat inwerkt op zenuwpijn. En ja, ik had werkelijk minder zenuwpijn. Maar de bijwerkingen waren wel heftig. De opstart was heftig en hierover heb ik in dit bericht al geschreven. Ondertussen was ik wel naar dagelijks een pilletje overgeschakeld. De bijwerkingen bleven. Vooral die immense vermoeidheid hakte er serieus in. Ik was aan het overleven in plaats van te leven. 

Wat nu? 

Volgens de neuroloog komt de immense vermoeidheid van de Redomex en de Duloxetine. Ik weet het niet zo, maar de enige manier om dat te weten te komen is om Redomex en/of Duloxetine te stoppen. 

Een andere mogelijkheid was een nieuw pakketje met drie afzonderlijke pillen. 

  • Tradozone (slaapmedicatie die niet verslavend is, als vervanging voor Redomex, dit hoeft niet dagelijks genomen te worden)
  • Escitalopram (voor humeur, dit zat zowel in mindere mate in Redomex en in meerdere mate in Duloxetine)
  • Lyrica (voor de zenuwpijn, als vervanging voor Duloxetine)

En de laatste mogelijkheid is met alle medicatie stoppen. Behalve Copaxone, want die is “verplicht”, aldus de neuroloog.

Ik koos voor het nieuwe pakketje.  Dit houdt het volgende schema in:

Ochtend: 1x Escitalopram 10mg, 1x Lyrica 75mg
Avond: 1x Lyrica 75mg, 1x Tradozone 100 mg (indien nodig en niet volledig)

Dit assortiment medicatie, dus Redomex, Duloxetine, Tradozone, Escitalopram en Lyrica, is volgens de neuroloog de lichtere medicatie. Er is nog veel andere medicatie mogelijk, maar daar begint ze liever niet aan, omdat ik nog zo jong ben. Bij de vraag of er afbouw nodig is bij de antidepressiva (nvdr: in de dosis die ze voorgeschreven heeft), vertelt ze dat dit enkel nodig is bij mensen die de medicatie slikken voor een depressie en ook meestal in een veel hogere dosis. In mijn geval is er geen afbouw nodig met de antidepressiva. Lyrica kan ook nog opgebouwd worden. 

Daarnaast heb ik ook een schema meegekregen, want met de medicatie Redomex, Duloxetine, Tradozone, Escitalopram en Lyrica kan ik ook variëren. Het is enkel opletten om dezelfde soort medicatie niet tegelijk in te nemen, omdat dit met elkaar kan interfereren. Zo is de combinatie Lyrica – Duloxetine gevaarlijk. Wanneer ik wil switchen, kan ik altijd voor de zekerheid de neuroloog contacteren. Een ritje naar de spoed omwille van een overdosis wil ik uiteraard te allen koste vermijden. 

Als alles volgens plan verloopt, zie ik de neuroloog in het najaar weer, bij de jaarlijkse controle. 

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Eén reactie op “Naar de neuroloog (Update Redomex+Duloxetine)”

  1. Het houdt je bezig zo! Hopelijk vind je snel en combi die goed voor je werkt, zonder al te veel bijwerkingen (of eigenlijk het liefst helemaal geen natuurlijk).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: