Boekrecensie | Aroma – Ann Galland

In het begin van de zomer won ik dit boek op Instagram. Het is een boek dat al veel lof kreeg én van een Belgische auteur is. Ik was hoe dan ook benieuwd naar dit verhaal.

Aroma | Ann Galland | 2022 | Borgerhoff & Lamberigts | 400 pagina’s

Gelezen via eigen bibliotheek (gewonnen via Instagram)

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Venetië, 1978. Alba Amato is een jong weesmeisje dat werk vindt als serveerster bij Gli Scalini, een authentieke koffiebar in de wijk Castello. Aanvankelijk loopt alles goed, maar gaandeweg wordt Alba’s leven gedomineerd door de introverte koffiebrander Roberto Raffa. Midden in de aroma’s van gemalen bonen speelt zich een luguber machtsspel af dat pas eindigt met Roberto’s dood. Voor Alba betekent dat het einde van twee jaar tirannie. Tot ze erachter komt dat zij de enige begunstigde is in Roberto’s testament. Wat betekent dit? Moet ze het fortuin aannemen van de man die haar terroriseerde, of blijft ze trouw aan zichzelf? In de nasleep van haar keuze volgt een verhaal dat meer dan een halve eeuw omspant, een verhaal dat een stroom aan familiegeheimen en intriges blootlegt en ons doet nadenken over de vervlogen mogelijkheid: wat als ik mijn leven anders had geleid?

Mijn mening

Aroma is een boeiende familiegeschiedenis uit Italië, met zelfs kleine zijsprongen naar België. De hoofdpersoon in het verhaal is Alba Amato, een weesmeisje dat als barista werkt voor Roberto Raffa, een man met verkeerde bedoelingen. Vanaf hier lees je het levensverhaal van Alba tot aan haar dood. Een verhaal van misbruik, ellende, liefdesverdriet, maar tegelijkertijd ook een verhaal van liefde en vriendschap. Van geliefd te zijn en geliefd te worden.

Ondanks dat Alba eenzaam en helemaal alleen aan het volwassen leven begon, is ze erin geslaagd om een heleboel mensen om zich heen te verzamelen. Ook van deze mensen lees je hun verhaal, weliswaar iets korter dan dat van Alba. 

Aroma is heel sterk geschreven in een unieke stijl. Ik heb genoten van het verhaal. Ik kijk al uit naar het volgende boek van Ann Galland. 

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: