Wie is de mol? S23: mijn parcours

Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar startte het nieuwe seizoen van Wie is de mol? Net als in 2021 (seizoen 21) en 2022 (seizoen 22) deel ik hier mijn parcours.

Ik vind het zelf leuk om mijn parcours van de voorbije jaren terug te bekijken. Ook handig om niet meer in dezelfde val te trappen. Zo was mijn mol vaak de winnaar van het seizoen.

Ik vulde deze blog elke week aan en nadien veranderde ik niets meer. Ik wijzigde dus niets meer met de kennis die ik na het kijken van de aflevering had. Dus misschien zitten er af en toe rare kronkels tussen, maar dat is juist het leuke aan heel dit spel.

De kandidaten zijn v.l.n.r.: Ranomi Kromowidjojo (32), Jurre Geluk (30), Daniël Verlaan (33), Sarah Janneh (28), Annick Boer (51), presentator Rik van de Westelaken, Nabil Aoulad Ayad (38), Anke de Jong (35), Sander de Kramer (49), Soy Kroon (27) en Froukje de Both (50).

Ik “ken” drie kandidaten van de tien, namelijk Ranomi, Soy en Froukje. In het najaar van 2022 konden de echte molloten al ontdekken wie de kandidaten waren. In vijf Nederlandse steden moest men opdrachten uitvoeren om zo twee kandidaten te weten te komen. Deze steden waren Weert, Ijsselstein, Deventer, Middelburg en Haarlem (023).

De opnames van dit seizoen gingen door in Zuid-Afrika.

Ik zou zeggen: neem ruim de tijd, want het is weer een heel epistel geworden. Of scroll gewoon naar beneden, dan weet je meteen hoe ik het dit jaar vanaf heb gebracht. 😉

7 januari 2023 – #1

De eerste aflevering begon met het selecteren van de mol. Alle kandidaten stonden in een halve cirkel. Eén voor één mochten ze naar de moltelefoon komen. Met alle ogen op hen gericht kregen ze van Everon, de mol van het vorige seizoen, te horen of ze kandidaat of mol zijn. Ze moesten een pokerface opzetten. En dat hebben ze allemaal goed gedaan, want ik vind het heel moeilijk om hen te doorgronden.

Vanaf de tweede opdracht begon het echt. Hier heb ik ook echt pen en papier genomen en zitten afvinken wie wanneer er beeld komt. De mol wordt tijdens de eerste afleveringen vaak wat buiten schot gezet door de montage en ook zien we minder biechten. Zo begon mijn eliminatie. Daarmee is Jurre al afgevallen, want hij kwam het meest aan het woord tijdens de biechten.

Niet dat het veel uitmaakt, want na deze aflevering ben ik nog geen stap dichter. De makers zetten meerdere tunnels op om ons te misleiden. Alle hack-, computer- en technologische hints leiden naar Daniël. Alle badeendjes en de bollen met de kleuren van de Olympische vlag leiden naar Ranomi. Annick paniek lijkt wel een tweede Renée (mol 2021) met het verstrooide, inclusief bril op voorhoofd, gedoe.

Daarentegen lijkt Soy wel een heel goede kandidaat. Hij corrigeert Annick bij de vragen, maar toch raken ze niet uit de kist. Hij zingt zich feilloos langs de dirigent tijdens de tweede opdracht met het koor. Maar hij zei in zijn mollicitatie wel het woord pokerface. Hetgeen Everon voortdurend herhaalde én ook Rik tijdens zijn aankondiging. Ik hou ‘m nog steeds in het oog. En ik hoop dat hij heel ver raakt, want ik heb echt wel een boontje voor hem. Haha.

De testvraag wist ik totaal niet op wie ik het moest invullen. Ik heb dan maar even kansberekening gedaan. Antwoord ‘ja’ zijn 5 kandidaten (Sarah niet bijgerekend) en antwoord ‘nee’ zijn 4 kandidaten. De kans is dus groter dat antwoord ‘ja’ juist is. Alhoewel dit maar een heel klein verschil is.

14 januari 2023 – #2

Na de aflevering slaakte ik een diepe zucht. De afvaller is Froukje en ik heb nog even getwijfeld om punten in te zetten. Maar met de leuze “altijd bij je eerste gedacht blijven” heb ik dit gelukkig niet gedaan.

Tijdens de eerste opdracht kon Sarah zich terug in het spel spelen door de zenuwspiraal. De uitleg daaromtrent was heel ingewikkeld en zelfs toen ik het woord voor woord had opgeschreven, moest ik nog diep nadenken. De groep mocht zich suf rennen op een verlaten staalfabriek. Af en toe dekking zoeken voor de drone die Sarah liet afgaan tijdens haar spel. Eindconclusie: Sarah ligt uit het spel, Soy en Nabil laten zich bewust afschieten als en Ranomi heeft toch wel een zeer slechte conditie voor een topsporter.

In de tweede opdracht wordt de groep weer in twee gesplitst. Anke, Daniël, Froukje en Soy moeten muurschilderingen gaan zoeken aan de hand van een foto met dingen uit een winkel van Sinkel die gemaakt werd door de andere groep. Conclusie: Soy is niet de mol. Soy is de surrogaatmol die zich verdacht wil maken.

Opvallend: Annick is geen één keer in een biecht in de aflevering verschenen, wel enkele seconden off screen. Wie dan wel het meest: Nabil.

Uit mijn niet-waterdicht eliminatielijstje zijn de volgende kandidaten al zeker afgestreept: Jurre, Nabil en Soy. De eerste twee omdat ze te vaak in een biecht verschijnen, die laatste omdat het te dik op lag in deze aflevering. Ik denk ook niet dat Annick de mol is, want dan zou het een Renée Fokker 2.0 (mol 2021) zijn. Zo snel na Renée zal dat echt niet zijn. Ik kijk nu voornamelijk naar de rustige kandidaten en dat zijn Anke, Ranomi en Sander. Over Daniël twijfel ik enorm. Hij doet in de afleveringen niet opvallend mollerig, maar de meeste verborgen hints leiden wel gewoon naar hem.

Ook deze keer was de testvraag niet zo gemakkelijk, aangezien de kandidaten die ik nu in het oog houd, verspreid zaten over de twee groepen. Aangezien ik nu meer Ranomi in het vizier heb, heb ik dus op ‘nee’ gestemd.

21 januari 2023 – #3

Vandaag heb ik ook weer punten ingezet op Ranomi en op een andere vrouwelijke kandidaat, namelijk Anke. Ik heb geredeneerd dat er na twee vrouwen de kans echt groter is dat er een man het spel moet verlaten. En zo bleek: Sander was de pineut. Ook al heb ik hem geen seconde verdacht.

Verder was het weer een vanoudse aflevering met drie opdrachten. In de eerste opdracht moest de groep met quads door de zandduinen rijden en tegelijkertijd op een knop drukken. Opdracht volledig geslaagd, de mol heeft een mislukte opdracht achter de rug. Daniël was de leider van de groep. Soy strooide weer wat verwarring, Annick en Nabil bleven achter, Anke heeft goed geteld en Ranomi, tja… die probeerde chaos te creëren.

Opdracht twee was een taalspelletje. De groep werd in vier duo’s verdeeld. Ze kregen een Zuid-Afrikaans woord en moesten een Nederlandse vertaling verzinnen. Daarna verscheen de vertalingen van de duo’s met het juiste antwoord op het scherm. Wanneer het duo het juiste antwoord zegt, komt er geld in de pot. Wanneer een duo het antwoord van een ander duo als juist antwoord aanduidt, krijgt dat ander duo een blokje. Het duo met de meeste blokjes, krijgt elk een joker. Ja, daar zijn ze. De jokers. Annick en Jurre gingen ermee aan de haal. Opvallend in deze opdracht was het antwoord van Ranomi: peking eend. Geen badeendjes in deze aflevering, wel een peking eend.

De laatste opdracht was op een schip te doen. De groep werd in drie gesplitst en moest op zoek naar ijsklompen waar een sleutel in verstopt zat. Met wat breekwerk konden ze de sleutel nemen die hen naar een kamer op het schip leidde waar een kistje stond. In dat kistje zat er een woord dat hen naar het codewoord kon leiden. Het codewoord was schip. Addertje onder het gras: daar waren de jokers weer. Ze konden kiezen uit drie jokers of het geld. Sander en Nabil vonden deze boodschap in een envelop, maar waren zo eerlijk om dit mee te delen aan de volledige groep. Ze besluiten voor het geld te gaan en de groep van Daniël, Soy en Jurre gingen het codewoord meedelen aan Rik. Dacht de groep, want de drie gingen resoluut voor een joker.

Deze aflevering vond ik net wat minder dan de eerste twee. Al vind ik Daniël echt wel leuk om naar te kijken. Hoe hij resoluut zei dat ze voor de jokers gingen. 😅

Op mijn verdachtenlijst staat nog steeds Ranomi hoog, waarop ik de testvraag ook weer invulde. Anke en Daniël waren deze aflevering echt wel goede kandidaten, maar opletten geblazen. In het voorstukje van volgende week waren er geldkoffers te zien, die heel erg deden denken aan een opdracht uit De mol. Zal er volgende week heel wat geld uit de pot gespeeld worden?

28 januari 2023 – #4

Om eerst te antwoorden op de laatste vraag van vorige week: Neen, want Annick nam 0 euro mee naar huis. Zij had initieel ook een groen scherm, maar door het smerige, psychologische spel moest zij het onderspit delven voor diegene die eigenlijk een rood scherm had. We weten ook dat Daniël, Soy of Nabil een rood scherm had, want dat is bevestigd door Rik in de aflevering.

Deze week had ik het ook weer ontzettend moeilijk met het inzetten van de punten. Ik zet nog steeds op twee kandidaten in en ik speel daar voornamelijk tactisch in. Ranomi verdenk ik nog erg als mol, maar daarnaast wilde ik iemand zetten die zeker door zou gaan, zodat ik mijn punten niet kwijt zou spelen. Volg je nog? 😉

In opdracht 1 werden de kandidaten één voor één in een doolhof gelost en moesten ze pakbonnen verzamelen. Enkel Ranomi kwam met 300 euro aan pakbonnen naar buiten.

In opdracht 2 werd de groep in twee gesplitst. De grootste groep, bestaande uit Anke, Jurre, Ranomi, Nabil en Soy trokken een badeend (jawel, de fameuze badeend) naar boven. Als ze bovenaan de berg kwamen, stond daar een kistje met 3000 euro. Maar, die zouden ze enkel verdienen als ze de enveloppe niet zouden openmaken. Daarvoor moesten Daniël en Annick zorgen. Annick kreeg effectief Soy aan de lijn, maar de boodschap kwam net te laat over. Enveloppe opengemaakt (door Jurre) en 3000 euro verdwenen.

Toen volgde de test, maar de executie (of eliminatie) was pas voor de volgende dag. Hier kregen alle kandidaten hun scherm te zien en moesten ze weer een pokerface opzetten. Daarna was het een staaltje onderhandelen geblazen, want diegene met het rode scherm zou zich terug in het spel kunnen spelen als hij/zij ervoor zorgde dat hij een koffertje met één van de drie grootste geldbedragen kon bemachtigen. De speler met de tweede slechtste test moest dan naar huis. Volgens molloten zou Soy eigenlijk het rode scherm gekregen hebben, dus hij heeft zich er doorheen gebluft. Helaas voor Annick, zij moest naar huis.

De testvraag in de app ging over de opdracht in het doolhof. Deze keer heb ik niet op Ranomi ingevuld, maar op, tja, ik wist eigenlijk niet wie. In dit soort opdrachten gaat de mol altijd als één van de eersten (in volgorde waren dit Daniël, Nabil en Jurre) en laat de mol zich ‘per ongeluk’ vangen. De testvraag heb ik ook weer tactisch proberen in te zetten.

Na 4 afleveringen schaaf ik mijn gedachten een beetje bij. Terwijl ik twee weken geleden nog zei dat Jurre niet de mol is, schuift hij toch weer heel veel plaatsjes naar boven. De biechttijdtheorie is niet geheel waterdicht, zo blijkt. Of hoe dat Jurre vier weken lang op de achtergrond stond en werd gehouden, maar bij een overzicht toch wel heel geniepige dingen doet. Hij is de perfecte kandidaat, staat altijd in de sleutelposities en lijkt een onschuldig lammetje. Dat is pas gevaarlijk.

Op dit moment, met hetgeen ik nu weet, gok ik op Jurre is de mol en Ranomi een finalist (want ‘mijn mol is altijd de winnaar’, zoals gebleken is de voorbije jaren).

4 februari 2023 – #5

Geld uit de koffertjes verdelen, mensen en hun stoelen naar de juiste plek in de kerk begeleiden, een nachtje logeren in een spookhotel, weer pokerfaces opzetten, een eliminatie van 15 vragen en niemand die naar huis moet. De korte samenvatting van aflevering 5.

Soms zou ik eens bij de montageafdeling van de productie willen zijn. Zouden ze rond de tafel gaan zitten en lootje trek doen wie ze deze aflevering verdacht zullen maken? Dan was het deze keer de beurt aan Jurre. En toch blijf ik op dit moment naar Jurre als mol kijken. Met de badeendjes is iedereen zo gefocust op de rubber ducks die naar Daniël zouden leiden of is het toch Ranomi als voormalig Olympisch zwemkampioen? Of toch Jurre, die in meewerkte aan De Wereld Draait Door waar altijd badeendjes in het decor verstopt zaten? Ik kruip dan wel in de Jurre-tunnel, maar aangezien in Wie is de mol? ook de badeendjes in het decor verstopt zitten, lijkt dit mij een betere hint naar Jurre dan naar Daniël of Ranomi.

11 februari 2023 – #6

In deze aflevering wordt de groep in twee gesplitst. Groep 1 bestaat uit Anke, Daniël en Soy. Groep 2 bestaat uit Jurre, Nabil en Ranomi. Per groep doen ze een roadtrip en tussendoor zijn er opdrachten waarmee geld te verdienen valt. Daarnaast staan er ook grote kisten die uiteraard geld kosten. Op de kist hangt er een boodschap “Ben je zeker van je zaak?”. Deze vraag betekent dus of de kandidaat al zeker weet wie de mol is, blijkt op het einde van de aflevering. In de kisten zitten namelijk de stoelen voor de eliminatie. Er zijn vier stoelen gekocht door Anke, Nabil, Ranomi en Soy. Daniël en Jurre kochten geen stoel, waardoor zij hun scherm niet te zien krijgen en meteen door zijn naar de volgende aflevering. Ranomi en Anke krijgen hun scherm te zien. Soy en Nabil blijven over. Buiten beeld krijgt Soy zijn groene scherm te zien, waardoor het exit Nabil is.

Groep 1 verdiende 2000 euro en gaf 1000 euro weg (500 euro per stoel). Groep 2 verdiende 0 euro en gaf 1000 euro weg (500 euro per stoel). Deze aflevering is er dus 0 euro verdiend. Anke staat altijd op de achtergrond te observeren, maar haalt ook geld binnen. Vermoedelijk zit de mol in groep 2. Aangezien Nabil uit het spel ligt, is het ofwel Jurre ofwel Ranomi.

De testvraag heb ik ingevuld op Jurre. Er zat trouwens een foutje in de testvraag, aangezien Soy er niet bij stond. Soy kreeg als derde zijn scherm te zien, maar het is ook anders interpreteerbaar. De kijker heeft namelijk dat derde scherm niet gezien.

18 februari 2023 – #7

Deze aflevering heb ik ingezet op Jurre en Daniël. Jurre is mijn mol en Daniël weet dat Jurre de mol is. Er gaat ook een theorie rond dat de afvaller al geraden kan worden door het schema van de Wie is de mol?-podcast. Elke aflevering komen twee kandidaten langs:

Aflevering 1: Anke en afvaller Sarah
Aflevering 2: Soy en afvaller Froukje
Aflevering 3: Ranomi en afvaller Sander
Aflevering 4: Daniël en afvaller Annick
Aflevering 5: Jurre en afvaller Nabil (*in aflevering 5 op tv is er geen afvaller, maar in aflevering 6 op tv is Nabil inderdaad de afvaller).

Dit zou betekenen dat Ranomi verliezend finalist is, Daniël winnend finalist en Jurre de mol. We zullen het zien. In deze aflevering klopte het nog in ieder geval, want Anke is de afvaller.

Tijdens deze aflevering mochten de kandidaten paragliden en strandopdrachten doen voor een afspraak met de mol. Jurre won deze opdracht en had dus een afspraak met de mol. Of met zichzelf? De eliminatie vond plaats in een doolhof, want de kandidaten vulden de test in op papier. De andere kandidaten én de kijkers hadden dus inzicht op de antwoorden. Anke verdacht Ranomi en Soy en ligt er uit. Daniël verdenkt Jurre en Jurre verdenkt Daniël. Niemand anders verdenkt Daniël en dat de grootverdiener van deze groep de mol is, lijkt me onwaarschijnlijk. De vorige seizoenen zat de mol vaak op diegene die hem het meest verdacht. Daarnaast eindigt de tijd van Jurre volgens de montage op 29:57. 2 + 9 + 5 + 7 = 23. De mol van het 23ste seizoen. Ik zit zo ver in de Jurre tunnel dat ik er echt niet meer uit kom. Jurre is de mol en Daniël weet het.

25 februari 2023 – #8

Ik blijf spreiden op Jurre en Daniël. Mijn mol en een finalist. Of ja, we weten dat Jurre sowieso een finalist is, want hij kreeg de witte vrijstelling. Oftewel, hij zit in de finale. Als mol en als kandidaat.

Jurre verdiende de vrijstelling door de beste foto’s te maken tijdens de safari. Voorafgaand mocht elke kandidaat een enveloppe nemen. In deze enveloppe zat geld, een joker of de witte vrijstelling. Diegene die de opdracht won, mocht nog van enveloppe wisselen. Jurre deed dit en wisselde zijn enveloppe met die van Soy, waar dus de vrijstelling in zat. Als mol weet je dat natuurlijk en de slechte acteerprestatie van Jurre lijkt dit te bevestigen.

Dan was het tijd voor de test. Jurre zette zijn vrijstelling in. Het addertje onder het gras bij de test was, dat er nog 5 toekomstvragen in zaten. De kandidaten hadden deze opdrachten nog niet gedaan, dus moesten ze gokken. Tijdens de lasergame konden ze dus de opdracht leiden naar hun antwoord. Dat heeft Soy blijkbaar gedaan door op Daniël en Jurre te schieten en hen uit te schakelen.

Er is geen afvaller tijdens deze aflevering.

4 maart 2023 – #9

Ik vertrouw de makers niet. Normaal gezien zien we Jurre bij de laatste drie kandidaten. En dat zal ook zo zijn, want hij is de mol. Toch blijf ik zoals altijd spreiden tussen twee kandidaten en ga ik nog niet all in op Jurre. Je weet nooit wat ze nog in petto hebben.

Tijdens de eerste opdracht moesten de kandidaten gaan abseilen. Ook al was ik er fysiek zelf niet aanwezig, toch had ik zelf hoogtevrees. Ik vond het allemaal maar eng. Gelukkig zijn ze alle vier veilig aan de grond geraakt. Opvallend bij deze opdracht is dat Daniël geen telefoon heeft opgenomen. Ik begrijp dat wel, ik zou hetzelfde doen. Ik zou zo rap mogelijk beneden willen staan. Toch blufte hij er zich met gemak uit bij de kistjes. Bovenaan de berg wenste Jurre Soy veel succes en ‘je kunt het!’, terwijl hij nee-knikkend recht in de camera kijkt. Maar het meest opvallend, voor in mijn Jurre-tunnel, is dat de symbolen op de kistjes een morsecode vormen. De code voor J en de code voor G. Oftewel Jurre Geluk.

Dan moesten we afscheid nemen van Soy. Hij was ook diegene die in aflevering 4 een rood scherm kreeg en zich eruit blufte ten nadele van Annick.

De finaleopdracht was een opdracht op een speedboot. De finalisten moesten kledij omruilen en zo goede setjes vormen. Heel gemakkelijk, zou je denken, maar dit moest gedaan worden wanneer de speedboot in volle vaart over het water scheurde. De finalisten hebben in ieder geval heel goed gelachen, maar deze opdracht leverde geen geld op. Eindstand van de pot is 11 650 euro.

We zijn begonnen met een telefoon en we eindigden met een telefoon. Leuk aan deze beelden is dat we werkelijk zien op wie de finalisten zitten.

Daniël verdenkt Jurre.
Jurre verdenkt Daniël.
Ranomi verdenkt Daniël.

11 maart 2023 – #10

Ik ga voor de eerste keer helemaal op één kandidaat inzetten. Ofwel ben ik al mijn punten kwijt ofwel heb ik dit seizoen geen één rood scherm gekregen in app.

Ik wil ook even terugkomen op de podcasttheorie.
Na aflevering 6 blijft de volgorde aangehouden. In aflevering 7 is Anke de afvaller, in aflevering 9 is Soy de afvaller. Ik denk dus dat Ranomi de verliezende finalist is, Daniël de winnaar en Jurre de mol. Naar aanleiding van hun verdenkingen denk ik dat dit heel goed mogelijk is.

Aflevering 1: Anke en afvaller Sarah
Aflevering 2: Soy en afvaller Froukje
Aflevering 3: Ranomi en afvaller Sander
Aflevering 4: Daniël en afvaller Annick
Aflevering 5: Jurre en afvaller Nabil (*in aflevering 5 op tv is er geen afvaller, maar in aflevering 6 op tv is Nabil inderdaad de afvaller).

Zou ik voor het eerst de mol gezien hebben? 😉

Eindresultaat

JAAAAAAAAAAAAAAA! IK HAD HET JUIST! JURRE IS DE MOL! En de winnaar en verliezer heb ik en passant ook goed geraden.

Ik ben heel het seizoen mijn eigen weg gegaan en me niet laten afleiden door ‘Daniël is de mol’-molloten. Diezelfde molloten zijn nu enorm chagrijnig en geven de schuld aan de montage. Het lag er te dik op. Het was zo opvallend dat het Jurre niet kon zijn. Dat Daniël tegelijkertijd de grootverdiener was, lieten ze even buiten beschouwing. Niets is wat het lijkt. Het ene seizoen is de mol te opvallend en het andere seizoen is de mol te braaf. Het is nooit goed.

Wat ik zelf wel wat jammer vond, is dat we niet alle officiële hints te zien hebben gekregen en dus nog steeds het raden hebben of ze wel hints waren.

Welke hints vond ik sterk genoeg om in mijn Jurre-tunnel te blijven en mijn eigen weg te blijven gaan:

 • Opdracht 1.2: Toonaangevend. Een musicalacteur die geen toon kan houden. De drie klopjes van Rik op de schouder van Jurre is voor mij ook een hint.
 • Opdracht 3.2: Per definitie. Jurre typt het woord ‘model’ in voor glansgans. Een anagram naar ‘de mol’.
 • Opdracht 4.1 Padvinders. Jurre gaat als derde het doolhof in. In een voice over noemt hij zichzelf oenemeloen. Weer een anagram naar ‘o nee een mol’.
 • Opdracht 5.1: Altaar ego. Jurre beschrijft zichzelf: iets geels en witte broek.
 • Aflevering 6: Lijdensweg. Jurre koopt geen stoel en bij de opdracht met de struisvogels staat de groep van Jurre bij de M.
 • Aflevering 7: Inzichtelijk. Tijdens de analoge test in het doolhof komt Jurre als laatste van de groep binnen op 29:57. 2 + 9 + 5 + 7 = 23. De mol van het 23ste seizoen.
 • Opdracht 8.1: Focusgroep. De slechte acteerprestatie van Jurre op het verkrijgen van de witte vrijstelling.
 • Opdracht 9.1: Abvallers. De morsecode op de kistjes die wijzen naar de J en de G.
 • Badeendjes stonden altijd verstopt in het decor, een verwijzing naar De Wereld draait door waarin Jurre meewerkte en ook badeendjes in het decor verstopt zaten. (geen officiële hint)
 • Klokken in beeld stonden altijd op 2 voor 12. Ofwel 12 – 2 = 10, en de 10de letter van het alfabet is J. (geen officiële hint)

Conclusie

Bijna 200 000 punten. 😯 De topscore in de app was trouwens 209 200 en er waren nog zo’n 16 167 mensen voor mij. Toch was ik winnaar in 5 (van de 7) poules waarin ik deelnam.

Ik heb heel het seizoen geen rood scherm te zien gekregen in de app. In aflevering 4 heb ik dit wel te danken aan de fantastische acteerprestaties van Soy. Hij kreeg toen een rood scherm, maar blufte deze op een bewonderenswaardige manier weg waardoor Annick naar huis moest.

De podcasttheorie, zoals ik die interpreteerde, klopte als een bus. Verliezend finalist Ranomi, winnaar Daniël en mol Jurre.

Ik vond het 23ste seizoen best een goed seizoen. Er zaten heel leuke opdrachten tussen en je merkt dat de makers aan het experimenteren zijn om meer opdrachten zoals in De mol te introduceren. Ook als was Jurre een opvallende mol in beeld, toch had enkel Daniël in de groep Jurre door. Om Jurre zo opvallend in beeld te laten verschijnen, zorgen ze ook voor een tegenreactie. Het kan toch nooit Jurre zijn!? Wel ik dacht dat ook in seizoen 6 van De mol, waarin priester Pieter de mol was. In het openingsbeeld stonden er houten kruisen pontificaal in beeld. Het kan toch nooit Pieter zijn!? Wie was de mol? Juist ja. Conclusie: je weet nooit 100% zeker wie de mol is tot de ontknoping.

Nu op naar De mol. Eens kijken hoe ver ik daar ga raken. 😉

Liefs ❤
Kim

Bron uitgelichte afbeelding: AVROTROS
Alle andere afbeelding zijn eveneens afkomstig van AVROTROS en bewerkt met canva.com.

5 reacties op “Wie is de mol? S23: mijn parcours”

 1. Super dat je het goed had en je toch gewisseld bent naar Jurre! De allereerste aflevering dacht ik misschien is hij de mol, maar zijn reactie op dat telefoontje vond ik zo gespeeld en bij die eerste opdracht vond ik hem te verdacht. Toen dacht ik de makers gaan dat niet zo duidelijk in beeld brengen, maar toch wel haha.. Voortaan bij mijn eerste gevoel blijven🤣

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik had hem ook goed! Al moet ik zeggen dat ik dit seizoen een beetje bleh vond, zelf… Ik kijk heel erg uit naar De Mol (BE), want daarin heb ik het alweer 4 jaar fout, hahaha! Maar die opdrachten snap ik tenminste 🙂 Benieuwd wat jij daarvan vindt, Kim.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vind de opdrachten in België juist ingewikkelder. 😉
   Wat ik zelf leuk vind aan de Nederlandse versie, is de interactiviteit met die app. Dat mis ik eigenlijk een beetje in België.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: