Boekrecensie | Met liefde bezorgd – Kaat De Kock

Doe je mee met de challenge? Lees meer verhalen van Vlaamse auteurs. Zoek je dan een fijn verhaal? Dan zit je goed met deze novelle van Kaat De Kock.

Met liefde bezorgd | Kaat De Kock | 2023 | Hamley Books | 75 pagina’s

Gelezen via recensie-exemplaar.
Beschikbaar als e-book en in KoboPlus.

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Gloria, kok van opleiding, afwasser van beroep, wil niets liever dan het restaurant waar ze werkt redden van de ondergang, omdat ze er altijd met haar pas overleden oma ging eten. Helaas neemt haar baas haar ideeën niet serieus. Als ze op een dag dan ook nog onterecht ontslagen wordt, besluit ze voor een andere droom te gaan: zélf koken en lunches leveren aan kantoren in de buurt. Maar slaagt ze erin om genoeg klanten aan te trekken? Leert ze ooit rijden met die onhandige bakfiets? En gaat de liefde van de man écht door de maag?

Mijn mening

Gloria is een jonge twintiger en woont in een mooi appartement aan de Belgische kust (niet op de lelijke zeedijk trouwens). Ze heeft een diploma van kok, maar is toch afwasser in haar geliefde restaurant De drie zeesterren, het restaurant waar ze vaak met haar oma zaliger ging eten. Na een akkefietje wordt ze op staande voet ontslagen. Toch blijft Gloria, met wat steun van haar vriendinnen en die knappe marktkramer Nick, niet bij de pakken neerzitten. Ze besluit haar diploma te gebruiken en gaat per bakfiets lunches leveren bij bedrijven in de buurt. Lukt het haar om haar droom waar te maken en eindelijk kok te worden in plaats van afwasser?

~

Met liefde bezorgd is een novelle geschreven door de Vlaamse auteur Kaat De Kock. Ik heb eerder Winter in de B&B gelezen van deze auteur en ik herkende in dit verhaal meteen haar schrijfstijl. Ze schrijft op een vlotte en beeldende manier. De beelden van een markt, een bakfiets, de lelijke zeedijk, een ouderwetse koffiefilter,… flitsen meteen door mijn hoofd. Het voelt voor mij ook als warm deken. Het heeft iets vertrouwds, misschien iets burgerlijks, maar hier houd ik gewoon van.

‘Hoe zet jij koffie?’ vraagt hij. ‘Je hebt geen koffiezetapparaat.’
‘Ik zet gewoon zo’n plastic filter op de thermoskan,’ zeg ik.
‘Slow coffee dus,’ zegt hij. ‘Hip.’

De personages zijn levensecht en gedetailleerd geschreven. Gloria is een fijn hoofdpersonage, waarin vele vrouwen zich kunnen identificeren. De mensen rondom haar heen zijn ook fijne personages, maar er is natuurlijk een bullebak in het verhaal.

Ik heb vaak een haat-liefdeverhouding met novelles. Ik vind het niet realistisch ofwel gebeurt er te veel in een te korte periode. Maar in deze novelle slaagt Kaat De Kock er in mijn liefdesverhouding met een novelle weer aan te wakkeren. Door subtiel gebruik van sprongen in de tijd oogt het verhaal al heel wat realistischer.

Met liefde bezorgd is een fijne novelle die aanvoelt als een warm deken. Neem een kopje koffie (op de ouderwetse manier gezet) of een kop heerlijke warme soep en geniet. Want dat laatste zal je zeker doen met dit verhaal.

Met dank aan uitgeverij Hamley Books voor het recensie-exemplaar.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: