Liefste dagboek #72: maart 2023

Het is weer tijd voor het maandoverzicht. In maart gebeurde er heel wat, maar dat lees je in dit nieuwe dagboek. 🙂

Maart 2023 was een droevige maand op weergebied. Het regende vaak en veel. Mijn wens om buiten op het terras te kunnen lezen, zoals in maart 2022 het geval was, werd niet echt vervuld.

Voor deze halve boodschappentas betaalde ik 41,70 euro. Het leven is duur geworden, maar ik ben dankbaar dat ik het nog steeds kan betalen.

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Een collega had toen voor de vrouwelijke collega’s een mooi roos gekocht. Fijne attentie!

Aangezien vooral de regenwolken maart domineerden, moeten we de lente maar zelf in huis halen. 😉

Op 11 maart was het de finale van Wie is de mol? Dit jaar had ik het gewoon juist! Ik heb er een heeeeel lange blog over geschreven die je hier terug kan lezen. Ondertussen is De mol ook gestart, dus ik kon meteen verder speuren. Zal ik voor De mol ook een blog maken?

Nog voor mijn verjaardag zijn we uit eten gegaan. Ik verkies dan ’s middags, aangezien ik ’s avond te moe ben en dan liever in mijn bed lig.

Ik vind het fijn als het restaurant dan alcoholvrije suggesties op de kaart heeft staan, aangezien ik sinds november 2021 geen alcohol meer drink. In dit geval was er alcoholvrije rosé bubbels. Toen de ober met Vintense afkwam, stond mijn hart even stil. De witte Vintense vind ik maar matig, maar de rosé was heel goed te drinken.

De amuse was iets met vis, maar hoe het echt heet, weet ik niet meer. Het was in ieder geval lekker. 🙂

Als voorgerecht koos ik voor de dagsoep, die toen gemixte groentesoep was. Ook heel lekker.

Het hoofdgerecht was een steak, met kroketten en champignonsaus en een fris slaatje.

En als laatste een espresso met een Antwerps handje. Alleen vond ik dat kopje zo onhandig. Ik kreeg dat niet met één hand omhoog. De kracht ontbrak. Dus ik heb mijn twee handen moeten gebruiken om dat kopje naar mijn mond te brengen.

Joepie was een Vlaams magazine voor tieners die vol stond met weetjes/roddels over (internationale) sterren en alles waarmee jongeren bezig zijn (lichaam, liefde,…). In 2015 verscheen de laatste editie.

Ten voordele van JEZ! is er een nieuwe Joepie gemaakt. JEZ! is een jongerencollectief om jongeren meer in de spotlights te zetten en om hun stem te laten horen.

Voor mij is de Joepie pure nostalgie, want als tiener heb ik dit magazine heel veel gekocht en gelezen.

Tijdens het lezen van de Joepie voelde ik me oud. Ik ben echt niet meer mee met de jeugd van tegenwoordig. 🙈 Die bekende tiktokkers, influencers,… zeggen me niets. Ik heb zelfs nog nooit van hen gehoord. Gelukkig ken ik wel Pommelien Thijs, die op de cover staat. Dus helemaal onder een steen leef ik ook niet. 😜

Ik vond het eigenlijk wel leuk om me weer even in de tienerwereld te begeven. En misschien moet ik eens op Tiktok gaan kijken, want naar ’t schijnt is dat ‘the place to be’. 😉

~

Ik heb ook weer lekker veel gelezen. Het boek op de foto is van een buitenlandse auteur, maar ik ga proberen om meer van Vlaamse auteurs te lezen.

Mijn maandelijks overzicht van mijn gelezen en geluisterde boeken verschijnt binnenkort online. 😉

Er stond weer een avondje cultuur op het programma. We gingen kijken naar Badje vol stroop van Guga Baúl en Jonas Van Thielen. In deze voorstelling vertelden Guga en Jonas één film van Urbanus na. Het publiek kon kiezen uit Hector of Koko Flanel. Tijdens onze voorstelling koos het publiek voor Hector. Je kunt nu zeggen dat ze hier mee kunnen foefelen, maar in een recensie heb ik gelezen dat ze toen Koko Flanel hebben nagespeeld. Ze hebben dus effectief twee voorstellingen gerepeteerd.

Ik vond de voorstelling heel goed. Ik had beide films nog niet gezien, maar ik kon heel goed volgen.

~

In maart heb ik mijn voorraad nagekeken. Zowel de diepvriezer en de droge voeding werden grondig geïnspecteerd. Vervallen producten (die echt niet houdbaar zijn na vervallen datum) verdwenen in de afvalcontainer. Nu heb ik ook terug een overzicht wat ik in huis heb en kook ik mijn diepvriezer leeg.

In navolging daarvan mestte ik ook de voorraaddozenkast uit. Het was een rommeltje geworden, dus het werd tijd om het terug allemaal te sorteren.

Chocoladepudding van Imperial is pure nostalgie. Alleen duurt het bij mij 3x langer dan op de verpakking staat om die pudding te maken. Ik heb wel graag dikke pudding, dus ik moet wat geduld oefenen tot de melk dik genoeg is.

Wanneer je de apotheek binnenkomt en je naam niet hoeft te zeggen… “Je komt voor die spuiten, zeker?”… weet je dat je vaste klant bent. Toviaz is een middel voor mijn blaas. Alleen weet ik nog niet zo goed of het echt werkt. De ene dag werkt het fantastisch, de andere dag helemaal niet.

Laten we hopen dat het weer in april iets beter wordt. Op het moment van typen zijn de vooruitzichten in de paasvakantie al iets rooskleuriger, hopelijk blijft dit zo.

Fijne maand! ❤

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: