Wie is de mol? S21: mijn parcours

Maak kennis met Kim, de mollenjager. Geen garantie op succes. 😀 😉 Dit jaar heb ik voor het eerst de app van Wie is de mol? gedownload en punten ingezet. Vlak voor aflevering 2 had ik mijn tunnelmol te pakken. Waarom ik haar als tunnelmol had genomen, vertel ik hier. Ik laat ook mijn parcours doorheen de app zien. Zat ik op het juiste spoor of heeft de echte mol me volledig misleid?

Eventjes nog een woordje uitleg.

  • Ik heb dit parcours week na week aangevuld. Ik heb achteraf niets gewijzigd met de kennis die ik nadien had. Dus af en toe zitten er misschien rare kronkels tussen. 😉
  • De printscreens van de testvragen heb ik achteraf toegevoegd, zodat het meteen duidelijk is welke vragen ik goed beantwoord had.

Mijn tunnelmol

Mijn tunnelmol is Marije. En het begon met één van de allereerste beelden in deze reeks. Nog voor de begingeneriek startte.

Tijdens de eerste opdracht (Door dezelfde deur) zaten alle kandidaten apart in een kamer. Enkel de mol ging even naar buiten om te gaan kloppen op de andere deur. Aangezien deze deur openstaat, denk ik dat dit de kamer van de mol was. En toen begon ik te puzzelen. De kamers hadden elk een eigen kenmerk, waardoor het makkelijk was om de kamers aan de kandidaten te koppelen. Hieronder heb ik nog even een overzicht gemaakt.

Het eerste wat ik deed is elimineren op basis van het raam. Niet alle kamers hadden hetzelfde raam. Dit betekent dat Florentijn, Erik, Splinter, Remco en Renée al geschrapt werden. Wie blijft er nog over?: Charlotte, Joshua, Marije, Rocky en Lakshmi.

Volgende was de positie van de deur naar het raam toe. Hier schrapte ik Charlotte en Lakshmi van mijn lijstje. Er is gewoon geen deur recht tegenover het mogelijke raam. Wie blijft er nog over?: Joshua, Marije en Rocky.

Het raam van Rocky krijgen we nooit te zien, maar met wat ruimtelijk inzicht weet je gewoon dat de kamer van de mol nooit de kamer van Rocky kan zijn. Lichtinval, muur, … Het klopt niet, maar ik houd ze wel reserve. Wie blijft er nog over? Joshua en Marije.

De kamer van de mol heeft een inhammetje. Zowel Joshua als Marije hebben een inhammetje in het raam. Maar op de foto van de kamer van de mol is de kleur van de muur allesbehalve het felle blauw van Joshua’s Kamer. Ook het inhammetje is bij Joshua groter dan bij Marije. Wie blijft er nog over?: MARIJE.

Tot dusver mijn theorie. 🙂

Aflevering 1 – 2 januari 2021

De eerste ronde is altijd een gokronde. Aan de hand van de introductiefilmpjes ben ik op mijn gevoel afgegaan. Marije was al in mijn vizier. Gewoon omdat ze opviel. Charlotte zit er in omdat ik ze niet meteen als mol zag, maar wel als een kandidate die heel ver kan raken. Iemand die de eerste aflevering zeker zal overleven. En die er dus voor kon zorgen dat ik mijn punten behield.

Wat betreft Remco: hij zou een goede mol kunnen geweest zijn. Jammer, maar helaas, hij was de eerste afvaller. 40 punten (punten worden verdubbeld, dus 20 inzet, betekent 40 verlies al je mogelijke mol een afvaller is) weg.

Afvaller: Remco

Aantal punten in de app: 160

Op maandag komt er altijd een testvraag in de app. Een vraag die de kandidaten ook kregen in de aflevering. Bij deze testvraag zat ik nog op Lakshmi als mogelijke mol. Zij is ingegaan op het aanbod. Marije is één van de drie kandidaten die niet ingegaan is op het aanbod.

Op het einde van de reeks worden de antwoorden gegeven en krijg je misschien extra bonuspunten in de app, naargelang hoeveel testvragen je goed beantwoordde.

Aflevering 2 – 9 januari 2021

Marije is vlak voor deze inzet mijn tunnelmol geworden. Ik gebruik trouwens het woord tunnelmol, omdat ik gewoon in de tunnel Marije zit, maar dat het even goed kan zijn dat dé mol iemand anders is.

Omdat ik niet al mijn punten wil kwijtspelen – ik hou niet van risico’s nemen – heb ik ook op een andere kandidaat ingezet. Op de kandidaat met het tweede inhammetje: Joshua. Na de aflevering was het zo duidelijk dat hij niet de mol is. Of de productie moet ons echt voor de zot houden en de mol ineens naar de voorgrond laten treden.

Marije lijkt de ideale kandidaat en haalt goed geld binnen. Als we de follow the money-theorie zouden volgen, zou zij zeker niet de mol zijn. Alleen… de mol heeft voorkennis. Het kan goed zijn dat de mol nu heel wat geld binnenhaalt, om de verdenking van zich af te schuiven, maar dat er in de volgende afleveringen een opdracht komt waar al dat geld weer verdwijnt. Dus die follow the money-theorie… ik ben er toch voorzichtig mee.

Afvaller: Erik

Aantal punten in de app: 320

Deze vraag is ingevuld op Marije. Samen met Splinter, Renée en Erik deed zij de rondleiding binnen.

Aflevering 3 – 16 januari 2021

Wisseling van koers. Joshua is het zeker niet. Marije is nog steeds mijn tunnelmol, maar aangezien ik geen risico’s wilde nemen om volledig op Marije te gaan, zette ik ook punten in op Lakshmi. En dit eigenlijk door de Youtube-filmpjes van molloten waarbij de opdracht met de ballerina’s naar Lakshmi als mol kunnen verwijzen.

Afvaller: Florentijn

Aantal punten in de app: 640

Hier heb ik de testvraag verkeerd ingevuld. Marije is nog steeds mijn mol, maar ik verwisselde even de opdracht “Kameraad” (waarin Marije met Joshua in de escaperoom zat) met de opdracht “Rode draad” (waar Marije en Lakshmi een duo vormden).

Aflevering 4 – 23 januari 2021

Vierde aflevering en ik zet terug in op dezelfde personen. Ik bekeek de aflevering pas de volgende dag, dus ik wist niet wie eruit lag. Toen ik de app opende, komt daar iets te staan à la “Helaas, één van je mogelijke mollen is uit het spel”. Oh nee, is het Marije? Zat ik verkeerd? Oh nee, het is Lakshmi. Oké, nog niets verloren.

Na deze aflevering vallen Joshua en Charlotte echt wel af als mogelijke mollen. Het is niet mogelijk dat de productie zo’n duidelijke molacties in beeld laat. Ook Renée zie ik allesbehalve als mol. Ik zie in haar eerder een Ron-figuur. Voor Rocky is het nog opletten geblazen.

Nog iets waar ik aan dacht en vandaag nog eens bevestigd werd door de foto-opdracht: In de eerste opdracht (Door dezelfde deur) stond er op elk tafeltje een kaars. Een kaars die recht van een altaar kwam, zo lijkt het wel. Zo’n witte kaars, waar het kruis weliswaar op ontbrak (het moet niet te gemakkelijk worden). Een onbenullig voorwerp, maar aangezien ik in de Marije-tunnel zit, is dit voor mij een hint. Marije is namelijk de dochter van voormalig EO-programmadirecteur Andries Knevel, de evangelische omroep in Nederland. Marije is zelf ook christelijk (in de foto-opdracht: het schaduwkruis). In seizoen mol Klaas waren de hints kruisen (van Klaas van Kruistum), in seizoen mol Merel waren de hints vogels. In seizoen mol Marije waren de hints dus kaarsen.

Afvaller: Lakshmi

Aantal punten in de app: 1080

Marije stond in de lift om vragen te beantwoorden. Ze deed dit relatief goed, maar de mol weet welke opdrachten er nog volgen. De fanatieke kandidaat spelen om de verdenking af te schuiven om nadien heel wat geld uit de pot te halen.

Aflevering 5 – 30 januari 2021

Ik was vergeten om zaterdag een printscreen te nemen, dus heb ik zondag gedaan. Het ziet er lichtelijk anders uit, maar nog altijd duidelijk op wie ik mijn punten heb ingezet.

Deze keer heb ik een heel grote “oef” geslagen. Ik twijfelde namelijk tussen Joshua en Rocky om mijn 180 punten in te zetten. Eerst Rocky, dan heb ik het veranderd naar Joshua om uiteindelijk terug te veranderen naar Rocky. Altijd bij je eerste gedacht blijven.

Marije is nog steeds de fanatieke kandidaat. Ze haalt wat geld binnen, nadat ze er mee voor zorgde dat er 5000 euro uit de pot ging. Wat mij deze keer opviel: Marije kwam in de treinopdracht als eerste aan de klok en de bel. Ze luidde triomfantelijk met de bel, maar “vergat” dan op de klok te tikken om de tijd stop te zetten en zo dus minder geld te verdienen. Niet heel opvallend, maar voor mij genoeg om mij verder in de Marije-tunnel te duwen. 😀

Afvaller: Joshua

Aantal punten in de app: 2160

In de “ik-teken-niet-beter-dan-een-kleuter”-opdracht vormde Marije een duo met Rocky.

Aflevering 6 – 6 februari 2021

Hoe sneu was het niet deze aflevering voor Marije? Niettemin, je bent en blijft mijn (tunnel)mol, Marije. Rocky zie ik ook als (reserve)mol. Splinter verdenk ik totaal niet en Renée en Charlotte worden veel te verdacht gemaakt door de montage. Ik blijf dus nog steeds bij Marije en Rocky als reservemol. Het kwam Marije natuurlijk goed uit dat ze niet kon ontsnappen uit de gevangenis, doordat Rocky de anderen aanmaande om snel naar buiten te lopen.

Afvaller: geen afvaller

Aantal punten in de app: 4320

Dit was de code van Marije. Ik zit dus helemaal in de Marije-tunnel. 😉

Aflevering 7 – 13 februari 2021

NEEEEEHHEEE! Daar gaat mijn mol. Ik zat helemaal verkeerd. Of niet? Want er is nog één mogelijkheid met mijn theorie: Rocky. Aangezien we haar raam niet te zien hebben gekregen. We switchen dus over naar mol Rocky.

Gelukkig heb ik niet al mijn punten ingezet op Marije, zodat ik nu nog een beetje punten heb.

Marije kan ik niet meer kiezen, zou wat stom zijn. Maar ik schakel over op Rocky als mol en aangezien Splinter nog altijd de penningmeester is, is hier het antwoord Nee.

Afvaller: Marije

Aantal punten in de app: 640

Aflevering 8 – 20 februari 2021

640 punten is niet veel om te verdelen. Rocky krijgt de meeste punten toebedeeld en Renée ook een beetje. Ik neem dus nog geen risico. Uiteindelijk valt Splinter af. Iemand die ik noooo-ooooit verdacht vond en dus ook nooit in mijn vizier kwam.

Afvaller: Splinter

Aantal punten in de app: 1280

Hier is Rocky nog steeds mijn mol.

Aflevering 9 – 27 februari 2021

De laatste reguliere aflevering van dit seizoen. Met drie dames. Renée wordt het meeste verdacht, gevolgd door Charlotte en Rocky wordt het minst verdacht. Wel, ik verdenk Rocky het meest. Het is altijd diegene die het minste verdacht wordt door de productie/montage. Renée en Charlotte doen constant molacties. Opvallende molacties. Rocky blijft wat op de achtergrond. Verdacht. 😉 En als zij de mol zou zijn, is mijn theorie toch nog een beetje goed, aangezien we het raam van Rocky nooit gezien hebben.

Bij het inzetten van de punten had ik nooit gedacht wat er zou volgen. Normaal gezien wordt er pas tijdens de laatste aflevering bekend gemaakt via de verliezende finalist, de winnende finalist en de mol is. Deze keer weten we dat ofwel Rocky ofwel Renée de mol is. Charlotte is de verliezend finalist.

Afvaller: Charlotte

Aantal punten in de app: 2560

Jep, ik zit nog steeds in de Rocky-tunnel.

Aflevering 10 – 6 maart 2021

Mijn gok is dat Rocky de mol is en Renée de winnende finalist. Toch blijf ik nog altijd spreiden en krijgt Renée ook nog wat punten.

EINDRESULTAAT

Mol: Renée

Winnende finalist: Rocky

Aantal punten in de app: 1120

Aantal bonuspunten: 2680 (4 x 500 van de goed beantwoordde testvragen + alle punten die ik op Rénee heb ingezet = 2000 + 680)

Totaal aantal punten: 3800

CONCLUSIE

De productie heeft een onhandige, dove mol uitgekozen. Of ja, een steengoede actrice die zo’n soort mol kan spelen. Renée kan toch nooit de mol zijn, zo opvallend neergezet door de montage? Niets is wat het lijkt. Het is nog maar eens duidelijk gemaakt.

Een echte mollenjager ben ik dus niet. En mijn theorie hield ook voor geen meter steek. 😉 Ach ja, volgend jaar weer een nieuwe kans. Ondertussen kan ik mijn mollenjagen-skills bijschaven met de Vlaamse versie De mol op Play Vier. Zal ik daar wel de mol ontmaskeren? 😉

Bron uitgelichte afbeelding: AVRO TROS

Alle andere afbeeldingen, uitgezonderd de printscreens uit de app, zijn eveneens afkomstig van AVRO TROS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: