Boekrecensie | De betoverende antiekzaak – Manuela Inusa

Laat je betoveren door de winkeliers van Valerie Lane. Deze keer maken we kennis met Ruby, de vrouw die een antiekzaak uitbaat. Ik kan al verklappen dat ik betoverd ben. 😉

De betoverende antiekzaak | Manuela Inusa | vertaling Marion Hardoar

2022 | Boekerij | 288 pagina’s

Reeks: Valerie Lane #3

Gelezen via bibliotheek

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel. In zes boeken volgen we hen terwijl zij lief en leed delen en op zoek gaan naar die dingen die je in geen enkele winkel kunt kopen: liefde en geluk.

Ruby restaureert snuisterijen van over de hele wereld en verkoopt ze in de kleine antiekwinkel die ze jaren geleden heeft overgenomen van haar moeder. Hoewel Ruby graag in het verleden hangt, moet ze toegeven dat ze nog een andere droom heeft: haar eigen boekhandel openen. Maar kan ze Valerie Lane en haar vriendinnen zomaar gedag zeggen?

Mijn mening

Ruby is de eigenaar van Ruby’s Antiques, een winkel vol oude snuisterijen. Alleen draait de winkel niet zo goed. Ook de toestand van haar vader, de financiële problemen en haar goede vriend Gary baren haar zorgen. Toch zet Ruby door, want dat zou haar moeder, die enkele jaren geleden overleden is, gewild hebben. Beetje bij beetje sijpelt het besef bij Ruby door dat het zo niet verder kan. Ze heroriënteert haar winkel naar wat ze echt wil. Is dit de hernieuwde start van Ruby’s Antiques? En verdwijnen haar zorgen nu eindelijk voorgoed?

~

Voor de derde keer mogen we een kijkje nemen in Valerie Lane. Het is niet echt noodzakelijk om de eerste twee delen te lezen, want in de eerste hoofdstukken blikt Manuele Inusa kort terug. Het is enkel jammer omdat je twee prachtige verhalen mist.

In dit boek kom je ook meer te weten over Valerie Bonham, de vrouw naar wie de winkelstraat is vernoemd. Het was toch een bijzondere vrouw en ik weet waarom de vijf vriendinnen vol lof over haar zijn.

Ik vond het weer een heerlijk deel om te lezen. Ik kijk al uit naar het vierde deel. Ik zou zeggen: boek je imaginair treinticket naar Oxford en laat je betoveren door Valerie Lane. Door Laurie, Keira, Ruby, Susan, Orchid en de vele nevenpersonages. Het kan niet anders dat je hen in je hart sluit.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: