Doseren kan je leren, maar is zo moeilijk

Doseren kan je leren, maar is zo moeilijk. Verdomd moeilijk. Regelmatig trap ik nog in val, waarna ik het achteraf moet bekopen.

Het is zaterdag. Op zaterdag doe ik mijn boodschappen. Eerst naar Albert Heijn en nadien naar het fruitwinkeltje vlakbij. De kersen bij AH waren karig. Het zou 400 gram moeten zijn, maar de bakjes waren voor de helft gevuld. Bij het fruitwinkeltje koop ik exact 500 gram kersen, een (kartonnen) bakje aardbeien, 3 bananen en 2 (gele) nectarines.

Nadien maak ik thuis een tussenstop. Met het warme weer wil ik de boodschappen niet al te lang in de auto laten liggen. Thuis was en verdeel ik het fruit over bakjes, ik doe de steeltjes van de kersen en druiven (die kocht ik wel bij AH) en de kroontjes van de aardbeien. Het is een heel klusje, maar dan heb ik het fruit kant en klaar.

Daarna rijd ik naar de pakjesautomaat. Deze staat in de deelgemeente. Vervolgens rijd ik naar mijn ouders om een kortingsbon en de klantenkaart van Hubo te halen. Ik rijd naar Hubo om kapstokhaken te halen. Ik ken de indeling van Hubo niet, dus er zit niets anders op om door alle gangen te gaan. Ondertussen doe ik nog wat ideetjes op. Ik ben namelijk op zoek naar iets om een venster te bekleden die inkijk belemmert, maar wel je uitzicht behoudt. Daarna zet ik nog een geleende vaas bij mijn tante af.

En dit allemaal op een voormiddag. Terwijl het niet echt nodig was om vandaag die kapstokhaken te halen of die vaas af te zetten. Maar mijn hoofd wil iets en dat moet zo snel mogelijk gebeuren. Na de middag voel ik de weerbots en ga in bed liggen voor een middagdutje. Van 2,5 uur. Ik zou nog zo verder geslapen hebben, maar ik heb mezelf het bed terug uitgeschopt.

Doseren kan je leren, maar is verdomd moeilijk. Je wilt zo veel en je blijft maar doorgaan, om daarna dubbel en dik straf te krijgen.

Anderzijds kan ik regelmatig de boel de boel laten. Voordeel van alleen te wonen, niemand die er zich aan kan ergeren. Behalve ik. Een tijdje alleszins en dan zit ik weer in mijn opruimfase en moet alles meteen gebeuren, waardoor ik weer in de val trap.

Doseren kan je leren, maar is zo moeilijk. Zo verdomd ontzettend moeilijk…

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com.

Eén reactie op “Doseren kan je leren, maar is zo moeilijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: