Boodschappenshoplog #3 (Albert Heijn)

Het is weer eens tijd voor een boodschappenshoplog. Ik ben naar Albert Heijn gegaan en dit is wat ik kocht.

Het leven is duurder geworden en dat is ook te merken aan de boodschappen. Plantaardige producten zijn ook iets duurder dan de niet-plantaardige variant. Daarnaast kijk ik ook vaak naar de 35% kortingen, die voedselverspilling tegengaan.

Hieronder zie je wat ik allemaal kocht. Ik vermeld de prijs erbij en of het met de bonus/bonusbox/35% korting is gekocht.

Bonus: hetgeen in reclame staat.
Bonusbox: als je een digitale klantenkaart heb, heb je elke week de bonusbox. Dit zijn producten die niet in de normale bonus staan. Daarnaast is de bonusbox ook gebaseerd op je eerdere aankopen.
35% korting: op producten die in de heel nabije toekomst (dezelfde dag of de dag nadien) vervallen en nog moeilijk verkoopbaar zijn, wordt 35% korting toegekend. Dit is om voedselverspilling tegen te gaan.

Groenten en fruit

 • Belgische kersen (3,49 euro)
 • Witte druiven pitloos (2,05 euro)
 • Blauwe druiven pitloos (2,15 euro)
 • Bananen (2,24 euro)
 • Royal Gala appels (2,99 euro) (bonusbox)
 • Watermeloen (1,62 euro) (35% korting)
 • Galia meloen (1,99 euro)
 • Snoeptomatenmix (3,19 euro)

Wekelijks liggen er wel heel wat fruit en groenten in mijn kar. Voor seizoensproducten, zoals nu met de kersen, kijk ik wel naar de prijs. Voor fruit dat het hele jaar verkrijgbaar is, zoals bananen en appels, kijk ik minder naar de prijs.

Brood en beleg

 • 5 volkoren kaiserbroodjes (1,00 euro) (bonus)
 • Blue Band smeerboter (1,64 euro) (bonus)
 • Kips vega filet americain (2,49 euro)
 • De Vegetarische Slager kipworst (2,49 euro)

Enkele weken geleden probeerde ik voor het eerst vegetarische “charcuterie”. Ondertussen ben ik helemaal verkocht en koop ik de vleesvariant niet meer. Bovenstaande producten doen absoluut niet onder qua smaak aan de vleesvariant.

In het geval van de volkoren kaiserbroodjes lagen ze al netjes verpakt per 5 in een plastic tasje. Maar bij de broodafdeling lagen ze versgebakken in de toog. Ik nam dus mijn katoenen tasje en nam zelf 5 broodjes. Weer een plastic tasje bespaard.

Plantaardige zuivelvervangers

 • 2x Alpro soya (3,98 euro)
 • Alpro haverdrink no sugars (2,29 euro)

Stilletjesaan ben ik ook aan het overschakelen op plantaardige zuivelvervangers. Ik drink nog wel koemelk, maar dat is eerder op het werk of buitenshuis. Normaal neem ik de Alpro mild and creamy, maar dit schap was leeg. Vandaag dus de natuur. Ook omdat hier veel minder suiker inzit dan in de fruitvarianten.

Ik heb al sojadrink en amandeldrink geprobeerd. In een boek dat ik onlangs las, zou haverdrink het milieuvriendelijkst zijn. Dus dat zal ik ook maar eens proberen.

Vleesvervangers

 • Garden Gourmet falafel (bonus)
 • 2x Garden Gourmet veggie groenteballetjes (bonus)

Garden Gourmet stond in reclame. Ik betaalde 7,69 euro voor deze drie.

Net als bij de charcuterie kijk ik ook bij het vlees naar vervangers. Wanneer ze in bonus staan, neem ik ze mee en vries ze in. De veggie groenteballetjes vind ik echt lekker. Falafel heb ik nog nooit geprobeerd, dus nam ik ook een keertje mee.

Snoeperij

 • Prince MiniStars (1,99 euro)
 • 2x Bio melkchocolade met hazelnoot (3,38 euro)
 • Plantaardige chocolademousse (0,99 euro) (35% korting)

De snoeperij-afdeling. De koekjes vind ik af en toe lekker. Om toch de smaak van suiker en krokant te hebben. De chocolade kan ik helemaal niet missen. En deze plantaardige chocolademousse doet niet onder voor de normale. Ik vind de AH plantaardige chocolademousse zelfs lekkerder dan het Alpro-broertje. Ohja, voor die 35% korting ben ik achteraf naar de balie moeten gaan. De kassierster was de sticker vergeten te scannen. Altijd rekening nakijken (en ik doe dat in de app, zodat er geen kasticket hoeft afgedrukt te worden).

Drank

 • Perla Lungo classic voor Nespresso (3,19 euro)
 • Perla Lungo dark roast voor Dolce Gusto (3,99 euro)
 • Crystal Clear cranberry lime (1,99 euro)
 • Coca Cola mini (5,29 euro) (bonus)

Hoezo, Perla Lungo voor Nespresso & Dolce Gusto? De eerste is voor op het werk en de tweede voor thuis. 😉

Af en toe heb ik nood aan een smaakje in mijn water. Dan drink ik wel eens Crystal Clear. En af en toe heb ik ook nood aan coca cola. Deze mini blikjes zijn echt super voor mij. Ik hoef geen grote fles te openen om na enkele dagen de prik er niet meer in te vinden en toch heb ik een beetje coca cola.

Non-food

 • Keukenpapier (1,99 euro)
 • Schuursponsen (0,39 euro)

Het keukenpapier is bijna op. En de schuursponsen ook. Dus deze heb ik weer ingeslagen.

In totaal was ik 64,25 euro kwijt. Ik spaarde 6,01 euro uit met bonus/bonusbox/35% korting.

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: