Plog: Een kijkje in mijn weekend

Het is weer eens tijd voor een plog (photologboek). Ik maakte reeds een plog tijdens de eerste lockdown (april 2020) en tijdens de verplichte quarantaine omdat ik besmet was met het virus (oktober 2020).

Deze keer koos ik ervoor om het hele weekend te ploggen. Helemaal gelukt is het niet, want ik vergat vaak foto’s te nemen. Toch neem ik je mee in mijn weekend van 15 en 16 januari 2022.

Zaterdag 15 januari 2022

Goedemorgen! Op dit tijdstip sta ik in de keuken, maar ik ben wel al iets eerder wakker. Ik kijk in mijn bed een vlogje van Ingrid Speijer (die vlogt over haar leven met chronische pijn). Elke zaterdag om 6u00 komt er een nieuwe vlog online.

Mijn ontbijtje bestaat uit granola/havermout, met Optimel Griekse yoghurt vanille en een peer. Ik drink er koffie (met een scheutje melk) en een grote mok thee bij.

Zaterdagochtend is het boodschappentijd. Om 8u00 sta ik op de parking van AH. Op dit vroege uur is het nog heerlijk rustig en kom ik niet overprikkeld buiten.

Als ik boodschappen doe, kleed ik me niet dik aan. Ik zweet me altijd te pletter met dat gesjouw. Boodschappen doen is al een workout op zich. En ja, ik kan het laten leveren, maar pas vanaf 50 euro. Aan dat bedrag kom ik niet vaak. En ik vind het wel plezant om mijn eigen producten uit te kiezen.

Ik koop ook een bos bloemen bij AH. Wat ik heel fijn vond, was het voorstel om een plastic zakje rond de stengels te doen, zodat het water niet blijft druppen. Er zitten ook twee voedingszakjes voor de bloemen bij het boeket. Eentje voor de eerste dag en eentje voor de vijfde dag. Ik heb me ook eens laten vertellen dat gewoon kristalsuiker dienst doet voor voeding van de bloemen.

Ik duik de keuken in om een chocoladebrood te maken. In dit brood zit geen boter of suiker, dus het is heerlijk verantwoord. 😉

Het is ook tijd voor de online lancering van het jaarprogramma van de jongerenwerking van de MS-Liga. Het is een heel gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Ik kijk in ieder geval uit naar de chocoladeworkshop in Antwerpen. Al moet ik nog wel wachten tot oktober. 😦

Ondertussen staat de granola in de oven. Wat havermout, gehakte noten, kokosschaafsel, volkoren koekje, zonnebloemolie en honingvervanger mixen, verspreiden over de bakplaat, 25 minuten op 165° in de oven en klaar is kees. Wanneer de granola aan het afkoelen is, voeg ik er nog chocoladenibs aan toe. Eens een chocoladeliefhebber, altijd een chocoladeliefhebber. 😉

Mijn lunch bestaat uit de overschot van mijn avondeten de vorige dag. Hier werd duidelijk dat ik vaak vergeet foto’s te trekken. Deze foto is dus een foto van vrijdagavond. Het is trouwens pastasalade met erwtjes, boontjes en ei uit de Boost!-app. Ik voegde er enkel nog tonijn (op water, in blik) aan toe, gewoon omdat ik er zin in had.

Na de lunch kijk ik uitgesteld naar The Masked Singer. Ik vind dit zo’n leuk programma. Het spelelement van raden wie onder die maskers zit, is het leukst. Maar ik lach me ook een kriek met de droge “humor” van de juryleden.

En hier vergeet ik weer foto’s te nemen. Ik doe nog een aflevering Nederland in beweging, lees nog wat, kijk nog wat tv, maak eten klaar, …

En dan moet ik mijn punten nog inzetten in de Wie is de mol?-app. Net als vorig jaar houd ik dit jaar ook mijn parcours bij. Dit komt online als de mol ook bovengronds is. Ik zit momenteel in de Fresia-tunnel, maar omdat ik niet al te veel risico wil nemen, zet ik ook punten in op een andere kandidaat.

Toch blijf ik niet wakker voor Wie is de mol?. Ik ben moe en wil gaan slapen. Ik vul mijn Structuurjunkie-dagboek nog in, ik neem mijn pilletje Redomex en om 20u22 sluit in mijn ogen.

Zondag 16 januari 2022

Goedemorgen! Rond ongeveer hetzelfde tijdstip als gisteren sta ik in de keuken. Ik eet twee volkoren bollen en drink een koffie en een grote mok thee.

Het is zondag, dus Copaxone-dag. De prikplaats is deze keer mijn rechterbuik.

En dan kijk ik naar Wie is de mol?, gevolgd door Moltalk. Zowel Fresia als Laetitia zitten er nog in, dus ik ben geen punten kwijt.

Ik merk dat ik toch wat trek/honger begin te krijgen. Ik maak dus mijn tweede ontbijtje van de dag: granola, kwark, banaan en wat chocoladesaus.

En dan vergeet ik weer foto’s te trekken. Ik kijk nog wat tv, doe een aflevering Nederland in beweging, ik ga me douchen, ik lees wat, ik eet, …

En ik maak het eten voor vanavond klaar. Mijn ouders en broer komen eten. Ik maak ratatouille met vegetarische balletjes en volkoren penne, weer geïnspireerd op de Boost!-app! Alleen, … uien pellen… ben ik echt de enigste die daar zo mee zit te sukkelen?

Wanneer mijn ouders en broer er zijn, spelen we een gezelschapsspel: The Great Tour – European Cities. Het is een variant op Ticket to ride. Het is een supertof spel. Uiteindelijk wint mijn broer.

Daarna maak ik het eten af. Ik kook de pasta en warm de saus op. Het is al een fijne gedachte dat je weet dat dit voedzaam is. Het is ook heel lekker, al kan het wel iets minder lekker zijn voor de echte vleeseters. Vegetarische balletjes zijn een goed alternatief, maar smaken nu eenmaal niet zoals gehaktballetjes.

Wanneer mijn ouders en broer naar huis zijn, zet ik de vuilnisbakken nog buiten. Als je alleen woont, moet je eenmaal alles alleen doen: vaatwasser in- en uitruimen, wassen, poetsen, … en dus ook de vuilnisbakken buiten zetten.

En dan is het tijd om in mijn bedje te duiken. Morgen is het weer werkendag. Slaapwel!

Dit was mijn weekendje. Een fijn weekend met lekker eten en leuk gezelschap. Hopelijk geeft het ook een beetje weer hoe het leven met een chronische ziekte is. Het feit dat ik om 8u00 bij de AH sta, is omdat dit voor mij het fijnst werkt. Mijn energielevel is nog redelijk en het is rustig in de AH. Anders raak ik overprikkeld en dat kost weer heel wat energie. Ik probeer ook gezonder te leven, zodat ik meer energie krijg. Ik maak voedzame recepten en baksels. Ik ga ook altijd redelijk vroeg slapen, gewoon omdat ik zo moe ben. De Redomex is voor mij ook een soort van slaappil, omdat het mij zo suf maakt. Over de andere bijwerkingen, waarvoor ik het eigenlijk neem, moet ik nog nadenken of het wel degelijk werkt voor mij. Daar ben ik nog niet over uit…

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: