Liefste dagboek #54: Trots op mezelf, online cooking en mooi weer (+ mededeling)

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Afgelopen week was ik trots op mezelf, want ik heb zelf iets in elkaar gezet. Ik deed een online cooking met de MS-Liga Jongerenwerking. Het is ook prachtig weer buiten en ik schakelde over op het zomerplan met betrekking tot slapen. Het was ook de seizoensfinale van Thuis, die ik niet gezien heb, maar wel weet wat er gebeurd is. Ik leg uit waarom er nog 87 afleveringen van Thuis op mijn digicorder staan en waarom dit ook betrekking heeft op mijn verdere leven. Op het einde heb ik nog een mededeling i.v.m. mijn blog. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 5 juni 2021

Het is zaterdag, dus weer boodschappendag. Alhoewel ik deze keer toch wel veel non-food bijhad. Zo had ik twee kalachoë plantjes bij en twee bossen zomerbloemen (zodat de vaas voller is). Ik denk dat dit gerbera’s zijn, maar zover reikt mijn bloemen- en plantenkennis nog niet. 😉

Ik kocht ook nog een kolomventilator. Ik ben vooral fier dat ik dat ding ALLEEN in elkaar gezet heb. Ik ben niet Handige Kim, maar dit lukte nog net. Het zweet stond wel op mijn voorhoofd, maar het staat en het werkt! 🙂

Zondag 6 juni 2021

Vandaag staat in het teken van de online cooking van de MS-Liga Jongerenwerking. Het was heel leuk en lekker en voor herhaling vatbaar. Enkel 2u lang rechtstaan vonden mijn voeten niet zo fijn. 😉 Ik heb trouwens een blog geschreven over deze online cooking, waar je ook de gerechten die we maakten te weten komt. Klik hier om het lezen. 🙂

Nadat de keuken weer opgeruimd was, nestelde ik me in de loungeset en las verder in Droomvakantie.

Maandag 7 juni 2021

Het is weer werkendag. Zoals eerder vermeld zijn er op mijn route naar het werk enkele wegenwerken met wisselende verkeerslichten. Op zich valt de hinder goed mee. Ik ben niet zo heel veel later thuis dan zonder wegenwerken.

Normaal is het maandag kinédag, maar de kinesist heeft de afspraak verzet naar vrijdag. Om toch beweging te hebben, heb ik een aflevering Nederland in beweging gedaan.

Dinsdag 8 juni 2021

De was en de strijk worden gedaan vooraleer het te warm wordt en de zon vol op mijn ramen (en gesloten gordijnen) staat. Die kolomventilator komt goed van pas. 😉

Kleine geluksmomentjes zoeken… ik verorber deze kersen. 😉

’s Avonds kijk ik nog wat tv. VTM is begonnen met het heruitzenden van De Pfaffs. Ik heb vroeger elke aflevering wel gezien, denk ik. Ze zijn begonnen met heruitzenden vanaf het eerste seizoen, dat opgenomen is in 2002. Bijna 20 jaar geleden. Het is een reis terug in de tijd. Echt bizar hoeveel er veranderd is op 20 jaar tijd. En je beseft nog maar eens hoe snel de tijd gaat.

Woensdag 9 juni 2021

Ligt het aan mij of zijn de mensen op de baan echt gehaast, ondanks dat het om 7u00 ’s morgens nog niet heel druk is? Ik werd vanmorgen gewoon voorbijgestoken door een vrachtwagen met oplegger! Op een baan van 70, waar ik zelf 70 reed. Waarom zo gevaarlijk doen?

Vandaag staat er wel kiné gepland. Dus op naar de kiné. Als ik thuiskom, lees ik nog even.

Donderdag 10 juni 2021

Het is prachtig weer, dus na het werk rijd ik weer naar mijn ouders om een duik in het zwembad te nemen. De temperatuur van het water is nu ideaal voor mij.

Het is de eerste keer in 2021 dat ik 26 °C haal in mijn appartement.

Ik heb vandaag ook het dekbed vervangen door fleecedekens. In de winter slaap ik met een laken en daarover het dekbed. Nu werd dat iets te warm en schakel ik over het zomerplan: laken en fleecedekens. Een laken alleen vind ik nog iets te koud, dus ik leg er een groot fleecedeken over.

Vrijdag 11 juni 2021

Op de radio hoorde ik een spot van Humo dat er een gratis e-book “gekocht” kon worden. Mijn ouders hebben een abonnement op Humo, maar geen e-reader, dus ik heb lief gevraagd of ik de unieke code zou mogen hebben. Geen probleem. Eigenlijk ook bizar dat ik dat pas vandaag hoor, terwijl de Humo gewoon op het salontafel bij mijn ouders ligt.

’s Avonds ga ik weer naar de kiné. Daar werd ik ineens misselijk, uit het niets. Maar zoals ik altijd ben, verman ik mij en ga gewoon door zonder dat iemand het merkt. Thuisgekomen neem ik meteen een Domperidone (#lifesaver) in en na enige tijd trekt de misselijkheid weg. Gegeten heb ik niet meer gedaan.

Het was vanavond ook de seizoensfinale van Thuis. Er staan ondertussen zo’n 87 afleveringen op mijn digicorder, dus eigenlijk heb ik al heel lang geen aflevering meer gezien. Toch weet ik exact wat er gebeurd is, want ik volg Thuis nog wel op Facebook. En hetgeen ik daar zie, zint me niet echt. Het is te spannend, die verhaallijn met Jacques. Hoe ouder ik word, hoe minder goed ik tegen “slechte dingen”/negativiteit/spanning kan. Dat is ook de reden dat ik niet meer vaak thrillers lees, terwijl ik vroeger thrillers verslond. Ik kijk ook niet naar reeksen waar in de trailers al ontvoeringen, moorden, pistolen, … te zien zijn. Geef mij maar feelgood en human interest. 😉

Mededeling

Om deze week af te sluiten, heb ik nog een mededeling. Ik ben met de wekelijkse dagboeken begonnen op zaterdag 14 maart 2020. Het was het begin van de coronacrisis en ik zat technisch werkloos thuis. Er zijn toen 11 blogs van Dagboek van een MS-patiënt in coronatijden verschenen. Toen ik weer aan het werk ging, in juni 2020, zijn de wekelijkse dagboeken verder gegaan onder Liefste dagboek. We zijn ondertussen 54 dagboeken verder.

Nu heb ik besloten om geen wekelijkse dagboeken meer online te zetten. Niet getreurd, helemaal weg gaan ze niet, want de wekelijkse dagboeken worden omgezet naar maandelijkse dagboeken. Elke eerste maandag van een nieuwe maand komt er een dagboek online van de vorige maand. Het zal in een iets andere vorm zijn. Hoe moet ik nog bedenken, maar het zal niet meer dag na dag zijn, zoals nu het geval is.

Verder blijft alles zoals het was. Als ik iets te vertellen heb, zal het wel verschijnen. Ook de boekenrecensies blijven gewoon doorlopen. Als je niets wil missen, abonneer dan even of volg me op mijn Facebook-pagina. 😉

Fijne week, allemaal! 🙂

Het eerstvolgende dagboek verschijnt dus op maandag 5 juli! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: