Online cooking (MS-Liga Jongerenwerking)

Begin mei zat ik achter mijn computerscherm voor de webinar MS en voeding. Tijdens het vorige weekend was er de online cooking. Samen koken maar dan in je eigen keuken. In deze blog vat ik de online cooking even samen en vertel ik wat ik ervan vond.

Ik was al vroeg wakker, altijd dus veel verschil maakt het niet uit, dus ik begon dan maar aan de voorbereiding. Om het tijdens de online cooking sneller te laten verlopen, moesten we al een mise-en-place doen.

Zo stond alles al klaar en zat alles afgewogen en gesneden in plastic bakjes. Deze gingen na de foto wel terug de koelkast in, zodat het vers blijft.

Ik dekte de tafel, want mijn ouders kwamen meesmullen. We kregen op voorhand de ingrediëntenlijst, maar dus geen menu. Ik had dus geen flauw benul wat we gingen eten. Aangezien de ingrediëntenlijst voor 2 tot 4 personen was, nodigde ik mijn ouders uit. Zo blijf ik niet met te veel overschot zitten en hebben zij ook lekker gegeten. 😉

Om 11u00 was het zover. We schakelden live in op Teams. De “chefkok” van dienst was Ilke Montag. Ze heeft een diploma van chocoladebewerker, kaasmaker en volgde ook les aan het Spermalie (dé koksschool in België). Stap voor stap legde ze alles uit. Hetgeen je normaal gezien leest in een recept, word je nu gewoon verteld. Voor iemand die een visueel geheugen heeft en totaal geen auditief geheugen is dat niet zo simpel. Gelukkig kom je met een beetje gezond verstand ook al ver en werd het voldoende herhaald wat je moest doen.

We begonnen met het nagerecht. 800 gram aardbeien mixen voor het aardbeiensoepje. Als ik iets mix, zet ik de pot meestal in de gootsteen tegen het spatten. Anders ligt heel mijn fornuis vol met spatten…

Het aardbeiensoepje werd in de koelkast gezet zodat het lekker fris kon worden. De kommetjes om dat soepje in te doen stonden trouwens in de diepvriezer. We gingen over naar het voorgerecht: een soepje.

En zo zag het eruit na het mixen. Ik heb er wel wat meer water bij toegevoegd dan aangegeven, anders had ik bijna puree. Ik vind soep lekker als het niet te dik is, dus water en de overschot van de kokosmelk toevoegen.

Als laatste maakten we het hoofdgerecht. Een gnocchi-schotel. Dit recept kende ik al een beetje, want ik had het vorig jaar al eens gemaakt. Het was niet helemaal hetzelfde, want deze schotel was lekkerder. Voornamelijk door de kaassaus die erbij zat.

En dit is hoe het geworden is:

Het was heel lekker. En ook gemakkelijk om te maken. Ik heb ook geleerd dat je met kruiden en smaakversterkers heel veel kunt doen. Een voorbeeld hiervan is om een bouillonblokje in je water te doen bij het koken van pasta of rijst.

We hebben toch zo’n twee uur in de keuken gestaan, wat resulteerde in enorm pijnlijke voeten. Ik was echt kapot, maar zo voldaan. Het was een dag met een gouden randje. Voor herhaling vatbaar! Ze zijn van plan dit nog vaker te organiseren en dan ben ik zeker weer van de partij! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: