1 jaar alcoholvrij

Op 21 november 2021 dronk ik mijn laatste glaasje alcohol. Ik drink dus al 1 jaar geen alcohol meer. In deze blog blik ik terug op mijn alcoholvrij jaar.

Van af en toe een glaasje alcohol…

Ik ben nooit een grote alcoholdrinker geweest. Ik dronk enkel witte/rosé wijn en bubbels. Ik kan ook met de hand op het hart zeggen dat ik nooit een kater ’s anderendaags had. Gewoon omdat ik niet heel veel dronk. Maar het glaasje alcohol werd snel een gewoonte. Een gewoonte waarin vrijdag gelijk stond aan een fles wijn/cava te openen. 

Ik besloot al eerder om te minderen. Voornamelijk om gezondheidsredenen, want tja, je kunt moeilijk zeggen dat alcohol gezond is. Het zit bomvol suiker en je lever moet al die alcohol afbreken. Ocharme, mijn lever. 

…naar geen glaasje alcohol meer

Op 21 november 2021 dronk ik mijn laatste glaasje alcohol. Toen ging ik op hetzelfde elan verder zoals ik begonnen was. Ik wilde minderen met alcohol, maar niet meteen stoppen. Tot 7 december 2021. Bij een bezoek aan de neuroloog schreef ze me Redomex voor, waarbij de combinatie met alcohol niet geheel veilig te noemen is. Ondertussen neem ik geen Redomex meer, ben ik eventjes overgeschakeld naar Duloxetine en nu ben ik Lyrica aan het slikken. Geen idee of alcohol met Lyrica te combineren valt, maar ik heb daar ook geen moment aandacht aan besteed. Ik ging moeiteloos verder op “geen alcohol” drinken. 

Op de drankkaart zoeken naar alcoholvrije dranken

Buitenshuis is het niet altijd gemakkelijk om alcoholvrije dranken te vinden. Hiermee bedoel ik de alternatieven voor wijn, bubbels en cocktails. Vaak zijn ze niet te vinden op de drankkaart, waardoor je uit armoede een cola zero bestelt. Als er dan toch iets alcoholvrij te bestellen valt, is dit vaak virgin mojito. Heel lekker, maar mijn hart maakt een sprongetje als er ook iets op staat wat ik niet ken. Dan kan ik weer meer alcoholvrije dranken ontdekken. 

Hoe gaat het nu verder?

Ik blijf voorlopig op dit elan verder gaan. Ik merk ook een kentering in de maatschappij. Meer en meer mensen zien de neveneffecten van alcohol in en minderen hun inname drastisch. Door de grote vraag aan alcoholvrije dranken (zoals mocktails, bubbels,…) wordt het aanbod ook steeds groter. En daar kan ik alleen maar blij mee zijn. 🙂

Liefs ❤
Kim

Eén reactie op “1 jaar alcoholvrij”

  1. Lekker bezig! Ik heb weleens zo’n maandje zonder alcohol gedaan. Ikzelf had er geen enkel probleem mee, maar veel mensen in mijn omgeving vonden het maar raar. Want met alcohol wordt alles gezelliger, toch? :p Zo’n onzin. En die mocktails zijn inderdaad vaak net zo lekker (bovendien kun je er meer van drinken, want je wordt er niet dronken van ;)).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: