Boekrecensie | Winter in de B&B – Kaat De Kock

Winkeltjes en bibliotheken deden het al goed, maar ook B&B’s hebben een grote aantrekkingskracht. Kaat De Kock zette zich achter haar schrijftafel en schreef dit eerste deel van een nieuwe reeks over een B&B.

Winter in de B&B | Kaat De Kock

2021 | Uitgeverij Hamley Books | 232 pagina’s

Reeks: De B&B #1

Gelezen via eigen bibliotheek (gekocht)

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

Mijn mening

Hanne is een twintiger, woont in de stad, ziet haar vriendinnen regelmatig en haat haar werk. Dan erft ze een huis in de Ardennen. Tijdens een inspectieronde in het huis en het dorp, samen met haar moeder, besluit ze de erfenis aan te nemen en een B&B te beginnen. Dit is het begin van integreren in een best gesloten Ardeense gemeenschap, maar ook heel wat liefdesperikelen. Want wat is dat toch met Hanne en mannen?

Dit is het eerste boek dat ik van Kaat De Kock lees. De schrijfstijl was in het begin ontzettend wennen. Het had naar mijn gevoel iets jeugdigs. Het waren eenvoudige zinnen en het leek alsof ik een young adult las. Daarentegen heeft Kaat wel een ontzettend grappige schrijfstijl. Ze schrijft in de ik-vorm, waardoor je in het hoofd van het hoofdpersonage kruipt. Er volgt dan ook regelmatig commentaar van Hanne tegen Hanne tussen haakjes. Het stemmetje dat iedereen heeft en daardoor ontzettend herkenbaar is.

Met Hanne heeft Kaat De Kock een levensecht personage neergezet. Ze raakt meerdere keren verzeild in gênante situaties, voldoet niet aan het ideaalbeeld van een vrouw, vreet chips en weet ook dat dit niet goed is, twijfelt over de vriendschap met haar vriendinnen, maar het is ook een heel lieve vrouw die gewoon een fijn leven wil hebben. Al heeft ze op liefdesvlak niet veel geluk met de mannen. 

De omgeving wordt heel goed beschreven. Je waant je meteen in zo’n Ardeens dorpje met 1 brasserie, een bakker, een supermarktje, … Doe er nog de winterse magie bij en je hebt meteen verkoeling (ik las dit boek namelijk op de tot nu toe in 2022 warmste dagen van het jaar 😉 ). 

Het verhaal lijkt voorspelbaar te verlopen, maar dan heeft Kaat De Kock nog enkele verrassingen in petto. Hier heeft ze me helemaal mee en eindig ik het boek met een goed gevoel. Het vervolg op dit boek (Zomer in de B&B) is sinds kort verschenen en ga ik zeker ook lezen, want ik wil weten hoe het verder gaat met Hanne en de B&B. 🙂

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: