Recept | Chocoladebrood

Regelmatig maak ik chocoladebrood. Ik vries deze in plakjes in en op een werkdag haal ik het uit de vriezer, steek het in een doosje en tegen mijn tienuurtje is het volledig ontdooid. Wanneer ik op Instagram een fotootje van het chocoladebrood post, dan krijg ik vaak de vraag om het recept te delen. Om het mezelf makkelijker te maken om een link door te sturen, heb ik deze blog gemaakt.

Alle credits voor dit recept gaan naar Atsje (@twirrewyn1985). Ik heb het wel iets aangepast. Hieronder deel ik het originele recept, met tussen haakjes hetgeen ik hiervoor gebruik. 

Benodigdheden

 • 3 rijpe bananen (hier gebruik ik ofwel 3 rijpe bananen ofwel 2 rijpe bananen en een bokaal appelmoes 0% van 360 gram)
 • 3 eetlepels kwark
 • 3 eieren
 • 3 lepels honingvervanger of zoetstof naar keuze (niet meteen nodig, aangezien banaan en/of appelmoes al zoet is. Ik gebruik wel honingvervanger.)
 • flinke shot vanille van Personalprotein (ik gebruik hier gewoon vanille aroma of vanillesaus van Callowfit)
 • 40 gram cacaopoeder
 • 100 gram amandelmeel
 • 100 gram volkorenmeel
 • 1 zakje bakpoeder
 • snuifje zout
 • 1 handje noten in stukjes gehakt

In principe kan je alle producten volgens “mijn recept” in de supermarkt vinden. Als je toch honingvervanger of de vanillesaus van Callowfit wil gebruiken, kan je dit online bestellen. Om de verzendkosten te drukken, kan je eventueel het amandelmeel (dat echt niet goedkoop is) ook online bestellen. Ik bestel bv. online bij afvallenbijbregje.nl of dieetwebshop.nl. Ja, het komt uit Nederland, maar zoals altijd zijn de Nederlanders iets moderner en iets sneller qua technologie dan de Belgen. 

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180° C.
 • Meng alle ingrediënten (uitgezonderd de noten). Om energie te sparen, kan je altijd een keukenrobot ter hulp vragen. 😉
 • Neem een bakblik en bakpapier. Een kleine tip voor diegenen die ook altijd klungelen met het bakpapier in een bakblik te leggen: verfrommel het bakpapier, houd het onder de kraan zodat het nat wordt, wring een beetje uit en leg het dan in het bakblik. Zo blijft het makkelijker zitten. 🙂 (ook deze tip heb ik van Atsje trouwens)
 • Giet het mengsel in het bakblik en strooi de gehakte nootjes erover.
 • Zet in de oven voor zo’n 35-40 min. Wanneer het klaar is, kan je makkelijk checken door een houten prikker in het deeg te steken. Komt het er droog uit, dan is het brood klaar. Anders moet hij nog even in de oven.

Lekker lang genieten

Zoals reeds gezegd, vries ik het chocoladebrood in plakjes in. Ik haal zo’n 10 plakjes uit een brood. Op werkdagen neem ik een plakje uit de vriezer, steek het in een doosje en tegen mijn tienuurtje is het ontdooid. Je kan het uiteraard ook meteen opeten als je het uit de vriezer haalt. Gewoon even in de microgolfoven en klaar is kees. Exacte tijd kan ik hier niet geven. Ik doe altijd zelf maar wat. Een kwestie van erbij blijven en beslissen wanneer het voor jou oké is. 

Zo, nu allemaal aan het bakken. 😉 
Smakelijk! 

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: