Wacht maar af – Loes den Hollander

Het was nog eens tijd voor een thriller. Ik heb eerder al boeken van Loes den Hollander gelezen, dus ik wist wat ik kon verwachten. Ik verwachtte geen thriller waar het bloed van de muren druipt, maar een psychologisch verhaal. Dit kreeg ik ook. Wat ik verder van het boek vond, lees je hier.

Wacht maar af | Loes den Hollander | 2020 | De Crime Compagnie | 280 pagina’s

Korte inhoud

Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niet herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Maar langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet alle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn… (achterflap)

Over de auteur

Loes den Hollander is een echte thrillerkoningin. Ze is al jaren een bestsellerauteur. Wacht maar af is haar 26ste thriller. Van haar boeken zijn ruim 1 miljoen exemplaren verkocht. (achterflap)

Mijn mening

Na een hersenbloeding komt Franka terug tot de levenden in een revalidatiecentrum. Ze weet niet wat er gebeurd is en is nog heel verward. Er gebeuren allerlei vreemde dingen die aan haar hersenbloeding worden toegeschreven en daarnaast moet ze ook de dood van haar moeder verwerken, die tijdens haar ziekenhuisperiode is overleden. Maar is Franka wel zo verward als ze denkt? Is er niet meer aan de hand?

Op het eerste zicht is de cover niet zo speciaal. Een grote witte bol. Geen idee wat dit inhoudt. Na het lezen van het boek weet je dat die grote witte bol een volle maan is. De maan speelt een belangrijke rol in het boek.

Ik houd van korte hoofdstukken en Loes den Hollander ook. Ik wist dit al omdat ik al eerder boeken van haar gelezen heb. Tussen de korte hoofdstukken, die genummerd zijn met een getal in cijfers (vb. 1), lees je ook hoofdstukken die genummerd zijn met een getal in letters (vb. EEN). Deze laatste zijn de vage hoofdstukken van de “dader”. In het begin is het nog gissen, maar langzamerhand vallen de puzzelstukjes in elkaar.

Maar als je denkt dat je het allemaal wel weet, heeft Loes nog een verrassing in petto. Want is Franka niet een heel klein beetje veranderd na die hersenbloeding?

Thrillerauteurs werken vaak naar een hoogtepunt toe. Achteraan het boek zijn spannende scènes te lezen. Je beleeft het alsof je zelf de hoofdrol speelt in het verhaal. Je wordt meegezogen in de actie. Dit is niet het geval in dit boek. De echte actie krijg je niet te lezen. Het is niet zo dat je totaal niet weet wat er gebeurd is, maar je krijgt dit allemaal achteraf te lezen. Ik vind deze methode niet erg. Ik hou namelijk niet zo van echte spannende scènes. 😉

Ik had het boek, de papieren versie, geleend in de bib, maar ik schakelde halverwege over naar het e-book, dat beschikbaar is in KoboPlus.

Ik vond een goed boek om te lezen. Een thriller zoals ik ze graag lees, met vooral psychologie en minder spanning (in de zin van actie). Heel veel meer spanning moet er voor mij niet inzitten. Als je graag spannende (actie)thrillers leest, kan je beter een ander boek kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: