Liefste dagboek #50: Raadpleging fysische geneeskunde, shoppen en feest der herkenning

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Afgelopen mocht ik op raadpleging bij fysische geneeskunde en ging ik shoppen (want het was/is echt nodig). Ik las een boek uit dat zo herkenbaar was, een echt feest der herkenning. Het was ook een “feestweek” met Moederdag en O.L.H.-Hemelvaart, alhoewel ik niet echt gefeest heb. 😉 Lees je weer meer? 🙂

Zaterdag 8 mei 2021

Ik zit al vroeg in de auto op weg naar het diagnosecentrum voor een echo van mijn elleboog. Deze keer had ik ook snel een parkeerplekje gevonden op de gratis parking vlakbij het diagnosecentrum. Nadat ik mij ingeschreven had en naar de wachtzaal werd gestuurd, was het redelijk lang wachten. Ondanks dat je een afspraak hebt, ’s morgens vroeg, is het toch wachten geblazen. De echo zelf is op 1 minuut gebeurd. Ik heb langer in de wachtzaal gezeten dan in de “echokamer”.

Nadien reed ik naar huis met een tussenstop in de Aldi voor de boodschappen. Deze week stond er een vuilniszakhouder in reclame. Ik nam een blauw exemplaar mee, dat match mooier met de PMD-zak die erin moet. 😉

Zondag 9 mei 2021

Het is Moederdag. Mama heeft haar cadeautje vorige week al gekregen. Ik wil hier nog wel eens zeggen dat ik de beste mama heb die ik mij kan wensen. ❤

Ik lees weer verder in Ik vergeet je niet van Gillian King. Een kopje latte machiatto erbij en genieten maar. Love it! ❤

Vandaag is er warm weer voorspeld, dus het was BBQ-tijd. In de voormiddag moesten we nog wel wat donkere wolken en gedonder trotseren, maar in de namiddag zou het beter worden. Het was droog, maar er stond een harde wind. Ik vond het niet heel aangenaam buiten.

Voor de rest zit ik slecht in mijn vel. Nu het wat warmer weer wordt, komen de zomerkleren weer tevoorschijn. Alleen… die zomerkleren zitten niet meer lekker, zitten te strak. Dat ik gewichtstoename heb, wist ik al, maar nu werd ik nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt. De echte toename is begonnen toen ik Copaxone begon in te spuiten, dus ik vermoed dat het daar gedeeltelijk zit. In de bijsluiter staat dit ook als mogelijke bijwerking. Het zijn ook juist mijn inspuitplekken (buik, billen, dijen) die dikker worden. Ik vind dit niet zo heel fijn. De manier is dan om meer te bewegen, maar dat is dan weer een valkuil. Ik kan zoveel bewegen dat ik over mijn grenzen ga, dat ik weer dagen niets kan doen, … Die balans moet ik dus nog even zoeken.

Maandag 10 mei 2021

Het is maandag, dus weer werkendag. ’s Avonds mag ik naar de kinesist. De afgelopen weken heeft ze vooral mobilisatie gedaan, nu gaan we ook weer meer oefeningen doen. Ben ik niet getreurd om. Oefeningen = beweging. Zie zondag. 😉

Dinsdag 11 mei 2021

Vandaag had ik een afspraak met fysische geneeskunde gepland staan. Meer daarover volgt later.

Nadien ben ik naar LolaLiza gereden. Dit is vlakbij het ziekenhuis en aangezien ik toch nieuwe kleren nodig heb, ben ik gestopt. Ik haat trouwens shoppen. Ik vind dat echt niet leuk. Die spiegels in de paskamers doen je altijd dikker lijken dan je bent. Of niet? Ik kom nooit met een goed gevoel uit zo’n paskamer.

Ik heb toch een paar dingen kunnen kopen. Losse dingen en geen aansluitende kledij. Daar voel ik me niet goed in. Die laten de vetkwabben te veel zien. Gelukkig is er bij LolaLiza leuke, vrolijke kledij te vinden. Voor de basics ga ik nog eens langs de C&A en de H&M. Als ik er goesting voor vind, maar het zal toch moeten vooraleer het echt lenteweer (+ 20°) wordt.

Met een tussenstop bij mijn ouders thuis om de ribbekes en petatjes op te halen, het is weer de maandelijkse markt in het dorp, rijd ik terug naar huis. Tijd om de was en de plas te doen. Ook de nieuw gekochte kledij gaat altijd de was in. Niet iedereen lijkt dat te doen, maar ik heb het zo van thuis uit meegekregen. Ik vind het ook een fijnere gedachte dat het eens gewassen is. Je weet immers niet wie het allemaal al gepast heeft in de winkel.

’s Avonds vul ik het pixeldagboek in (uit het dagboek van Structuurjunkie). Ik merk op dat ik al twee dagen een groen vakje heb ingekleurd. Dit betekent “een beetje pijn”. Of zoals al die dokters met hun 0 – 10-gedoe-pijnscore: geef je pijn eens een cijfer. Jep, deze morgen weer van dat. Ik kan dat niet zeggen, dus ik flap er gewoon “5” uit. Ik ga daar eens een blog over schrijven, denk ik, want ik heb er mijn eigen gedachten over…

Woensdag 12 mei 2021

Na een vrije dag is het weer werkendag. ’s Avonds mag ik weer naar de kiné. Onderweg begon het heel hard te regenen en scheen de zon. Met als resultaat een heel mooie regenboog!

Donderdag 13 mei 2021

Vandaag is het O.L.H.-Hemelvaart. Een extra vrije dag in de week.

* Tienduizend luchtballonen kleuren de hemel blauw, tienduizend luchtballonnen zijn op weg naar jou… * (van K3)

Ik zag dus vandaag geen tienduizend luchtballonnen, maar wel twee. 😉 🙂

De afgelopen dagen is het wat beter gegaan met de pijn, maar nu is het weer helemaal terug. Niet zo fijn, maar we gaan door. Ik doe een aflevering Nederland in beweging, zodat ik toch wat beweging gehad heb. Of het slim is, geen idee, maar niks doen helpt ook niet tegen de pijn. Dus ja, dan doen we maar iets zonder over mijn grenzen te gaan.

Vrijdag 14 mei 2021

Voor mij geen brugdag vandaag. Nooit trouwens. We maken nooit de brug en hebben dus enkel de officiële feestdagen.

’s Avonds lees ik een boek uit, Pijn is persoonlijk van Marleen Schefferlie. Ik heb het gelezen via KoboPlus, maar het boek is ook uitleenbaar als e-book via de bib. Dit boek is één en al herkenning of zoals één van de geïnterviewden zei: een feest der herkenning. Ik noteer niet vaak tijdens het lezen, alhoewel het tegenwoordig vaker gebeurd, maar deze keer heb ik veel quotes genoteerd. Een uitgebreide recensie volgt nog.

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: