Liefste dagboek #42: E-books kopen, pasta pesto en prachtige zonsopgang

Welkom bij een nieuw dagboek! Afgelopen week was het een jaar geleden dat ik voor de eerste keer een dagboek online zette, wat ook betekende dat het een jaar geleden is dat deze ellende begon. Ik kocht enkele e-books en steunde hiermee de auteurs. Ook besteedde ik heel wat tijd aan lezen. Ik wilde een recept maken, maar dat draaide iets anders uit. Ik genoot van een prachtige zonsopgang en uiteraard leed ik ook weer wat pijn. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 13 maart 2021

Wat ben ik ontzettend blij dat ik recent een e-reader heb aangeschaft. Een boek vasthouden is gewoonweg onmogelijk met de pijnlijke schouder. Gelukkig kan ik mijn e-reader gebruiken. Enkel is het boek (in papieren versie, bib-exemplaar) waarin ik bezig was niet als e-book uitleenbaar en staat het ook nog niet in Kobo Plus. Foert, denk ik dan. Ik koop het e-book gewoon en smijt nog drie extra e-books in het mandje. Zo steun ik die auteurs ook nog een beetje. 😉

Ik wilde dit recept maken, enkel had ik geen verse knoflook, geen courgette en geen tuinerwten. Maar ik had wel pasta en pesto en dan kun je voor de rest alles er ingooien qua groenten. Ik heb gewoon diepvriesboontjes gebruikt. En in plaats van verse knoflook heb ik knoflookpoeder gebruikt. Achteraf bekeken was dit echt een aanrader. Weinig snijwerk (waarvoor mijn pijnlijke arm heel dankbaar is) en heel snel klaar. Maar vooral heel lekker. De overschot van de pesto heb ik ingevroren en de overschot van het eten is voor morgen.

Ik deed weer een aflevering Nederland in beweging. Mijn rechterarm heb ik weliswaar gespaard. Wat ik zo fijn vind aan Nederland in beweging, is dat het in een kwartier tijd alle grote groepen worden behandeld. Opwarming, hartslag, benen, romp, ontspanning.

Zondag 14 maart 2021

Eén jaar geleden, op zaterdag 14 maart 2020, begon ik aan mijn wekelijkse dagboeken. Eerst nog als Dagboek van een MS-patiënt in coronatijden, nadien als Liefste dagboek. Al een jaar lang is elke dag te lezen op mijn blog. Stiekem vind ik het zelf ook wel leuk om die dagboeken terug te lezen. Benieuwd naar dat allereerste dagboek? Ik bespaar je de zoektocht doorheen mijn blog. Klik op deze link en je komt er vanzelf terecht. 😉

Ik heb als lunch de overschot van de “pasta pesto” opgegeten. Koud deze keer, en nog steeds megalekker. Een goed receptje dus. 🙂

Maandag 15 maart 2021

Een nieuwe werkweek is van start gegaan. Ik ben opgestaan met een nek/bovenrug (de trapeziusspier) die vastzit. Achja, kan er ook nog wel bij.

Gelukkig is het maandag, dus mag ik weer naar de kiné. Godzijdank dat die mensen bestaan. De eerste vraag is altijd: “Hoe gaat het met …?” zodat ze kan anticiperen op mijn noden. Tja, een schouder/arm die nog steeds niet meewilt, een nek die helemaal vastzit en twee voeten die ook weer beginnen te zeuren. Hopeloos geval, ben ik. 😉 😀

Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat de kiné gewoon kan voelen hoe het met je spieren is. Alsof ze dwars door je heen kunnen zien met hun handen. Schouder is nog stroef en de trapeziusspier is zo gespannen dat ze zelf heel wat kracht moet zetten om het terug wat te laten ontspannen.

Dinsdag 16 maart 2021

Vandaag bracht ik weer een bezoek aan de huisarts. Eerder een follow-up, want wat kan ze nog meer doen dan hetzelfde zeggen als de vorige keer. Ze schreef weer ontstekingsremmers voor, die ik weliswaar niet te lang mag innemen. De mogelijke “behandeling” van echo te laten nemen en daarna evt. cortisone te laten spuiten, heb ik nog even afgehouden. Het zal waarschijnlijk wel uit zichzelf beteren, want ik heb zo’n groot déjà-vu gevoel naar twee jaar geleden.

Ondertussen is er een hele hetze ontstaan rond AstraZeneca. Verschillende landen schorten de vaccinatie met AstraZeneca even op nadat er bloedklonters gevonden zijn. België is de vreemde eend in de bijt en vaccineert lustig door met AstraZeneca. De huisarts meldde meteen dat deze hetze immens overdreven is. Ik ben er zelf ook redelijk nuchter in. Als je geen enkele bijwerking wilt hebben op een medicijn of vaccinatie, kan je beter de apotheek voorgoed sluiten. Elk medicijn of vaccin heeft z’n bijwerkingen. (Donderdag kwam uiteindelijk de “verlossende” boodschap van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) dat AstraZeneca volkomen veilig is. De meeste landen starten de vaccinatie met AstraZeneca terug op.)

Naast weer een aflevering Nederland in beweging, deed ik ook oefeningen van de kinesist. Ze gaf deze katrol mee om oefeningen voor mijn schouder thuis te kunnen doen. Ik zit met rechte rug tegen de deur, neem in elke hand een handvat en beweeg mijn armen beurtelings naar boven/beneden. Mijn linkerarm geeft de meeste kracht door het linkerdeel naar beneden te trekken.

Op dagen dat ik thuis ben, maak ik vaak ’s middags al warm eten. Dan heb ik nog wat energie en hoef ik ’s avonds niet al te lang in de keuken te staan.

Ik las ook nog wat verder in mijn boek.

Woensdag 17 maart 2021

Ik ben relatief goed opgestaan. Uiteraard lag ik na een toiletbezoekje om 4u00 ’s nachts weer wakker, om nadien terug in slaap te vallen en meteen daarna de wekker horen af te gaan.

Op woensdag is het altijd uitkijken naar de nieuwe boxen van Laurie’s bakery. Deze week heb ik nog eens iets besteld. Volgende week in het dagboek zie je wat ik besteld heb. (Volgers op Instagram weten trouwens al iets meer. 😉 )

’s Avonds was het weer tijd voor de kiné.

Donderdag 18 maart 2021

Vanochtend was er weer een prachtige lucht te bewonderen. Dit zijn toch pareltjes! ❤

’s Avonds dook ik weer weg in een boek. Ik las Omkijken naar morgen van Wendy Brokers uit. En wat ook zo leuk is, als je een boek hebt uitgelezen, is om dan het volgende boek te kunnen uitkiezen.

Vrijdag 19 maart 2021

Ik kreeg een mailtje van de bib dat de uitleentermijn van een boek bijna verviel. Ik kon het boek niet meer verlengen, dus het moest sowieso naar de bib. Gelukkig heeft onze bib een inleverbus, waardoor ik om 6u50 ’s morgens de boeken inleverde.

De coronacijfers stijgen weer “dramatisch”, dus de Overlegshow van volgende week werd met een week vervroegd. De persconferenties volg ik al niet meer. Ik krijg het meeste wel mee door social media en de mail van BeAlert. Elke keer als er iets “belangrijks” gebeurt, krijg ik een mail.

In plaats van naar een persconferentie te zitten zien, vertoefde ik in winterse, kerstige sferen. Ik ben bezig in De matchmaker van Marijke Vos.

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: