Onder sterren – Klaartje van Setten

Neem je koffers en reis met hoofdpersonage Josefien mee naar La Comtesse, een luxechalet in het prachtige Zwitserland.

Onder sterren | Klaartje van Setten | 2019 | Boekerij | 336 pagina’s

Korte inhoud

Als Josefien op een dag een brief krijgt van gravin Victoria, de tante van haar ex Jean, heeft ze nog geen idee hoezeer die haar leven zal veranderen. Victoria zoekt een beheerder voor haar luxe chalet in Zwitserland. Aan haar neef Jean, man van twaalf ambachten en dertien ongelukken, wil ze het niet toevertrouwen. Josefien, die met haar twee kinderen midden in het centrum van Amsterdam woont, droomt van rust en ruimte en grijpt de kans, niet gehinderd door enige ervaring of voorkennis.

Het chalet lijkt hoog op een berg te liggen, vlak bij het mondaine skioord Crans-Montana. Vanwege zijn luxe en privéligging is het bij uitstek geschikt voor verhuur aan exclusieve gasten: van Arabische prinsen en onderwereldfiguren uit Rusland tot filmsterren en ‘keurig’ getrouwde zakenmannen vergezeld door hun met privéjets ingevlogen callgirls. Josefiens gebrek aan ervaring in combinatie met de hoge standaard van haar gasten leidt vaak tot hilarische en bloedstollende taferelen. Ondertussen probeert ze met haar kinderen in te burgeren in de stugge lokale dorpsgemeenschap, wat op zijn zachtst gezegd niet meevalt. (achterflap)

Over de auteur

Klaartje van Setten studeerde Frans in Utrecht en is bedrijfsjournalist. Ze verhuisde in 2006 met haar gezin naar Zwitserland om er een vijfsterrenchalet te runnen. Haar debuutroman is grotendeels gebaseerd op haar eigen ervaringen. Inmiddels woont ze weer in Nederland, en runt ze nog steeds het chalet in Crans-Montana. (achterflap)

Mijn mening

De schrijfstijl van Klaartje van Setten is echt even wennen. Ze maakt heel vaak gebruik van bijvoeglijke naamwoorden. Ze doet dit hoogstwaarschijnlijk om de situatie te beschrijven, maar je kunt een situatie op een normale manier beschrijven of je kunt de situatie beschrijven zoals Klaartje van Setten dat doet. Op zich stoort het niet erg en geeft het de schrijfstijl mee, maar het is absoluut even wennen.

De eerste honderd pagina’s lees je nog niets over het mooie Zwitserland, maar wel over het leven tot dan van Josefien. Verliefd worden, zwanger worden, afscheid nemen van de Schitterende Ster, … Het is even ploeteren doorheen deze hoofdstukken, maar zodra je in Zwitserland aankomt, is het op en top in orde. Wil je meteen naar Zwitserland vertrekken, begin dan te lezen vanaf p. 92. 😉

Onder sterren is een fijn boek om te lezen. Ondertussen is het vervolg Het geheim van Victoria uitgekomen. Deze komt zeker ook op mijn leeslijstje terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: