Omkijken naar morgen – Wendy Brokers

Het laatste deel van de trilogie is ook een schot in de roos. We maakten al kennis met Femke in de eerste twee delen, maar in dit boek zijn alle spotlights op haar gericht. Wat ik van dit boek vond, lees je hier.

Omkijken naar morgen | Wendy Brokers | 2020 | Boekerij | 445 pagina’s

Korte inhoud

Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en heeft nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje-boompje-beestje is aan haar niet besteed. Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is?

Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten: maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te slaan? (achterflap)

Over de auteur

Wendy Brokers ging na haar studie aan de slag als verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg, maar bleeft geïnteresseerd schrijven. In 2017 debuteerde ze met Geluk bij een ongeluk. Bij Boekerij verschenen de feelgoodromans Baguette met jam voor twee en Leven met een leugen. Wendy woont met haar gezin in Lopik. (achterflap)

Mijn mening

Wat begon als een bib-exemplaar eindigde in het zelf aangekochte e-book. Ik kon namelijk amper een boek vasthouden, maar omdat ik zo graag verder wilde lezen, besloot ik gewoon het e-book te kopen. 😉

Femke, de zus van Jelle, heeft al een heleboel meegemaakt in haar jonge leventje. Om verder te kunnen, moet ze eerst komaf maken met haar verleden. Gelukkig krijgt ze hulp van buitenaf, maar ze zal het toch allemaal zelf moeten doen.

Ook Lize en Nate (Baguette met jam voor twee) en Sofie en Jelle (Leven met een leugen) komen in dit boek aan bod. Hoe gaat het nu met hen?

Als ik het beste boek uit deze reeks mag kiezen, kies ik resoluut voor dit boek. Alhoewel alle drie de boeken het lezen absoluut waard zijn. Ondanks dat er een verleden van misbruik aan bod komt, zit er ook hele hoop liefde in. Meer liefde en minder geruzie dan in de eerste twee boeken. Maar laat je niet vangen, niet alles gaat van een leien en verliefd dakje. Ook niet in dit boek.

Ohja, ik wens mezelf (en iedereen die het wenst) ook zo’n Gus toe. Wat een heerlijke man is dat! Waar heb je die gevonden, Wendy? 😉

Omkijken naar morgen is weer een boek om van te smullen. De diepe lagen waar Wendy voor bekend staat, zitten er weer in, maar er is ook ruimte voor heel wat liefde. Ik hou ervan! Op naar het volgende boek! Op naar Project X! (Project X is het boek waar Wendy volop mee bezig is. Volg haar zeker ook op Instagram @wendybrokers! 🙂 )

Lees hier de recensies van Baguette met jam voor twee en Leven met een leugen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: