Liefste dagboek #34: Sneeuw, wandeling en veel pijn

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Afgelopen week kregen we een klein laagje sneeuw. Die de dag erna al weggesmolten was. Ik had weer veel pijn aan mijn voeten en was telkens blij als ik naar de kiné kon. Ik ontdekte een nieuwe podcast en ik maakte weer een (langere) wandeling. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 16 januari 2021

Zaterdag dus boodschappendag. Weer lekker vroeg, want dan is het nog rustig in de winkel. Het nadeel is dan wel dat het kan zijn dat er nog een paar rekken leeg zijn, die van het fruit bijvoorbeeld, omdat het personeel nog geen tijd heeft gehad om het bij te vullen (of dat het niet geleverd is, kan natuurlijk ook).

Nadien ben ik ook weer naar mijn favoriete gemeentelijke dienst gereden: de bibliotheek. Er waren twee gereserveerde boeken binnengekomen, dus die ben ik gaan halen. Uiteraard kan ik het dan niet laten om nog wat boeken mee te nemen.

Een klein laagje sneeuw op mijn loungeset

En rond 15u00 begon het te sneeuwen. Hier is er een klein laagje gevallen. De straat zag wit, maar op het veld zag ik toch nog bruine/groene vlekken.

Om 16u00 kreeg ik mijn klopje. Ik werd ineens ontzettend moe. Ik heb het nog tot 20u00 weten vol te houden, met dank aan Sven De Leijer (ik had nog een aflevering Vrede op aarde op mijn digicorder staan 😉 ). Wie is de mol? heb ik zelfs niet gekeken. Ik heb mijn punten ingezet en heb het ’s anderendaags bekeken. Mijn tunnelmol zit er nog steeds in.

’s Avonds flanste ik weer iets in elkaar. Chinese wokgroenten (uit de diepvriezer), eiermei en kippenblokjes. Nog twee eieren onder geklutst en uiteraard met sojasaus. Het was iets te veel, maar dat heb ik de volgende dag als lunch opgegeten.

Zondag 17 januari 2021

Het was weer een lees- en tv-kijkdagje.

Ik deed ook een aflevering Nederland in beweging. Toen ik enkele maanden geleden zei dat het roer om moest, zeg ik dat nu weer. Het moet gewoon. Zonder te diëten. Wat wil dit in mijn geval zeggen: minder suiker, gezonder eten en vooral minder alcohol. Het is niet dat ik elke dag een fles wijn uitzuip, bijlange niet. Maar het werd een gewoonte om elk weekend een klein flesje wijn of cava open te doen. En dat hoeft niet.

En uiteraard moet er ook beweging zijn. Het werd ook de gewoonte om thuis steeds de lift te nemen. Vooral als die lift al juist op het 1ste (mijn verdieping) staat, is het toch verdomde handig (en verleidelijk) om gewoon op de knop te drukken en die lift te nemen. En het rare is: elders haat ik het om de lift te nemen. Op het werk neem ik gewoon de trap.

Maandag 18 januari 2021

De start van een nieuwe werkweek. In kader van meer beweging, heb ik mezelf een schop onder m’n kont gegeven. Ik heb tijdens mijn middagpauze mijn jas aangetrokken en ben naar buiten gegaan voor een wandelingetje. Dit deed ik vroeger, pré-corona, zo vaak, maar dat is ook weer verdwenen. En toen ging mijn actie radius gigantisch naar beneden, waardoor het vooral gemakkelijk was om te blijven zitten achter mijn bureau (lees: MS-dote#7: Wandelingetje). Tijd voor verandering, Kim. En weet je wat er gebeurde: ik deed een grote “tour”. Dit betekent toch zo’n 20 à 25 minuutjes wandelen. ZONDER EXTREME PIJN OF VERMOEIDHEID! 😀 😀 😀 Dit was echt een geluksmomentje.

Het was ook weer tijd voor de kiné. Ik begin echt het verschil te merken in mijn conditie. Niet alleen door de kiné, maar ook door mijn gedachten. Ik laat de positieve gedachten primeren.

Dinsdag 19 januari 2021

Het is weer zo typisch. Op je vrije dag ben je weer veel te vroeg wakker.

Vandaag maak ik werk van de diepvriezer. Ik heb het al eerder in een dagboek aangehaald, dat ik een tweede vriezer wil hebben. Nu loop ik in de supermarkt de diepvriezerafdeling gewoon voorbij. Ik heb geen plaats meer in mijn klein diepvriezertje in de keuken. Maar toen ik vorige keer zei dat ik genoeg plaats had in de berging, was ik één dingetje vergeten. De deur moet natuurlijk ook open kunnen. En is er dan genoeg plaats?

Ik heb 0,0 % technisch inzicht, maar gelukkig is mijn papa-de-held altijd in de buurt. Samen met hem heb ik gekeken of een diepvriezer in mijn berging zou passen. En naar welke kant de deur zou moeten draaien. Uiteindelijk is er geen probleem.

Dus mijn diepvriezer is besteld. Volgende week wordt ‘m geleverd. 🙂

Mijn voeten doen heel veel pijn. Een tennisbal brengt een beetje verlichting. Tennisbal op de grond, voet er op en rollen maar. Meteen ook een goede oefening voor de bovenbenen.

Woensdag 20 januari 2021

Het is weer een bleeegh-dag. Stresslevel is heel hoog.

De pijn aan mijn voeten is hels. Ik blijf het raar vinden dat de pijn de ene dag wel meevalt en de andere dag gewoon niet uit te houden is. Dat verwacht ik niet meteen bij een -itis (ontsteking).

Gelukkig is het vandaag weer kiné. Het is al erg gesteld als je blij dat je naar de kiné kunt. 😉

Even een tipje voor podcastluisteraars: de podcast van Boost! is geweldig. Ik luister het via Google Podcast. Ik download ze en via bluetooth beluister ik ze in de auto.

Donderdag 21 januari 2021

Echt waar hé… Als het de rest van de dag zo zal zijn, wordt het weer een bleeeegh-dag XXL.

Te beginnen met een koelkastplank dat vies is door gelekte chocolademelk. Ik stond dus om 6u00 een koelkastplank te poetsen. En alsof dat nog niet genoeg, zat de binnenvoering van mijn jas tussen de rits. Om die terug los te krijgen, trok ik iets te hard, waardoor de binnenvoering wat gescheurd is. ARRRGGGHH!

Gelukkig was de rest van de dag wel minder erg. ’s Avonds ben ik begonnen in Het weesmeisje van Anne Jacobs. Een dikke klepper van meer dan 500 pagina’s. Ik ben eens benieuwd. En de tennisbal ligt weer in de buurt, al is de pijn vandaag minder hels.

Vrijdag 22 januari 2021

Vrijdag, bijna weekend. Op het werk was het weer lekker druk. Men is de uitgestelde zorg goed aan het inhalen. Hopelijk is het ook de laatste keer dat dat moet gebeuren.

Het Overlegcomité kwam weer samen. Als de cijfers blijven dalen, mogen de kappers en niet-medische contactberoepen weer open vanaf 13 februari onder strenge voorwaarden. Niet-essentiële reizen worden (eindelijk!) verboden. Het is niét het moment om op reis te gaan.

Ik heb de persconferentie niet gevolgd. Ik kan het woord coronacrisis niet meer zien of horen. Ik krijg de belangrijkste dingen wel mee via social media. Ik ga dan niet nog eens naar een journaal of persconferentie zitten kijken.

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: