Liefste dagboek #33: Kerstspullen opruimen, verloren maandag en nieuwe schoenen

Welkom bij een nieuw dagboek! 🙂 Het is een goed gevuld dagboek, al zeg ik het zelf. Zo ruimde ik de kerstspullen op, at ik worstenbrood/appelbol, ging mijn autootje voor onderhoud naar de garage en begaven mijn lievelingssneakers het. Lees je weer mee? 🙂

Zaterdag 9 januari 2021

Ha, opgeruimd staat netjes. 🙂 De kerstboom en kerstspullen zijn weer netjes in de doos opgeborgen en naar de kelderberging gedaan. Tot op het einde van het jaar.

Ondertussen staat mijn bijzettafeltje er terug en heb ik de Fado-lamp van Ikea, die naast de tv stond, ook verplaatst. Daar stond hij namelijk niet helemaal goed. Ik knipte het lampje nooit aan, want dat was te fel voor mijn ogen (want ik keek er bijna recht in). Nu heeft het een nieuwe bestemming gekregen en is het minder fel voor mijn ogen. 😉

Af en toe flans ik iets ineen wat achteraf heel lekker bleek te zijn. Deze keer was het een volkoren wrap, besmeerd met roomkaas met kruiden en belegd met komkommer en gerookte zalm. Ik kende versie met (voorverpakte) sla, maar deze sla is niet lang houdbaar. En komkommer wel, dus weer een fijn receptje gevonden.

In de late namiddag kwam er ineens een felle mist opzetten. Weg was mijn prachtig uitzicht.

Zondag 10 januari 2021

In kader van nieuwe receptjes uitproberen: vandaag heb ik een roerei met Italiaanse groenten gemaakt. Een cracker met dit mengsel besmeren en je hebt een vullende maaltijd.

Mijn autootje heeft ook een wasbeurt gekregen. Hij zag er smerig uit en aangezien ik dinsdag naar de garage moet, wilde ik het toch een beetje properder hebben.

Maandag 11 januari 2021

Het is verloren maandag, een traditie in de provincie Antwerpen. Dan eten we met z’n allen worstenbrood en appelflappen.

Het is ook kinédag. De afgelopen dagen had ik weer veel pijn aan mijn voeten, dus de kiné schakelt een versnelling hoger.

En ’s avonds voelde ik weer een dankbaarheidsmomentje toen ik van de kiné kwam. Wanneer je in het koude weer in de auto stapt, besef je dat je niet meer buiten moet zijn, want ik rij recht de garage in. 🙂

Dinsdag 12 januari 2021

Vandaag ben ik met mijn autootje naar de garage gereden voor het jaarlijks onderhoud. Volgend jaar wordt ‘m 4 jaar, dus dan moet ik ook naar de keuring. Tot nu toe doet mijn autootje het prima. 🙂

Voor diegenen die mijn blog al langer volgen, weet dat ik KJV-begeleidster ben. Dit jaar heb ik me wat naar de achtergrond gezet. Alles verloopt digitaal en ik voel met al mijn vezels dat dit het voor mij niet is. Ik heb het liever met concrete data en live bijeenkomsten dan via een computerscherm. Hopelijk mogen we volgend KJV-jaar (vanaf september) weer in real life samenkomen met de kinderen. Daar krijg ik veel meer energie van dan zo’n scherm. Maar mijn collega-begeleidsters nemen het digitale deel over en ik ben echt enorm trots hoe zij het doen.

Ohja, de leesclub begin ik ook hard te missen. Hopelijk kan dat ook snel weer.

Gisteren was het een worstenbrood, vandaag de appelflap/-bol. In plaats van verloren maandag, is het verloren dinsdag.

In de namiddag heb ik weer gelezen. Zo veel dat Zondagsleven is uitgelezen. De recensie is hier al verschenen op mijn blog.

Woensdag 13 januari 2021

De rits van mijn sneakers heeft het begeven. Mijn sneakers waar ik zowat in leef, zelfs in de winter. Het zijn zo’n gemakkelijke schoenen, omdat het een rits heeft. Het zijn trouwens veterschoenen, maar in plaats van dat de rits voor de sier is, zijn het nu de veters. 😉

Ook was het weer tijd voor de kiné.

Donderdag 14 januari 2021

Als je hoofdpijn krijgt van het nadenken, weet je dat je heel hard aan het denken ben. Op het werk moest ik wat gegevens verzamelen, maar het was zo’n puinhoop dat ik door het bos de bomen niet meer zag.

Ik heb ook een schimmelinfectie (huid) op mijn duim. Daarvoor moet ik niet naar de dokter, ik herken de symptomen. Komt het door te veel handen wassen/ontsmetten, door een te lage immuniteit, …? Geen idee, maar gelukkig is er altijd nog zalf. 😉

Vrijdag 15 januari 2021

Ook vandaag was het weer een hectische dag. Ik denk dat ze de uitgestelde zorg in november weer goed aan het inhalen zijn.

Op de baan was het ook weer druk. Ik erger me mateloos aan bestuurders die niet ritsen in het verkeer, maar er dan wel voor zorgen dat ze een heel kruispunt blokkeren, juist omdat ze niet ritsen. Grr… #verkeersfrustratie

Na het werk ben ik naar de schoenenwinkel gereden. Op zoek naar sneakers. Met een rits, natuurlijk. Niet gevonden, maar wel nieuwe winterschoenen. Die had ik, eerlijk gezegd, ook nog nodig. Vrouwen hebben altijd ontelbare paren schoenen in hun kast staan? Ik hoor daar niet echt bij. 😉

Ik vind trouwens schoenen met hak prachtig, maar ik koop ze niet meer. Ik heb al pijnlijke voeten en om ze nog meer te pijnigen door een hak… Nee, hoeft niet. Platte schoenen, graag. 🙂

Fijne week, allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: