Mijn hobby's als kind

Zoals elk kind heb ik ook hobby’s gehad. Deze hobby’s situeren tussen mijn 4 en 14 jaar. Nadien werd het iets te druk met de middelbare school en was ik gewoon te lui (of te moe?) om nog iets te ondernemen.

Zwemmen

Er was één ding dat mijn broer en ik moesten doen: leren zwemmen. Mijn broer leerde zwemmen, ik ging nog verder.

Ik heb vele jaren gezwommen, ook in competitie. De nieuwe Brigitte Becue of Inge de Bruijn was ik hoegenaamd niet, maar ik vond het wel leuk. Ik doe het liefst crawl of rugslag. Schoolslag (zoals het echt moet, niet zoals sommige mensen die schoolslag zwemmen met het hoofd boven water) vind ik vermoeiend. Bij vlinderslag krijg ik kortsluiting, die vloeiende beweging met armen en daarna benen…

Als kind was ik al zot van water, zwembaden, … Voor mijn plechtige communie mocht ik kiezen tussen een weekendje Center Parcs (met subtropisch zwembad dus) of een weekendje Disneyland Parijs. Je mag me voor gek verklaren: ik koos voor dat eerste. En wees maar zeker: als ik ooit het geluk mag hebben om kinderen te mogen/kunnen krijgen, er zullen heel wat uitjes naar een (subtropisch) zwembad op de planning staan. 😎

Zoveel jaren later droom ik soms nog van zwemmen, wat ik niet heb met mijn andere hobby’s.

Volleybal

Mijn nichtjes behoren tot een ware volleybalclan. Bijna iedereen in de familie (langs de andere kant dan, niet onze gemeenschappelijke kant) volleybalt. Zodoende ging ik ook eens op een keertje mee. Ik heb dit ook enkele jaren gedaan. Ook hier was ik zeker niet de beste. Ik weet enkel nog dat mijn (onderhandse) opslag wel heel goed was en dat ik tijdens de matchen vaak achteraan werd gezet.

Tekenschool

Volgens mijn tante kon ik als kind goed tekenen. Ik heb er geen idee van. Ik ben wel enkele jaren naar de tekenschool geweest. Dit was op woensdagnamiddag. Ik had altijd mijn gele Plop-trui aan, want die mocht vuil worden.  

In de lagere school was ik het liefst bezig met (kleur)potloden en tekenpapier. Tekenen dus. Alle andere lessen knutselen (zoals beeldende vorming ook wel genoemd wordt in de lagere school) vond ik niet zo leuk. Ik was gewoon niet zo handig.

Chiro (jeugdbeweging)

Ja, dat heb ik ook nog gedaan. Soms ging ik graag, andere keren niet. Ik maakte me ook niet graag vuil. De spelletjes op het grasveld waarbij je een beetje vuil kunt worden, gingen nog wel. Die echte vuildoenerij als eieren kapot kloppen op elkaars hoofd… Bah, niks voor mij.

Bij de chiro heb ik ook een schaatstrauma opgelopen. We gingen schaatsen, ik viel op het ijs, mijn handen steunend op dat ijs en ineens reed er iemand over. Gelukkig hielden mijn handschoenen nog iets tegen en had ik enkel een klein sneetje over mijn vingers. Ik moet er niet aan denken als ik geen handschoenen aanhad…

Wat zou ik nu kiezen?

Als ik nu de tijd kon terugdraaien en een nieuwe hobby als kind mocht uitzoeken, zou dat dansen geweest zijn. Lekker stereotiep en meisjesachtig, maar dat zou ik als kind wel geprobeerd willen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: