Het dagboek van een MS-patiënt in coronatijden #3

Zaterdag 28 maart 2020

Gisteren maakte de regering bekend dat de coronamaatregelen nog zullen aanhouden tot 19 april en mogelijk nog eens verlengd worden met twee weken tot 3 mei. Er worden geen extra maatregelen genomen aangezien de Belgische bevolking de maatregelen goed opvolgt. Er is ook al positief nieuws gemeld door Steven Van Gucht: we gaan naar een “flatten the curve”. We zijn goed bezig! 🙂

Ik heb vandaag een cake gebakken. In een opwelling heb ik ook besloten om er een blog over te schrijven.

In de namiddag uiteraard weer mijn bekend “ik-blijf-in-mijne-hof-wandelingetje” gedaan. En ook zowaar een aflevering van Nederland in beweging. #blijvenbewegen 🙂

’s Avonds sta ik weer achter de kookpotten. Ik maak courgetti (spaghetti van courgette) met ratatouille en kabeljauwhaasje.

Broerlief geeft me een raadsel. Fanatiek als ik ben, zet ik me er meteen achter. Mijn redenering is goed, toch duurt het even voor ik de oplossing gevonden heb. Dus nood aan een raadsel, hier is het:

O D D + O D D = E V E N

Elke letter staat voor een ander getal. Er zijn twee mogelijke oplossingen trouwens. Succes! 🙂

Zondag 29 maart 2020

Vannacht is de zomertijd ingegaan. Dit betekende dus een uurtje minder slaap.

Het weer is een beetje omgeslagen. Er valt af en toe wat hagel, er staat een frisse wind… Maar hé, volgens de voorspellingen zouden we volgend weekend 20 °C halen! 🙂

In de voormiddag heb ik weer even een aflevering Nederland in beweging gedaan en in namiddag heb ik weer een “ik-blijf-in-mijne-hof-wandeling” gemaakt, met een podcast in mijn oren. Ik ben wel naar binnen moeten vluchten omdat het begint te regenen/hagelen.

Ik heb voor de rest weinig te melden. Dus dan wil ik van de gelegenheid even gebruik maken om iets over MS te zeggen. Het lijkt alsof het allemaal rozengeur en maneschijn is in mijn MS-leven. Ik moet zeggen dat de MS-klachten heel wat minder zijn, maar zeker nog niet als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Ik heb nog steeds last van de vage klachten, maar Meneertje La Pein is in ieder geval al heel wat vriendelijker tegen mij dan een tijd geleden. 😉

Maandag 30 maart 2020

Eigenlijk zien alle dagen er bijna hetzelfde uit, maar toch niet helemaal. De routine van een “ik-blijf-in-mijne-hof-wandeling” en een aflevering Nederland in beweging blijft.

Over Nederland in beweging gesproken: na een aantal afleveringen valt het mij op dat ik moeite heb met de coördinatie. Iets doen met mijn benen en tegelijkertijd met mijn armen kost mij meer moeite. Tegen dat ik het beet heb, is de oefening afgelopen. 😉

’s Avonds sta ik weer achter de kookpotten. Ik maak dit recept van zekergezond.be: Gebakken rijst met ei, broccoli en champignons. Volgens het recept zou het 15 tot 30 minuten duren. Ik weet dat dit in werkelijkheid niet zo is. Ik ben er bijna 2 uur mee bezig. Het meeste werk is voor mij de groenten snijden. Ik ben namelijk geen chefkok van opleiding en ik kan dus ook niet in 1-2-3 alle groenten gesneden hebben. Alle groenten in de wokpan gooien en roerbakken duurt bij mij inderdaad zo’n 15 minuten. Dat klopt dan weer wel. 😉

Dinsdag 31 maart 2020

Tijdens de nacht van zondag op maandag is het eigenlijk begonnen. Ik kreeg buikkrampen. ’s Morgens kwam het er ook allemaal uit. Behalve de buikkrampen ging de rest van de dag goed.

Ik dacht dus dat het wel goed zou komen. Niet dus. Vandaag hetzelfde liedje. Heb ik iets verkeerd gegeten? Maar wat dan?

Vandaag heb ik ook weer mijn “ik-blijf-in-mijne-hof-wandeling” gedaan en uiteraard een aflevering Nederland in beweging. Het wordt saai om elke dag hetzelfde te schrijven, maar ik vind het toch belangrijk om te blijven bewegen.

Ik bekijk ook uitgesteld de coronaprogramma’s. Maandag is precies een drukke dag in de programmatie: Helden van hier: corona op VTM, Topdokters corona op VIER en Vandaag op Eén.

Woensdag 1 april 2020

Dit is de dag waarop ik dacht dat ik wel verhuisd zou zijn. Tot een maand geleden zou deze planning aangehouden zijn, maar door een voorlopige oplevering die niet doorgegaan is en het coronavirus valt dit allemaal in het water. Ondertussen krijg ik regelmatig paniekaanvallen en nachtmerries over mijn appartement. Ik ga er niet te veel over in detail treden, want ik wil positief blijven. Het komt allemaal in orde en nadien zal ik weer denken: waar heb jij je in godsnaam druk over gemaakt, Kim? Er zijn trouwens ergere dingen in de wereld. Meer zelfs, we zitten er middenin…

En toch… ik baal als een stekker omdat project appartement niet gaat zoals ik gepland heb…

Het is ook de dag dat ik begin aan mijn tijdelijke werkloosheid. In de maand maart had ik nog verlof opgenomen, zodat ik mijn volledig maandloon ontvang. Nu schakel ik over op de tijdelijke werkloosheid. Zal ik in de maand april mijn bureau nog terugzien of zal het eerder mei worden? Ik heb er geen idee van…

Vandaag heb ik ook een “ik-blijf-in-mijne-hof-wandeling” gemaakt met een podcast in mijn oren en een aflevering Nederland in beweging. Mijn half uur beweging heb ik zeker gehad. 🙂

Donderdag 2 april 2020

Ik ben moe, zo moe. En ik weet hoe het komt. Uiteraard zit MS er voor iets tussen (die onderbroken nachten door toiletbezoekjes), alhoewel de vermoeidheid de laatste tijd wel redelijk onder controle was, maar ook nog iets anders. Ik pieker ’s nachts gewoon te veel, met als hoofdonderwerp “project appartement”. Ik wil gewoon dat ze doen wat ze moeten doen. Ik weet dat het nu coronacrisis is en dat de bouw ook op z’n gat ligt. En ja, ik weet heus ook wel dat het ooit in orde komt, maar op dit moment zie ik het echt somber in en baal ik als een stekker… 😦

Donderdag poetsdag, dus mama weer geholpen met poetsen. Ook weer een aflevering Nederland in beweging en een “ik-blijf-in-mijne-hof-wandeling” gedaan. Ik heb een podcast in mijn oren, totdat ze bij de buren besloten een lawaaierig toestel (haagschaar of iets anders, ken er niks van) aan te zetten.

Vrijdag 3 april 2020

Vannacht heb ik toch al iets beter geslapen. Minder gepieker en geen nachtmerries.

Onze bibliotheek is al gesloten sinds vrijdag 13 maart. Ons gemeentebestuur heeft deze beslissing reeds genomen voordat de federale regering besloot om alles te sluiten. Er zal waarschijnlijk al wel insiderinformatie naar de gemeentebesturen gegaan zijn voor de persconferentie van Wilmès op die beruchte donderdag 12 maart. Nu heeft ons gemeentebestuur wel een afhaalpunt opgestart zodat de burgers kunnen blijven lezen in deze tijd. Er gelden wel strikte maatregelen: social distancing (van zowel bibpersoneel als gewone burgers), maar ook op een bepaald uur komen afhalen.

Ik heb dan ook mijn lijstje gemaakt. Het kan wel enige tijd duren vooraleer ik het mag afhalen, want het is een enorm succes! Van mij mag het bibpersoneel nu ook bij de categorie zorghelden gerekend worden. Applausje! 😉

En zo is week drie ook achter de rug. Ik houd mijn hart vast voor het mooie weekend en de paasvakantie. Hopelijk lukt het iedereen om de verleiding te weerstaan om er op uit te trekken en bij elkaar te komen. We moeten NU extra hard op onze tanden bijten. Als we dit nu doen, zijn we er sneller vanaf. Als we nu de teugels laten vieren, zal het allemaal nog langer duren, want dan zal de curve weer te stijgen. Dan zijn we dus nog verder van huis…

Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen. Wees lief voor elkaar. Samen kunnen we dit aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: