De Mol S11: mijn parcours

Enkele weken geleden ontmaskerde ik de mol in de Nederlandse versie en ging ik meteen door met mollenjagen in de Vlaamse versie. Hoe ik het nu van afbracht, lees je hier.

Een dag na de finale van Wie is de mol? maakte GoPlay de kandidaten van het nieuwe seizoen van De mol bekend. Of ja, 9 kandidaten, want op de tiende kandidaat is het nog een weekje wachten. De eerste plottwist is er al en het seizoen is nog niet eens echt gestart.

De opnames gingen deze keer door in Arizona, in de Verenigde Staten.

In België bestaat er geen app zoals in Nederland. Dus deze keer geen punten inzetten of testvragen. Maar dat houdt me niet tegen om naar de mol te speuren. Ik vulde deze blog elke week aan en nadien veranderde ik niets meer. Dus misschien zitten er hier en daar wat rare kronkels in, maar zoals Leen Dendievel al zei in Café De Mol: op den duur begin je zelfs in de wolken al tips te zien.

Kandidaten

 • Conny (58) – Docent
 • Comfort (32)- Gynaecoloog
 • Lancelot (27)- Vastgoedmakelaar
 • Leïla (34) – Antropoloog
 • Lieselot (32) – Slager
 • Ruben (22) – Patissier
 • Samya (26) – Advocaat
 • Thomas (42) – Leerkracht aardrijkskunde
 • Toos (28) – Schrijnwerker

En wie was die 10de kandidaat? Het bleek een bekende Vlaming te zijn, namelijk:

 • Matteo Simoni (35) – Acteur

19 maart 2023 – #1

Op basis van de introductiefilmpjes besluit ik Thomas als mol aan te duiden. Dit is puur op gevoel.

Enkele dagen na de bekendmaking van de kandidaten verscheen er op de social media een filmpje met Gilles De Coster die reageerde op de vele theorieën wie de tiende kandidaat was. Molloten ontdekten dat er telkens twee cijfers op het computerscherm verscheen dat uiteindelijk een telefoonnummer vormde: 0460 20 85 28. Hieruit blijkt dat de tiende kandidaat werd aangesproken als Steve.

Aan het begin van de aflevering werd duidelijk dat Steve eigenlijk Matteo Simoni was. Hij is in Vlaanderen redelijk bekend als acteur, o.a. uit Safety First en Callboys. Zijn eerste opdracht waarmee hij 2000 euro in de groepspot kon krijgen, was ook om zijn medekandidaten te laten geloven dat hij niét Matteo Simoni was. Uiteindelijk is dat niet gelukt, aangezien Conny nogal nadrukkelijk riep dat hij echt wel Matteo Simoni was.

Opdracht 1: De tijd
De eerste opdracht begon in een sneeuwachtig gebied. De kandidaten zijn opgedeeld in drie groepen.

 • Groep 1: Conny, Samya, Lancelot en Ruben
 • Groep 2: Leïla, Matteo, Thomas en Comfort
 • Groep 3: Toos en Lieselot

Groep 1 en groep 2 beginnen aan een wandeling van 2 km en moeten binnen exact het uur (met 2 minuten speling) bij Gilles staan. Tijdens die wandeling zijn er nog twee deelopdrachten: citaten bij de juiste foto van de kandidaat hangen en een spin/slang in de juiste mand te leggen.

Groep 3 waren Toos en Lieselot. Bij de selectie waren zij die het snelst op nummer 1 duwde bij de vraag of ze een risico voor henzelf wilde nemen om voor de 2de aflevering geselecteerd te zijn (m.a.w.: een vrijstelling). In een duel/schietproef kwam Toos als winnaar uit de bus en Lieselot wordt uit de groep gezet tijdens deze aflevering. Hierdoor krijgt ze heel weinig informatie om de eliminatietest te kunnen uitvoeren.

Toos en Lieselot stonden samen met Gilles aan het eindpunt te wachten. De groep kon er nog voor zorgen dat de vrijstelling van Toos teniet gedaan werd, maar dit was niet het geval.

Opdracht 2: Linedance en slackline
Opdracht 2 was ook weer opgesplitst in twee groepen:

 • Groep 1A (makkelijke linedancen): Leïla, Matteo en Lancelot
 • Groep 1B (moeilijke linedancen): Thomas en Conny
 • Groep 2 (op hoogte …): Toos, Ruben, Samya en Comfort

Wanneer groep 1 een fout maakte, had dit invloed op groep 2. Groep 1A moest 3 makkelijke linedancen doen. De eerste dans ging vlekkeloos, waardoor er 500 euro in de pot kwam. De tweede en derde dans ging de groep in de fout, waardoor er geen geld verdiend werd. En ook groep 1B verdiende geen geld. Uiteindelijk lukte het ook groep 2 niet om geld te verdienen. Tijdens deze opdracht heb ik continu met een deken voor mijn ogen gezeten. Ik vind die hoogteopdrachten zo eng om naar te kijken. 😉

Opdracht 3: Lieselot bevrijden
Tijdens de laatste opdracht kon de groep Lieselot bevrijden uit de caravan. Dit moest binnen het half uur gebeuren. Ondertussen kon Lieselot nog geld verdienen voor de pot door een zware bak op te tillen. Dat deed ze ook, want ze verdiende in haar eentje 930 euro.

Ondanks dat Lieselot niets had meegemaakt, slaagde ze erin om een groen scherm te krijgen. Het rode scherm was voor Matteo.

Ik denk dat Lieselot de mol niet is. Ze heeft best veel geld binnen gehaald (lees als: het meeste geld tijdens deze aflevering). De mol zit volgens mij in groep 1 tijdens opdracht 2, wat betekent dat de mol Leïla, Lancelot, Conny of Thomas zou zijn.

26 maart 2023 – #2

Wat een leuke aflevering was dit! Je doet mee aan De mol en moet patatten schillen. 😅

Opdracht 1: Op de trein
Tijdens de eerste opdracht werd de groep in twee gesplitst. De ene groep bestaande uit Lieselot, Leïla, Samya, Lancelot en Comfort moesten op een trein raadsels oplossen om zo de voorwerpen die uit hun huurhuis zijn gehaald terug te krijgen. De andere groep bestaande uit Toos, Thomas, Conny en Ruben moesten vangnetten opbouwen, zodat de eerste groep die voorwerpen erin kunnen gooien.

Opdracht 2: Om ter traagst
In de tussenopdracht kregen Leïla en Ruben de kans om alle video’s met de schrikreacties van de kandidaten bij het vallen van de lamp te zien. De winnaar mocht ook vier namen noemen waarvan de voltallige groep de video’s mocht bekijken. Diegene die binnen het uur, maar wel het traagst op de bestemming was, won de opdracht. Met sanitaire stops onderweg slaagde Leïla erin de opdracht te winnen. Zowel Leïla als Ruben zijn hier voor mij verdacht. Leïla omdat zij geen alcohol dronk in de trein, was dit met voorbedachten rade aangezien ze wist dat er een opdracht kwam met een chauffeur? Ruben was vervolgens heel snel om die tweede sleutel te nemen. Wist hij wat er komen zou?

Opdracht 3: Legerproeven
En dan de leukste opdracht: Goodmorning Vietnam! 😅 Drie selectieproeven die de Navy Seals ook moesten doen, bestaande uit sit-ups, pompen en met een 8kg zware rugzak 5km lopen. Samya en Lieselot hadden geluk, want zij mochten patatten schillen. De groep deed het best goed.

Het rode scherm was deze keer voor Samya. Zij moet het spel verlaten.

Ik weet nog steeds niet wie de mol is. Ik heb een schemaatje gemaakt wie in welke groep zit en wat de optimale positie van de mol zou zijn. Leïla zit zo bv. altijd in die groep, maar ook Lancelot. Leïla was de vorige aflevering haast onzichtbaar en deze aflevering viel ze te hard op.

2 april 2023 – #3

Wat heb ik gelachen tijdens deze aflevering. 😅 Ik vond het weer oprecht een leuke aflevering.

Opdracht 1: Rodeo
De groep werd weer opgesplitst waarbij het meteen opviel dat Lieselot zich weer in het kleinste groepje gemanoeuvreerd heeft. Waarom? Samen met Ruben moest ze kleine opdrachtjes uitvoeren. De andere groep moeten bekende duo’s vormen met hoefijzers. Deze hoefijzers lagen verspreid over een piste. Ze krijgen één minuut per beurt om een duo te vinden en dan weg te rennen voor de cowboy. Ook wanneer ze binnen die minuut en hoefijzer opnamen, schoot de cowboy in gang. Als hij de kandidaat kon strikken met een lasso, lag hij/zij uit het spel. Die beelden van wegrennende kandidaten waren om te gieren.

Opdracht 2: Eieren
Het rode ei, dat sinds de vorige dag in hun bezit was, moest heelhuids het einde van de opdracht halen. Verder waren er weer deelopdrachten, een roze jeep en heel veel mollen aan het werk. Veel eieren hebben de eindstreep niet gehaald. Hier viel bv. op dat Lancelot oprecht kwaad was dat zijn rode ei verdwenen was, maar leek het er wel heel hard op dat hij opzettelijk het rode ei van Ruben uit zijn roze pak tikte. Ook Thomas die per toeval het ei van Leïla liet vallen, was verdacht.

Opdracht 3: Hotelkamer
De duo’s zaten in een hotelkamer opgesloten. Leïla en Ruben, Lieselot en Toos, Conny en Thomas en als laatste duo Comfort en Lancelot. Het was een opdracht met knoppen indrukken en het duo die het minst aantal keren die knop had ingedrukt, mocht naar de kamer vol vrijstellingen. Lieselot en Toos waren de uitverkorenen, maar besloten om geen vrijstelling mee te nemen. Hier lijkt Lieselot het verdomd goed te spelen. Ze wil helemaal geen vrijstelling, waardoor ze Toos in een hoekje duwt.

Uiteindelijk moest Conny het spel verlaten. Toos is heel de aflevering verdacht gemaakt. En ik? Ik weet nog steeds niet wie de mol is.

9 april 2023 – #4

Zoals Leen Dendievel in Café De Mol zei: een applausje voor de makers. De opdrachten die ze bedenken zijn echt van een hoog niveau. Ik heb echt weer genoten van deze aflevering.

Opdracht 1: Lanceerbasis
De kandidaten zaten geblinddoekt in een halve cirkel. Voor hen stonden paaltjes met scheikundige namen: 5 juiste en 2 compleet verzonnen. Diegenen die een juiste naam nam, mocht naar beneden en konden een pasvraag bemachtigen, de andere twee moesten boven blijven. Nog een bijkomstigheid: ze moesten ervoor zorgen dat de code op hun rug niet gezien werd door de anderen. Wanneer ze deze blinddoek mochten afdoen, was het even chaos. Lieselot, Thomas en Ruben snelden naar de paaltjes, maar werden tegengehouden door een Toos die riep “Moeten we niet overleggen?”. Uiteindelijk mochten Leïla, Comfort, Ruben, Toos en Thomas naar beneden. Lieselot is wéér in het kleinste groepje verzeild geraakt.

Beneden werd er nog gestreden wie er met een badge naar een andere ruimte kon. Hiervoor moesten ze een tegelparcours afleggen, maar zodra ze een verkeerde tegel aanraakte, moesten ze terug naar het begin en was hun beurt voorbij. Thomas en Toos raakte aan de overkant en mochten verder. Daar kregen ze een koude douche, want de pasvragen waren voor de twee die nog boven waren. Tenzij ze konden verhinderen dat Lieselot en Lancelot beneden raakte. Dit moesten ze doen aan de hand van de onzichtbare codes op hun rug. Lieselot en Comfort werkten mee, Ruben werkte niet mee. Uiteindelijk zijn Lieselot en Lancelot beneden geraakt, maar hebben ze de pasvragen niet meegenomen. 5000 euro in de pot.

De mol zat ondergronds. Het maakt eigenlijk niet uit waar, want in groep 1 kon de mol tegenwerken (zoals Ruben gedaan heeft) en in groep 2 kan men toevallig een foute code ingevoerd hebben.

Opdracht 2: Bingo!
Lieselot, Toos en Lancelot mochten een reis naar de toekomst maken. Ze gingen bingo spelen met de lokale oudere bevolking. Toch was het niet gewoon bingo spelen, want door accessoires aan te doen (zoals een bril, handschoenen, …), mochten ze ook voelen hoe het is om oud te zijn. Leïla, Comfort, Thomas en Ruben brachten een bezoekje aan de zoo. Door vragen op te lossen konden ze het bingospel beïnvloeden. Een juist antwoord betekent dat de bingospelers een gewenst nummer konden afvinken, een fout antwoord werd een “free ball” voor de oudjes. Uiteindelijk konden ze 1000 euro (van de 3000) verzilveren.

De mol kon het meeste beïnvloeden in de zoo, dus daar zou ik het zoeken. Thomas opperde af en toe verkeerde antwoorden. Ruben gaf de goede antwoorden, maar ging wel mee in de verkeerde van Thomas.

Opdracht 3: Terug in de tijd
Door de eliminatietest het slechts in te vullen en een rood scherm krijgen, kon je terug in de tijd. Je had de kans om de test opnieuw te maken. Groot voordeel: als je er in slaagt om terug te keren, bezit je heel wat meer info. Groot risico: het kan zijn dat je echt naar huis moest. De eerste keer kreeg Comfort het rode scherm. Ze mochten in een auto uit Back to the future zitten. In een fotoboek moest ze jeugdfoto’s aan de juiste kandidaat verbinden. Daarvoor kon ze hulp krijgen van de kandidaten. Enkel Leïla en Lieselot boden hulp. Uiteindelijk mocht Comfort 6 vragen opnieuw invullen. Ze slaagde er in om een groen scherm te krijgen, ten nadele van Leïla, die het spel moest verlaten.

Na deze aflevering streep ik Lieselot en Comfort al af. Hun reacties zijn zo geloofwaardig. Als één van hen toch de mol is, dan krijgen ze een oscar.
Aanvulling na bekendmaking: Geef die oscar maar aan Comfort!

Hoog op mijn verdachtenlijstje staat: Thomas, Ruben en een beetje Toos. Ik houd per opdracht de sleutelposities bij of de groep waarvan ik denk dat de mol opereert. Thomas zit bij mij het vaakst in die groep. Ruben en Toos zitten op dezelfde hoogte, maar zijn tegelijkertijd ook al redelijk verdacht gemaakt in de montage.

Op dit moment zijn dit mijn Thomas is de mol-aanwijzingen:

 • Hij zat in de moeilijkste groep van het linedancen (1000 euro weg);
 • Hij laat ‘per ongeluk’ een ei van Leïla vallen;
 • Hij zit ondergronds in de lanceerbasis en kan aan de codes foefelen;
 • Hij leest letterlijk de fout in de tekst van de beren ‘The beats …’, maar “ziet” het niet;
 • Hij zit het vaakst in de sleutelposities;
 • In de voorstelfilmpjes moesten alle kandidaten antwoorden op de vraag “Waarom zou jij geen goede mol zijn?”, alleen bij Thomas werd het antwoord niet getoond. (dit was ook de reden waarom ik hem voor de start als verdachte had aangeduid)
 • Hij valt niet echt op, wat hem gevaarlijk maakt.

16 april 2023 – #5

Ben ik in een tunnelvisie terechtgekomen? Ik denk het wel. En ik voeg me toe bij de tunnel van oud-kandidaat Anke, namelijk de Thomas-tunnel.

Opdracht 1: Boodschappen doen + hotdog
De groep wordt weer in twee verdeeld. Comfort, Lancelot en Toos mochten boodschappen gaan doen. In het warenhuis kregen ze hulp van een bekende, want het was de aflevering waarbij ze bezoek van het thuisfront kregen. Arizona is weliswaar iets te ver, maar dat hebben de programmamakers goed opgelost met tablets/robots. Geblinddoekt moesten de kandidaten op zoek naar 3 producten. Gelukkig kregen ze daarvoor dus hulp. Er is ook een superpromo, waarbij er 1000 euro te verdienen viel, maar Lancelot slaagde erin om die 1000 euro op de grond te laten knallen. Verdacht? Ja en nee. Ik denk niet meteen dat dit opzettelijk is gedaan. Deze opdracht was gedoemd om te mislukken. Uiteindelijk haalde Comfort en Toos wel geld binnen.

In de groep van de hotdogs ging het minder vlot aan toe. Lieselot, Ruben en Thomas moesten met behulp van hun bezoeker een hotdog in elkaar flansen. Net als de kandidaten uit de andere groep werden zij ook geblinddoekt. Zij slaagden er niet in om geld binnen te halen.

Ik denk dat Thomas hier een beetje gesaboteerd is door zijn vrouw. De eerste keer dat hij een hotdog mocht maken, was hij wel heel snel naar de tafel gelopen om een rood worstje te nemen. Zijn vrouw hield hem echter tegen. Maar gelukkig waren er nog hindernissen op het parcours.

Opdracht 2: Drone + vliegtuig
Filmkenners en avonturiers waren er nodig in deze opdracht. Filmkenners (en de opdracht waar het meest gemold kan worden) waren Lancelot, Lieselot en jawel, Thomas. Deze groep moest eerst tips verzamelen door middel van een hindernissenparcours voor een drone. Per hindernis kregen ze 1 tip. Tegelijkertijd kreeg iemand tips uit de lucht. De avonturiers Ruben, Toos en Comfort moesten hun stunts namelijk beschrijven. Als de kandidaat op de grond de juiste stunts kon benoemen, kregen ze het juiste filmfragment te zien. Zo niet, werden ze misleid door een fout fragment. Addertje onder het gras: er waren weer pasvragen uit te delen. Maar zoals het dit seizoen de traditie is: er zijn pasvragen uitgedeeld.

Afvaller van de dag was Lieselot. Ik heb ze nooit echt verdacht, ik vond het wel raar dat ze altijd in de kleinste groepjes verzeild raakte. Op het internet vertelde Lieselot dat ze tot de vorige aflevering op Leïla zat, maar zij is eruit. Ik ben dan, wel met mijn Thomas is de mol-bril op, gaan kijken waar Leïla zat de voorbije afleveringen. En ja, zij zat heel vaak in een groepje bij Thomas. Zou Lieselot zich er zo doorheen gebluft hebben?

Mijn mol Thomas zat wéér in de groep waar de mol zou zitten. Ik hou ook een lijstje bij die ik elke week aanvul. Soms weet ik niet in welke groep de mol zou zitten, maar waarvan ik het wel zeker weet, zit Thomas in 7 van de 7. Ter vergelijking: Ruben 5/7, Lancelot 4/7, Toos 4/7 en Comfort 3/7.

23 april 2023 – #6

Helaas pindakaas. Daar ging Thomas. Hij is niet de mol. Ook al zat hij wéér in de groepjes waar de mol zou zitten. Hij zat weer perfect. En toch is hij het niet.

Opdracht 1: College
De kandidaten mochten een dagje naar de schoolbanken. Lancelot mocht aan een groep jongeren les gaan geven over België. Thomas en Comfort gaven Lancelot cruciale info (of niet) en Toos en Ruben probeerden fun facts vrij te spelen. Wat was er verdacht: Ruben die Herman De Croo neerkatapulteerde, Comfort die verkeerde info doorgaf en Lancelot die de laatste fun fact niet doorvertelde binnen de tijd.

Opdracht 2: Handpop van de mol
De kandidaten worden één voor één naar plaats van bestemming gereden. De chauffeur van de auto is de handpop van de mol, waardoor de kandidaten dus een afspraakje met de mol hadden. Daarna nog een kaartspelletje tussen de mol en de kandidaten, waarbij de mol tussen zijn medekandidaten aan de handpopmol moest duidelijk maken wat hij zou doen. Stoppen of doorgaan. Aangezien iedereen tekens deed, was hier echt niet op uit te maken welk teken de mol deed naar zijn/haar handpop.

Opdracht 3: Bus
Thomas, Lancelot en Toos zaten op de bus met een bom die ze onschadelijk moesten maken. Ruben en Comfort waren de FBI en konden de andere groep helpen. Toos moest als nieuw buschauffeur altijd boven de 20 miles blijven rijden. Lancelot en Thomas die iets verkeerd doorgeven, waardoor Ruben en Comfort het verkeerde gereedschap meenamen. Ze moesten terug, dus tijdverlies. Ook Ruben die de verkeerde kleur van draad doorgaf, het droneautootje dat het niet overleefde (was het Ruben of toch Toos), … er liep veel fout tijdens deze opdracht.

Aangezien Thomas zijn koffers mocht pakken, moet ik op zoek naar een nieuwe mol. Ze kunnen het alle vier nog zijn, en ik zou er zelfs niet van verschieten, maar Ruben en Lancelot staan toch hoger op het lijstje dan Comfort en Toos.

30 april 2023 – #7

Bye bye Ruben. En ik weet het helemaal niet weer. Wie is de mol? Geen flauw idee!

Opdracht 1: Koets en ansichtkaarten
Ruben en Lancelot mogen plaatsnemen in de koets. Onderweg voeren ze deelopdrachten uit om zakken met geld te verdienen. Maar de boeven liggen op de loer. Ruben en Lancelot kunnen hen wel wegdrijven als ze de tongtwisters probleemloos kunnen roepen binnen de 20 seconden. Tegelijkertijd moeten Comfort en Toos ansichtkaarten namaken in 10 minuten. Ruben en Lancelot brengen niet binnen, Comfort en Toos brengen 3000 euro binnen.

Opdracht 2: Duel op vrijstelling
Een spelletje blufpoker en een heerlijke Amerikaanse voiceover. In een afvalrace voor een vrijstelling moeten de kandidaten staalhard liggen. Per ronde is er een duel met losse flodders schieten. Duel Ruben-Lancelot, duel Ruben-Comfort en dan finale Ruben-Toos. Helaas is de vrijstelling niet verdiend. En ook in de roos mikken is Ruben en Toos niet gelukt. De roos was namelijk het verdiende geld én een finale met vier. Het mocht niet zijn, want Ruben viel vlak voor de finale af.

En ik weet het echt niet meer. Ik ben eerlijk gezegd ook al gestopt met zoeken. Thomas is namelijk de mol. 😉

Zowel Lancelot als Comfort als Toos kunnen de mol zijn. Van de drie is Lancelot het verdachts, maar ik zou ook niet verschieten als Comfort of Toos de mol zouden zijn.

7 mei 2023 – #8

Opdracht 1: Verslaggeving
Toos mocht voor een dagje verslaggever zijn van het verplaatsen van een immens grote cactus. Lancelot was de cameraman. Comfort mocht het weerbericht presenteren terwijl Lancelot de klankman was.

Opdracht 2: Biosphere
De allerlaatste opdracht. Toos, Lancelot en Comfort werden opgesloten in een gesloten constructie die het ecologisch systeem moet nabootsen. In een soort van escapegame moesten ze binnen het uur buiten raken. De mol was niet helemaal meedogenloos, want ze hebben nog een beetje geld verdiend.

Tijd voor de allerlaatste test die de winnaar en de verliezer ging bepalen. Uiteindelijk bleek dat Lancelot de winnaar was, Toos de verliezer en Comfort de mol.

Ik ben eigenlijk wel opgelucht dat Comfort de mol is. Als Lancelot het geweest zou zijn, zou ik minder tevreden zijn. Dat lag er gewoon te dik op. Comfort was een geniale, subtiele mol.

Conclusie

Deze keer had ik het niet juist. Ik had zelfs geen idee. Ik keek in het ongewisse. Toch vond ik dit seizoen heel goed. Leuke opdrachten en een fijne groep. Comfort heeft dat ook voortreffelijk gedaan.

Kortom, ik heb weer genoten van dit seizoen. De mol kruipt terug ondergronds. Tot begin januari 2024 wanneer de Nederlandse versie weer begint.

Liefs ❤
Kim

Bron afbeeldingen: GoPlay
Bewerkt met canva.com

Eén reactie op “De Mol S11: mijn parcours”

 1. Ik had het ook weer fout! Jemig, het is zo moeilijk en met die DeLorean eliminatie waar ze moest huilen… en daarna die bus waarbij zij de juiste kleur zei. Mijn hemel ik dacht echt dat zij het NIET was, haha. (Overigens had ik als mol zijnde echt een moord gepleegd om in de Back To The Future auto te mogen zitten, dus ik snap haar helemaal). Kan niet wachten tot volgend seizoen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: