Mijn gedachten tijdens een voormiddagje shoppen

Een tijdje geleden ging ik naar het Wijnegem Shopping Center. Vroeger ging ik er graag naar toe, maar ondertussen is dit veranderd. Met een chronische ziekte is een shopdagje allesbehalve fijn.

Ik ga totaal niet graag shoppen. Ik vind het vermoeiend, ik word overprikkeld, … Aan de andere kant ben ik ook niet voor het online shoppen, zeker niet met kledij of schoenen. Ik wil kledij bijvoorbeeld eerst gepast hebben, want in het ene t-shirt heb ik een M en in het andere t-shirt een L. Ook het retourneren van kledij van online shoppen vind ik te omslachtig. Lees als: ik heb geen zin om naar het postkantoor te gaan.

Ik ben dan tijdens zo’n voormiddagje shoppen ook niet iemand die door de gangen slenter (lees als: windowshoppen, want mijn wandeltempo is sowieso traag). Die tijd is al lang voorbij, want vroeger deden we dat wel. Ik ga nu doelgericht op mijn winkels af. Ik wil namelijk zo snel mogelijk weer buiten zijn.

Waar ik nu het meeste last van heb, is de overprikkeling. In zo’n shoppingcenter zijn er heel veel prikkels. Het is druk, alhoewel het die dag in pretparktermen gezellig druk genoemd zou worden. Voor mij is dat al te druk. Daarom ga ik ook net na openingstijd, zodat ik hopelijk de grootste drukte voor ben.

Desalniettemin gingen er weer heel wat gedachten door mijn hoofd. Een hoofd dat overprikkeld is, minder belastbaar en iets chagrijniger. Neem het dus niet al te serieus. 😉

 • Het is gene vette met die basic cardigans (waarvoor ik eigenlijk ging). Zijn er geen vrolijke kleurtjes?
 • Nee, dat t-shirt spant te hard onder mijn oksels. (Ik kan daar niet meer zo goed tegen. Ik moet ruimte hebben.)
 • Een L is te groot en een M is te klein. Is er geen tussenmaat? Een ML of zoiets?
 • Waarom staat die muziek hier zo luid? *vlucht de H&M uit*
 • Er staat een rij aan te schuiven aan de paskamers. Geen zin om aan te schuiven, laat maar zitten. *hangt kledingstuk terug*
 • Waarom staat er bij die toiletten altijd zo’n lange rij? Zijn er te weinig toiletten voorzien?
 • Die jengelende kinderen, kunnen die alsjeblieft even stil zijn?
 • Mijn voeten doen pijn.
 • Ik moet weer naar het toilet. Weer helemaal naar de andere kant van het shoppingcenter.
 • Allez, ze staan hier weer dubbel geparkeerd. Waarom moeten mensen zo egoïstisch zijn? Als ze konden, zouden ze begot met de auto binnen rijden.

Ik had nog niet alle winkels gezien, maar ik wilde weg. Ik wilde naar huis. Naar de plek waar mijn overprikkeld brein even tot rust kon komen.

Liefs ❤
Kim

Eén reactie op “Mijn gedachten tijdens een voormiddagje shoppen”

 1. Oh sommige gedachtes zijn zo herkenbaar: rijen voor passen en toilet (waarom heeft niet elke winkel een klantentoilet?) passen vind ik sowieso een dingetje en die flutmuziek, zachter a.u.b.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: