Liefste dagboek #73: april 2023

Wat is april weer voorbij gevlogen! Afgelopen maand was divers en wisselvallig. Eigenlijk zoals het weer dus. 😉 In deze blog lees je wat ik in april allemaal gedaan heb.

Heerlijke afbakbroodjes in de vorm van een bloempje.

~

Lezen op mijn terras. Af en toe kon het in april. 😉

Begin van de maand gingen mama en ik naar het Wijnegem Shopping Center. Ik weet dat het nu anders heet, maar ik noem het nog altijd zo. ’s Middags zijn we gaan lunchen en at ik deze lentesalade.

Ik schreef trouwens ook een blog over dit tripje: Mijn gedachten tijdens een voormiddagje shoppen.

~

Ik kocht onder andere twee puzzelboekjes: een paspuzzel en een binaire puzzel.

Op Witte Donderdag (6 april) zond NPO1 The Passion uit. Dit is een anderhalf uur durend spektakel dat het verhaal van Pasen vertelt.

Ik vond het deze keer iets minder dan vorig jaar. Toen kende ik zo goed als de voltallige hoofdcast (met Soy Kroon (Jezus), Thomas Cammaert (Petrus), Dennis Weening (Judas), Noortje Herlaar (Maria) en Kim-Lian Van der Meij (Maria-Magdalena)), net zoals de liedjes die ze zongen. Dit jaar kende ik enkel Marlijn Weerdenburg (Maria) en Buddy Vedder (Judas) in de hoofdcast. Het waren ook deze twee die het spektakel wat overeind hielden. De acteur die Jezus speelde, liet geen grote indruk na. Het is natuurlijk ook niet niks om in de voetsporen van Soy Kroon te treden. Niettemin zat ik wel een anderhalf uur aan de buis gekluisterd. Mijn telefoon lag gewoon naast mij, maar ik was geen één keer afgeleid. Dat wil natuurlijk ook al iets zeggen.

Papa is een oude boekenkast komen ineen steken. Het heeft z’n gebruikssporen, maar is nog in goede staat. Het hoeft voor mij echt geen nieuwe Billy-kast van Ikea te zijn. 😉

~

De paashaas in de gedaante van papa is langs geweest.

Ik heb een nieuwe hobby gevonden. Puzzelen. Ik heb in april maar liefst vier puzzels gemaakt. Bovenstaande puzzel was er eentje van mama, maar ondertussen ben ik ook mijn eigen collectie puzzels aan het opbouwen. Haha.

De directrice van mijn oude lagere school ging op pensioen. Via Facebook werd er aan oud-leerlingen gevraagd om iets kleins te maken, een tekening, een kaartje, … Ik ben naar de dagbladhandelaar gereden, heb een kaartje gekocht en een gedicht geschreven. Ik heb het ondertekend in naam van mijn broer en ik, aangezien we beide heel wat jaartjes op die school gespendeerd hebben.

Omwille van de slechte leesbaarheid op de foto, typ ik het gedichtje hier nog eens over. Namen heb ik even geanonimiseerd wegens privacyredenen.

(Naam school),
een klein, gezellig en gemoedelijk schooltje,
aan de rand van het dorp
met aan het roer juf (naam)
oftewel mevrouw (naam).
Van juf (naam) tot juf (naam)
en iedereen er tussenin,
ze maakten van onze prille kinderjaren
een fijne herinnering.
In de jaren ’90 en ’00 mochten we meevaren
op dit schip met u als kapitein,
en daarvoor kunnen we
enkel en alleen dankbaar zijn.
Nu is het tijd om andere zeeën te bevaren,
en met een glimlach terug te denken
aan al die mooie jaren.
We wensen u dan ook heel veel plezier en geluk
met dit nieuwe hoofdstuk!

Mealpreppen. Dit is weer een voorraadje hete bliksem van de Boost!-app voor in de diepvriezer.

~

Het was weer secretaressedag oftewel dag van de medewerker. Traditiegetrouw krijgen we dan een vlijtig liesje.

Afgelopen maand ging ik ook naar een begrafenis. De nicht van mijn grootmoeder zaliger is overleden. De kerkelijke begrafenis gevolgd door het bezoek aan het kerkhof hakte er wel eventjes in. Ik had een flashback naar de begrafenis van mijn eigen grootmoeder. De overschot van de koffietafel kregen we mee naar huis.

Ook al liet de lente zich niet zo vaak zien, de dagen dat de zon toch doorbrak waren extra hard genieten. Het eerste ijsje van het ijsverkooppunt achter de hoek is een feit.

~

Op de allerlaatste dag van april kon ik eindelijk in een zomerjurkje op mijn terras zitten lezen.

Komende maand gaan we naar de musical Red Star Line van Studio 100. En het is natuurlijk ook het Eurovisiesongfestival, waar ik toch wel naar uitkijk. 😉

Fijne maand!

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Eén reactie op “Liefste dagboek #73: april 2023”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: