Liefste dagboek #69: december 2022

Feestmaand december is weer achter de rug. Ik genoot volop van de kerstsfeer, ik keek kerstfilms, ik las vele kerstverhalen, … Maar ik deed ook mee aan de kookworkshop van de jongerenwerking en probeerde medicatie in de koelkast te proppen. Wat ik verder in december beleefde, lees je hier. 🙂

Vanaf dit jaar is de verpakking van Copaxone veranderd. In plaats van 12 voorgevulde spuiten (= 1 maand), zijn het nu 36 voorgevulde spuiten (= 3 maanden). Allemaal goed en wel, maar krijg dit maar eens weggestopt in je koelkast.

Kerstkaartjes schrijven. Ik houd stug vol, ook al krijg ik niet altijd eentje terug. Ik maak wel voor mezelf een nota om volgend jaar weer rechthoekige kaartjes te gebruiken. Ik had mooie, vierkanten kaarten, maar als je die wilt opsturen, moet je twee postzegels plakken. Op dit moment (2022) kost 1 postzegel 1,19 euro. Dus ruim genomen betaal je 2,40 euro om een vierkant kerstkaartje te versturen. Gelukkig had ik een privépostbode die de kaartjes in de omgeving in de brievenbussen ging steken. 😀

Net als in 2021 organiseerde de jongerenwerking van MS-Liga Vlaanderen een kookworkshop. Ook dit jaar schreef ik me in. Bovenstaande foto’s zijn een voor, tijdens en na. Tijdens is werkelijk een ontplofte keuken.

Gelukkig kreeg ik assistentie van mijn ouders, want anders had ik het totaal niet gered. Het was heel fijn, heel lekker, maar ook wel wat chaotisch voor mijn brein.

In december zat ik weer in een heerlijke leesflow. Bovenstaand boek maakte een enorme diepe indruk op mij. Meer hierover (en alle andere boeken die ik las) komt binnenkort online in een nieuwe blog.

Ik vind de aanloop naar Kerstmis heel fijn. De lampjes, gezelligheid, overdosis kerstfilms, … Al ben ik op 26 december stiekem een beetje blij dat het weer voorbij is. Dan snak ik naar de lente. Toch vind ik alle seizoenen iets hebben, met op kop de lente en de herfst, waardoor het fijn is om in een land als België te leven.

Mijn kerstoutfits. Dit zijn outfits die ik niet alleen met kerst zal dragen, maar het was wel de eerste keer dat ik ze droeg.

De tweede outfit was trouwens in het lang. Ook de eerste keer, want met mijn 1m61 had ik altijd de aanname dat langere kledij mij niet zou staan. Maar eigenlijk valt het best goed mee.

Kerstavond vierde ik met mijn ouders en broer. Al stak mijn maag er wel een stokje voor. Na de soep heb ik niets meer gegeten, ik had gewoon geen honger/trek meer.

Kerstdag was het met de familie te doen. Het is allemaal heel gezellig, lekker gegeten, maar van mijn lijf wordt er ook heel veel gevraagd.

Al bij al was kerst 2022 een fijne kerst.

Dit armbandje was een kerstcadeautje. De eerste keer was het verloren geraakt en de tweede keer was het langer onderweg. Ik koos de vlinder uit. Een vlinder staat voor persoonlijke groei, transformatie en wordt door het Nationaal MS Fonds in Nederland ook gebruikt als symbool.

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: