Deze kerstfilms bekeek ik in 2022

Aangezien ik geen Netflix of andere streamingsdiensten bezit, moest ik wachten op de tv-zenders om de echte kerstfilms te bekijken. Pas nadat de goedheilige man het land uit is, werd er in overvloed kerstfilms getoond. Ik heb er een heleboel opgenomen, maar ik kan het tempo niet volgen. Toch heb ik een paar films bekeken.

A Christmas to remember | 2016 | 86 minuten

De beroemde televisiekok Jennifer Wade is net klaar met het opnemen van haar kerstspecial. Na een stressvolle periode heeft Jennifer tijd voor zichzelf nodig. Ze besluit de auto te pakken en Kerstmis te vieren bij haar beste vriendin in een klein en rustig bergdorpje.

Wat vond ik van deze film?

Het begin van de film is er eentje zoals we al duizenden keren gezien hebben. In een overvolle, megadrukke, hectische ruimte waar de chaos rondom je oren vliegt. Het echte kerstgevoel komt er in het rustige bergdorpje. Uiteraard wordt er weer aan alle clichés voldaan, maar dat maakt dit soort films ook gewoon leuk. Ik heb ervan genoten.

❆❆❆

Christmas in the air | 2017 | 84 minuten

Lydia is een professionele planner en probeert altijd haar werk op de eerste plaats te zetten. Wanneer Lydia weduwnaar Robert en zijn twee kinderen helpt om wat meer structuur in hun dagelijks leven te brengen, leert ze dat je niet alles kan plannen.

Wat vond ik van deze film?

Deze film vond ik ook leuk om te bekijken. De winterse sfeer wordt goed weergegeven, al vraag ik me echt af of die hoofdrolspeelsters het nooit te koud hebben met hun mantelpakjes en pumps in een sneeuwlandschap? Niet geheel realistisch te noemen, maar daar kijken we maar doorheen. 😉

A Christmas Cruise | 2017 | 90 minuten

Een single schrijfster ziet haar kans schoon wanneer haar beste vriendin haar uitnodigt voor een kerstcruise. Ze besluit aan boord te zien of je echte ware liefde kan vinden tijdens de feestdagen.

Wat vond ik van deze film?

Een kerstfilm waarin de zon overvloedig schijnt, de hoofdpersonages in zomerkledij rondlopen en waar geen sneeuw te zien is, is voor mij als vloeken in de kerk. Toch besef ik dat dit waarheidsgetrouw is voor een deel van de aarde. Het is nu namelijk zomer daar.

Dat buiten beschouwing gelaten, vond ik het wel een fijne film.

Liefs ❤
Kim

Afbeeldingen zijn afkomstig van canva.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: