Deze meditatieapps gebruik ik

Rust. Het is iets waar ik regelmatig naar snak. Rust in mijn hoofd. Mijn gedachten die overuren draaien een halt toeroepen. Het is niet makkelijk, maar met deze meditatieapps lukt me toch steeds vaker.

Meditation Moments

De app van Meditation Moments is in 2018 ontstaan. Op dit moment is het de #1 app in Nederland op het gebied van meditatie.

Je vindt er allerlei meditaties voor elke moment van de dag.

 • Start je dag
 • Ontspanning
 • Slaap lekker
 • Ademhaling
 • Affirmaties
 • Inspiratie
 • Visualisatie

Elke meditatie heeft een verschillende tijden. Ben je gehaast en heb je niet veel tijd? Dan is een meditatie van 5 minuten ideaal. Heb je meer tijd en wil je echt tot rust komen? Dan zijn er ook meditaties van bv. 20 minuten.

Naast begeleide meditaties voor jong én oud, vind je er ook muziek.

 • Slaap
 • Binaural
 • Focus
 • Sound healing
 • Energetic
 • Relaxing Piano
 • Natuur
 • White noise

Daarnaast kan je naar de boeken van co-founder Michael Pilarczyk luisteren of programma’s volgen.

Wat ik fijn vind aan deze app, zijn de verschillende tijdslengtes van de meditatie. Ik kan altijd kiezen voor een korte of een lange meditatie. Voor mijn analytische zelf houdt de app ook bij wanneer je gemediteerd hebt en hoeveel minuten.

De app kost (op dit moment) 49,99 euro per jaar. Wil je eerst even kijken of het wel iets voor jou is? Dan kan je een 10-daagse gratis proefperiode starten. Of je klopt aan bij een premium member (zoals ik) voor een code voor 30 dagen gratis premium content. 😉

House of Deeprelax

De andere app die ik gebruik is House of Deeprelax. In 2019 kwam House of Deeprelax kijken in de appstore. Co-founder Eliane Bernhard is de stem in de app. Ik kan je vertellen dat dit in het begin enorm wennen is en dat je misschien weerstand voelt. Maar ondertussen ben ik de zachte, kalme stem van Eliane al helemaal gewoon.

De app werkt voornamelijk met yoga nidra en ademhaling. De sessies duren ook langer dan op Meditation Moments. Gemiddeld genomen zijn dit sessies van een half uur. Er zijn ook een paar kortere en nog langere sessies dan die 30 minuten.

Ik gebruik deze app dus voornamelijk voor de langere sessies. Ik ben zelfs ooit in slaap gevallen tijdens zo’n sessie. 😉

Bij House of Deeprelax heb je drie abonnementsvormen:

 • Maandelijks: 5,99 euro
 • Jaarlijks: 33,99 euro
 • Lifetime: 129,99 euro

Maar ook hier kan je een korte proefperiode uitproberen. Je kan gratis lid worden en zo een beperkt aantal meditaties uit de app uitproberen.

Boost!

Boost! is een uitzondering in dit rijtje. Het is niet meteen een meditatieapp, want er staat nog zo veel meer content op. Maar je vindt er dus ook meditaties op. Deze gebruik ik minder vaak. Af en toe zet ik er eentje op, maar niet zo frequent als de twee andere apps.

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: