Boekrecensie | Dubbele boeking – Fiona Gothfield

Het is de ideale tijd voor kerstverhalen. Afgelopen weken zijn er heel veel kerstverhalen verschenen. Zo veel zelfs dat je het niet kunt bijhouden. Dubbele boeking van Fiona Gothfield hoort hier zeker ook bij…

Dubbele boeking | Fiona Gothfield | 2022 | Hamley Books | 88 pagina’s

Gelezen via e-reader (recensie-exemplaar)
Het boek is ook te lezen via KoboPlus.

⭐⭐⭐,5

Korte inhoud

 Samantha Dierckx en Samuel Dieriks staan oog in oog met elkaar wanneer Samantha de sleutel in het slot van haar chalet in Zweden draait. Op dat moment beseffen ze dat er iets mis moet zijn gelopen met hun boeking. Wanneer Samuel er dan ook nog achter komt dat Samantha dol is op kerst en hij deze periode liefst van al asociaal doorkomt, weten ze dat dit helemaal een flop zal worden. Openen ze elkaars ogen en wordt de dubbele boeking toch nog een van de beste vakanties ooit of wordt het een vakantie vol afschuw en ooggerol?

Mijn mening

Door de hoeveelheid kerstverhalen ben je gewoon genoodzaakt om te filteren en de verhalen eruit te pikken die je aanspreken. Dit verhaal sprak me dan ook meteen aan. Ik waande mezelf al in het sneeuwachtige Zweden, in de middle of nowhere. Samuel en Samantha raken namelijk verzeild in een cottage in Zweden. Hun namen lijken zo op elkaar dat het boekingssysteem een foutje heeft gemaakt. Ze kunnen niet anders doen dan elkaar tolereren en die ene kerstweek met elkaar doorbrengen.

Ik heb zelf een haat-liefdeverhouding met novelles. De lengte van een novelle is uiteraard niet hetzelfde als de lengte van een boek. Hierdoor heb ik vaak het gevoel dat iets te snel gaat of overgeslagen wordt. Dit had ik ook een beetje bij hun verblijf in Zweden. Het ging me allemaal iets te snel.

Het einde van het boek vond ik wel heel mooi. Heel het boek is in de ik-persoon geschreven, vanuit de perspectieven van Samuel en Samantha en de epiloog is dan vanuit de derde persoon.
Over de perspectieven gesproken: soms is het nogal verwarrend welke Sam nu aan het woord is. Gelukkig staat aan het begin van het hoofdstuk wel welke Sam we aan het volgen zijn.

Wat ik echt fijn vind aan dit schrijversduo (Fiona Gothfield is de pseudoniem voor de beste vriendinnen Nikky en Sara), is dat ze lekker dichtbij zijn. Hiermee bedoel ik dat ze schrijven over mijn regio, over Antwerpen, de stad waar ik gestudeerd heb,… Het is zo herkenbaar en vertrouwd voor mij.

Dubbele boeking is een fijn kerstverhaal in een prettig Vlaamse schrijfstijl, die voor mij vertrouwd aanvoelde. Het is beeldend geschreven en ook een dosis humor is van de partij. Gelukkig kunnen we geen geur waarnemen via een boek, want ik zou echt niet willen weten hoe die surströmming rook… 😉

Met dank aan uitgeverij Hamley Books voor het recensie-exemplaar.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: