Boekrecensie | Volmaakte onschuld – Daniëlle Disser

Afgelopen zomer won ik deze thriller via de auteur. In deze blog lees je wat ik ervan vond.

Volmaakte onschuld | Daniëlle Disser | 2022 | Paris Books | 337 pagina’s

Gelezen via eigen bibliotheek (gewonnen)

⭐⭐⭐

Korte inhoud

Mark en Julia zijn gelukkig getrouwd en werken hard aan hun carrières. Als Mark promotie krijgt, verhuizen ze samen met hun zevenjarige dochter naar de andere kant van het land, waar ze vol enthousiasme aan hun nieuwe avontuur beginnen. Maar er is iemand die hen het geluk niet gunt. Of zijn er meerdere mensen die hun liefde kapot willen maken? Wanneer Julia burn-outverschijnselen krijgt en diverse gebeurtenissen zich in een rap tempo opstapelen, neemt hun leven een onvoorspelbare wending. Pas als ze ternauwernood aan de dood ontsnapt, durft Julia de waarheid onder ogen te zien. Hoe ver kan iemand gaan om zijn doel te bereiken? En welk duister geheim mag nooit aan het licht komen?

Mijn mening

Mark en Julia Miller verhuizen met hun dochtertje Evie naar Washington. Mark heeft juist promotie gekregen en ook Julia heeft het druk met haar bedrijf. Ze moeten steeds vaker beroep doen op Leah, hun buurvrouw. Daarnaast volgt Julia’s stalker haar tot in Washington. Wat een nieuwe start voor de Millers moest worden, wordt het begin van een nachtmerrie…

Ik had een beetje moeite met de schrijfstijl. Er worden namelijk verschillende perspectieven gebruikt.

  • Ik-persoon: Julia
  • Derde persoon: Mark en Leah
  • Ik-persoon in ander lettertype: dader

Het gebruik van deze verschillende perspectieven verwarde mij redelijk vaak. Ook in hetzelfde hoofdstuk moest ik af en toe iets herlezen om dat naar mijn gevoel iets niet klopte met de perspectieven. Het begint vanuit de ik-persoon, waardoor je dacht dat je Julia volgde en even later is er weer de derde persoon die iets vertelde. Op die momenten kon ik het verhaal niet goed meer volgen. Je moet er dus echt je aandacht bijhouden.

Gelukkig zit het verhaal an sich wel goed in elkaar. Je denkt het allemaal wel te weten, maar in de laatste hoofdstukken komt de aap pas echt uit de mouw.

Aan het einde van het boek lees je de eerste hoofdstukken van de opvolger. Hier werd mijn honger naar wat er met Julia gebeurde even gestild, maar uiteraard niet voldoende. Het is een prima teaser voor het volgende boek.

Volmaakte onschuld is een prima verhaal. Het is geen thriller waarvan je op het puntje van het stoel gaat zitten, maar het is wél een softe thriller die enorm vlot leest. Je wilt namelijk echt te weten komen hoe de vork in de steel zit. 🙂

Met dank aan Daniëlle Disser voor het exemplaar.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: