Chocoladeworkshop (met jongerenwerking MS-Liga)

Op 15 oktober 2022 stapte ik sinds lange tijd weer op de trein. Met een goede reden, want de chocoladeworkshop met de jongerenwerking van de MS-Liga stond op de planning.

Het was mijn eerste live activiteit met de jongerenwerking. Ik heb wel al enkele online activiteiten meegedaan en ik ken ook een heleboel lotgenoten via instagram, dus het was niet dat ik volledig in het onbekende sprong.

De grote groep werd in tweeën gedeeld. Ik zat in de groep die eerst de chocoladeworkshop ging doen.

De tafel stond al klaar met alle benodigdheden.

Eerst maakten we de lolly’s. Deze werden gevuld met caramel, zodat de stokjes erin konden blijven staan. Om het chocoladebolletje te sluiten, spoten we nog wat chocolade eromheen. Dit werd dan in de koelkast gezet om op te stijven.

Nadien mochten we de lolly’s nog in een bak chocolade dompelen en verder versieren.

We maakten ook studentenhaver. Hier ging mijn perfectionistische zelf heel snel over naar mijn hebberige zelf. Zo veel mogelijk maken in plaats van zo “mooi” mogelijk. 😀

Ik vond de workshop heel leuk om te doen, maar het werd ook meteen duidelijk dat ik niet de beste chocolatier zou zijn. Ik heb staan knoeien met die spuitzak. Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Voor mij dan toch. 😉

Het tweede deel bestond uit het museumbezoek. We kregen een audiogids die ons door de wondere wereld van de chocolade leidde. Maar met een overprikkelend brein en een immense drukte in het museum ben ik al helemaal vergeten wat er gezegd is geweest. Gelukkig heb ik nog altijd foto’s.

Ja, voor mij is chocolade zeker ook heaven. 🙂

Uiteraard kregen we onze zelfgemaakte lolly’s en studentenhaver mee naar huis. Ik kan weer smullen. 😉

Conclusie

Ik vond deze activiteit heel leuk. Door de grote groep en de soort van activiteit was het niet mogelijk om elkaar echt te spreken. Maar ik heb wel enkele lotgenootjes, die ik al kende via instagram, in het echt gezien. Dat is natuurlijk ook altijd heel leuk! 🙂

Doodvermoeid kwam ik thuis. De dag daarna was ik geradbraakt. Alles deed pijn. Maar het was het oh zo waard… ❤

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: