Boekrecensie | Pompoensoep en vallende bladeren – Jolien De Pauw

Klaar voor een herfstig tussendoortje? Dan zit je met deze novelle helemaal goed!

Pompoensoep en vallende bladeren | Jolien De Pauw

2022 | Hamley Books | 40 pagina’s

Gelezen via e-reader (recensie-exemplaar)

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Jennie heeft een hekel aan Halloween. Meer nog, ze hààt Halloween! Van de pumpkin spice lattes tot de vrolijke griezelversieringen, ze kan niet wachten tot deze vreselijke periode eindelijk voorbij is. Al heeft al die weerzin misschien ook een heel klein beetje te maken met wat haar ex haar vorige Halloween geflikt heeft. Gelukkig verkeert ze dit jaar in het gezelschap van ’s werelds schattigste viervoeter. En werpt ze zich, onbedoeld weliswaar, meer dan eens in de armen van een wel heel knappe man… Zou deze Halloween toch anders kunnen worden?

Mijn mening

Deze novelle is ideaal om te lezen in deze periode. Pompoensoep en Halloween. Zelfs als je niets met Halloween hebt, is dit verhaal leuk om te lezen. De sfeer wordt heel goed neergezet.

Alle ingrediënten van een feelgood zitten verweven in dit verhaal. Per hoofdstuk neemt Jolien De Pauw je mee naar een specifiek gedeelte. Het ene hoofdstuk gaat over de relatiebreuk met haar ex, het andere hoofdstuk dat ze die knappe man tegenkomt, … Het is allemaal heel mooi afgelijnd, maar toch nog aangenaam om te lezen.

De schrijfstijl vond ik ook heel goed. In novelles heb ik vaak het gevoel dat er woorden en zinnen vergeten zijn door de “druk” om alles binnen een aantal pagina’s neer te schrijven, maar dat is hier niet het geval. Het vloeit mooi in elkaar over en je hebt niet het gevoel dat er iets ontbreekt.

Jolien De Pauw is wat mij betreft er grandioos in geslaagd om een prachtige novelle af te leveren. Een volwaardig verhaal in enkele hoofdstukken gieten en toch de lezer het gevoel geven dat men een heel boek gelezen heeft. Chapeau!

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: