Weekendje Gent (9 september – 11 september)

Begin september vertoefde ik een weekendje in Gent. In deze blog lees je mijn uitgebreid verslag.

Vrijdag 9 september 2022

Net na de ochtendspits vertrokken we richting Gent. Na een heel droge zomer, met amper regen, was dit het eerste weekend dat men regen voorspelde. Het was even balen, maar het enigste wat je kan doen, is er het beste van maken.

Ik had weer mijn noise cancelling oortjes in en luisterde onderweg naar een podcast.

De eerste stop was de begraafplaats Campo Santo in Sint-Amandsberg (deelgemeente van Gent). Hier liggen heel wat bekende mensen begraven. Op het internet is een plattegrond te vinden waar ze begraven liggen. Bovenstaande mensen hebben heel wat betekend in onze Belgische geschiedenis en ik zet dan ook met alle respect deze foto’s online.

Ondertussen was het middag geworden en gingen we op zoek naar eten. Van Sint-Amandsberg reden we naar hartje Gent. We parkeerden in parking Kouter, deze ligt vlak bij de winkelstraat.

Toen we als echte toeristen op het stadsplannetje keken naar waar we moesten gaan, vroeg een Gentse dame of ze ons kon helpen. Wauw, wat fijn! Ze wees ons de weg naar eetgelegenheden en het centrum. Vriendelijkheid kost niets!

We kwamen terecht bij Soup’r (Sint-Niklaasstraat 9) voor een kommetje soep. Excuseer, een kom of bijna emmer soep. Ik gok dat het zeker een halve liter soep was. De foto met de doodnormale eetlepel laat zien hoe groot de kom was. Ik koos voor tomatensoep met balletjes.

Als je in Gent bent, moet je zeker met een bootje gaan varen. We wilden dit in eerste instantie ook doen, maar de weerapp gaf hevige regen aan en het bootje was niet overdekt. We besloten toen om iets te gaan drinken met zicht op de Leie.

We logeren in Van der Valk Gent. Dit hotel ligt buiten centrum Gent met als buren het UZ Gent en met als echt naaste buur de Ghelamco Arena waar AA Gent zijn thuismatchen speelt. Ondanks dat het hotel ook vlakbij de snelweg ligt, hebben we hier totaal geen last van gehad. Immens goed geïsoleerd!

Onze hotelkamer. Het was voor deze dame tijd om even te rusten. Toen mijn ouders vroegen of ik mee wilde gaan, zei ik meteen “Ja maar, kan ik dat wel aan? Zo’n citytrip?” Ik had meteen al belemmerende gedachten. Mits aanpassingen kan ik het zeker aan. Mits voldoende rust.

We hadden het seizoensarrangement. Dit is een driegangenkeuzemenu. De eerste drie gerechten (per gang) waren inbegrepen, de anderen met supplement.

Ik heb in ieder geval heel lekker gegeten! 🙂

Dan was het voor mij tijd om te gaan slapen. Het was een fijne dag en qua weer hebben we het relatief droog gehouden. De weerapps gaven hevige buien, regen, … aan, maar buiten wat gemiezer is het eigenlijk droog gebleven.

Zaterdag 10 september 2022

Goedemorgen zonder zorgen!

Wat hou ik van hotelontbijtjes! ❤ Van der Valk heeft altijd een uitgebreid ontbijtbuffet. Ik koos zowel voor minder voedzaam als voedzaam (zoals de granola met natuuryoghurt en fruit). Best of both worlds. 🙂

Dan reden we weer naar centrum Gent en parkeerden in parking Kouter. Dit is bewust gedaan, zodat we dicht bij de grootste bezienswaardigheden zaten en dat ik me niet kapot zou wandelen om in het centrum te komen.

De groene lichtjes die je ziet, betekenen dat er een vrij parkeerplaatsje is. Rood betekent bezet. Heel handig!

En dan gingen we echt met het bootje varen. Er was een kleine kans op regen, maar zoals je ziet had ik mijn zonnebril op, dus de zon scheen.

Zie de donkere wolken, maar we hebben geluk gehad. Het waren maar enkele druppels.

Voor iemand met weinig energie, maar wel een drang naar informatie, is zo’n rondvaart met een bootje de ideale oplossing. Je ziet en hoort veel, maar ondertussen rust je lichamelijk ook uit.

Gent is the place to be voor cuberdons of “neuzekes”. Pure commerce, maar papalief nam er wat mee voor mijn broer. Ik ben zelf niet zo zot op cuberdons, maar vind het wel charmant om te zien omdat het echt een streekproduct is.

Shopping time! Via Instagram had ik naar adresjes gevraagd waar men lekkere dingen verkocht. Je kunt een site als visitgent.be bezoeken, maar insidersinfo vind ik altijd leuker. Zo kreeg ik de tip om Julie’s House (Kraanlei 13) een bezoekje te brengen. Ik nam een zakje vegan speculoos en zakje chocolate chips cookies mee. Dit was 5,00 euro per zakje, dus ik betaalde in totaal 10,00 euro. Het waren in ieder geval lekkere koekjes. 🙂

Ik ben in mijn leven nog nooit in een Primark geweest. Aangezien er in Gent eentje is, wilde ik er eens kijkje gaan nemen. Ik kocht er een jurkje (13,00 euro). Foto is wel achteraf thuis genomen, want dat is mijn keuken. 😀

Op de Vrijdagmarkt zaten we op een terrasje toen het ineens begon te gieten. We hebben tot nu toe het relatief droog gehouden, maar toen braken de hemelsluizen wel open.

Een andere bezienswaardigheid in Gent is het graffitistraatje (Werregarenstraat).

Nadien zijn we nog iets kleins gaan eten en reden we terug naar het hotel. Het was weer rusttijd voor mij.

Het is tijd om te gaan dineren. Sinds ik geen alcohol meer drink, ga ik altijd op zoek naar alcoholvrije aperitieven. Bij Van der Valk Gent hebben ze er drie: virgin mojito en dan bovenstaande. Aangezien ik een virgin mojito reeds ken, wilde ik bovenstaande proberen. De Flower Spritz draagt dan mijn voorkeur.

Ik heb lekker gegeten, maar een dessert kon er jammer genoeg niet meer in. Dus dan maar een theetje…

en een domperidone voor de misselijkheid. Echt een lifesaver voor mij.

Bedtijd na weer een leuke dag. In de namiddag pas echt regen gekregen, dus dat viel echt mee. De voorspellingen zeiden iets helemaal anders.

Tijdens het diner ging ook een alarm af. Later bleek dit het brandalarm te zijn, er was een klein brandje in de garage. Niets ergs, want van evacuatie was er geen sprake. Het personeel in het restaurant bleef ook kalm, behalve de maître d’hotel die het op een rennen zette. 😉

Zondag 11 september 2022

Goedemorgen!

Weer naar het ontbijt. Misschien ook nog leuk om te vertellen: een jaar geleden zou ik nooit of te never natuuryoghurt genomen hebben. Maar stapje per stapje ben ik overgeschakeld van kwark naar yoghurt (met Callowfit-sausjes) en nu eet ik natuuryoghurt. Nog wel altijd met iets zoets (zoals fruit), maar niet met boordevol suiker zoals yoghurt met smaakjes vaak heeft.

Na het ontbijt reden we naar huis, zodat ik kon uitrusten. Ik heb m’n lichaam overbelast, maar het was het oh zo waard. Het was zo’n fijn weekend. Gent is zo’n prachtige stad. Gentenaars zijn zo vriendelijk en wat hoor ik dat Gents accent graag. 😉

Wat een prachtig weekend! ❤

Liefs ❤
Kim

2 reacties op “Weekendje Gent (9 september – 11 september)”

  1. Die ontbijtjes van VdV inderdaad!! Oh echt… Ik ga soms met vriendinnen naar een VdV Zondagsbrunch… En dan eet ik verder de hele dag niets meer.
    Je foto’s zijn heel erg mooi. Gent staat zeker nog op mijn (veel te lange) lijstje. En rondvaarten omg wat een geweldige uitvinding! Je ziet de mooiste plekjes van de stad en hoeft je niet kapot te lopen.
    Fijn dat je genoten hebt. En dat je je niet hebt laten weerhouden door “ja, maar…” denken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: