Gezonder leven met MS | Alcoholvrij

Een glaasje wijn of een glaasje cava. Ik kon er zo van genieten. Alcohol heeft voor mij ook iets gezelligs. Maar het wordt gevaarlijker als je naar alcohol “verlangt”. Dat vrijdag gelijk begint te staan aan “ik mag nu een glaasje alcohol drinken.” Let wel, ik ben nooit verslaafd geweest, ik kon zonder moeite weken van de alcohol blijven. Ook wanneer ik medicatie (bv. antibiotica) moest innemen, bleef ik gewoon van de alcohol af. Ook al trokken ze thuis een fles open. 

Niet de eerste keer

In 2014 heb ik al eens tien maanden zonder alcohol geleefd. Ik dronk voor het laatst op 9 februari 2014 (een dag na mijn verjaardag) en dronk voor het eerst weer begin december 2014 (het verjaardagsfeest van mijn grootvader). De reden toen was een acute maagontsteking waarvoor ik 2x-daags Pantomed moest nemen. Ik vond de combinatie van maagzuurremmers en alcohol niet zo “gezond”, vandaar dat ik cold turkey geen alcohol meer dronk. Had ik er moeite mee? Totaal niet. 

En nu ben ik al (bijna) 3 maanden alcoholvrij

Ik had eind oktober 2021 al besloten om veel minder alcohol te drinken, met de reden om minder calorieën te drinken. Afzweren deed ik het niet, maar het moest echt wel minderen. Toen leefde ik (moeiteloos) bijna 4 weken alcoholvrij. Op 21 november 2021 dronk ik het laatste glas alcohol. Sindsdien heb ik geen alcohol meer gedronken. Mede doordat ik sinds 7 december ook Redomex inneem, waarbij de combinatie met alcohol nogal versuft kan werken. Ik raak al immens versuft door de Redomex zelf, dus als ik daar nog eens alcohol overgooi, ben ik helemaal van de wereld. 

Met de feestdagen twijfelde ik of ik een uitzondering zou maken. Het aperitief was namelijk net na de middag. Als ik deze meedronk, één glaasje, dan was de alcohol uitgewerkt tegen dat ik Redomex moest innemen. Uiteindelijk heb ik het alcoholvrij gehouden. Heb ik iets gemist? Nee, want ik had mijn eigen alcoholvrij aperitief bij. Doe het in een champagneglas en je hebt krak hetzelfde gevoel als een glas met alcohol.

Alcoholvrije dranken

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat alcoholvrije (<0,5%) dranken te vinden in de supermarkt. Vintense, Freixenet, Codorníu, … zijn voorbeelden van wijn en cava. Niet alle dranken zijn even lekker en eigenlijk is het gewoon puur druivensap, maar it’s all about the feeling. 😉 En ja, zelfs de Kidibull (en alle andere “kinderchampagne”-varianten) is een goed alternatief. Ook alcoholvrije gin is te koop. Dus eigenlijk mis je niets als je alcohol vooral voor de gezelligheid drinkt. Giet de alcoholvrije varianten in een wijn- of champagneglas en je drinkt gewoon gezellig mee. Enkel je lever moet minder hard aan het werk en misschien kap je ook minder calorieën binnen (ik weet het verschil niet tussen de calorieën, maar ik vermoed dat alcoholvrij minder calorieën bevat). 

Zweer ik de alcohol nu voorgoed af? Zeg nooit nooit, maar voor nu is het goed zoals het is. Ik ga nog op zoek naar lekkere alcoholvrije dranken. 😉

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: