Blogtour | Pumps in de blubber – Patricia van Dam

Voor uitgeverij Books & Butterflies mocht ik weer meedoen aan een blogtour. Deze keer trok ik naar de Taylor Ranch en las ik het verhaal van Alexia en Travis.

Pumps in de blubber | Patricia van Dam | 2022 | Books & Butterflies | 162 pagina’s

Reeks: Taylor Ranch #1

Gelezen via e-reader (recensie-exemplaar)
Beschikbaar als e-book en in KoboPlus

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Alexia leidt een luxe leventje, maar daar komt verandering in als haar vader besluit dat zijn dochter hem gaat opvolgen in zijn financiële bedrijf. Om haar voor te bereiden op haar nieuwe functie moet ze leren wat hard werken is. Daarom stuurt hij haar naar een ranch, waar ze tijdens haar zuurverdiende zomervakantie letterlijk met haar pumps in de modder moet gaan werken. Alexia heeft andere plannen met haar leven en haar vader opvolgen is daar absoluut geen onderdeel van. Toch neemt het werk op de ranch al snel een andere wending dan ze had gedacht en komt ze voor een moeilijke keuze te staan. Durft ze de sprong te wagen?

Mijn mening

Alexia is een rotverwende prinses, met rijke ouders, een chauffeur, een kledingkast waarmee je heel Afrika kan kleden en een air van jewelste. Ze wordt verwacht om het familiebedrijf over te nemen en in functie daarvan stuurt haar vader haar naar de hel. In haar opzicht dan toch. Die zogenaamde hel is de Taylor Ranch, een ranch waar men paarden fokt. Zoon des huizes Travis komt zelf, na enkele jaren van het stadse leven geproefd te hebben, terug naar de ranch. Wordt de zogenaamde hel van Alexia dan toch de hemel voor haar? En wat vindt Travis nu eigenlijk van heel dit gedoe?

~

De personages zijn levensecht geschreven. Je voelt dat ze echt zijn. Zelfs verwende prinses Alexia maakt een groei door, waardoor je ook van haar gaat houden. Door het toevoegen van meerdere nevenpersonages, krijgen we een mooie groep van mensen. Een groep waar je meteen zelf wilt toebehoren.

In korte hoofdstukken, afwisselend verteld door Alexia en Travis, neemt Patricia van Dam je mee naar de ranch. In een vloeiende, beeldende schrijfstijl laat ze je proeven van het harde werk op de ranch, maar ook van de geneugten om in een goed gezelschap te zijn. Hetgeen Alexia totaal niet kent uit haar luxeleventje in de stad. Giet er nog een romantisch sausje over en je hebt de perfecte feelgood.

De opbouw naar het einde loopt volgens de gekende paden van een feelgoodverhaal. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Er moet altijd nog iets gebeuren. En dat is hier niet anders het geval. In vergelijking met paperbacks van 300 pagina’s (de reguliere lengte van een feelgood) verloopt het nu wel iets sneller, maar dan zonder in te boeten op kwaliteit. En eerlijk gezegd heb ik liever dit dan het oneindig rekken van zo’n opbouw.

Ik heb genoten van het verhaal. Op het einde had ik echt iets van: “Oh, is het al gedaan?” Ik wil nu zo veel meer lezen over Taylor Ranch. Gelukkig is dit een reeks, want naar wat ik begreep uit het nawoord is dat het volgende boek over Jody (zus van Travis) en Levi (werkkracht op de ranch) gaat. Kom maar op met dat verhaal. 🙂

Met dank aan uitgeverij Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: