In augustus ben ik op geheime missie gegaan. Of ja, zo geheim was het niet meer, want heel bookstagram wist er al van. Maar wat die geheime missie was, is altijd een goed bewaard geheim gebleven. Tot vandaag! Nieuwsgierig? Lees dan mijn recensie over dit boek.

Alias Emma | Ava Glass | vertaling Ralph van der Aa

2022 | Ambo Anthos | 257 pagina’s

Gelezen via e-reader (recensie-exemplaar)

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Alles aan Emma Makepeace is nep, zelfs haar naam. Ze heeft net de training tot geheim agent afgerond en wordt meteen in het diepe gegooid met een belangrijke missie: Emma moet Michael Primalov, de zoon van Russische dissidenten, van de ene kant van Londen naar de andere kant begeleiden om hem in veiligheid te brengen. Russische spionnen zitten hem op de hielen. De Londense surveillancecamera’s zijn gehackt door de Russische overheid en Emma moet alles op alles zetten om uit beeld te blijven, elke straathoek en elk steegje wordt in de gaten gehouden. Het openbaar vervoer en taxi’s moeten ze vermijden. Pinpassen kunnen ze niet gebruiken. Emma heeft twaalf uur de tijd om haar missie te voltooien. Wanneer haar contactpersoon ineens onbereikbaar is, kan ze niemand meer vertrouwen. Eén verkeerde beweging kan voor zowel Emma als haar beschermeling de dood betekenen…

Mijn mening

Emma Makepeace (tip: vertaal de achternaam en laat het doordringen) krijgt de speciale opdracht om iemand naar de andere kant van Londen te leiden zonder gesnapt te worden. Of misschien is “zonder vermoord te worden” een betere woordkeuze. Poepsimpel zou je denken, maar dat is het niet. Londen hangt vol met camera’s die elke beweging kunnen volgen. De vijand ligt op de loer en deinst er niet voor terug om extreem geweld te gebruiken. Wie is eigenlijk die vijand? … De Russen.

Lukt het Emma om haar “casus’ ongezien én levend aan de andere kant van Londen te brengen? En overleeft ze het überhaupt zelf wel?

Let’s the secret mission begin! 

~

In korte hoofdstukken ga je als lezer mee op pad. Bovengronds, ondergronds, langs ontelbare camera’s, doodlopende steegjes, verlaten winkels, drukke uitgaansbuurten, onder en boven water, … In een tijdsbestek van enkele uren krijg je heel wat avontuur voorgeschoteld. De Russen zitten je namelijk op de hielen. En als blijkt dat het voorgoed afgelopen zou zijn, is daar toch nog een minigaatje om te kunnen ontsnappen. Maar ooit komt daar een einde aan, toch? 

In eerste instantie dacht ik dat dit boek niet echt voor mij was. Toen ik de korte inhoud las, leek het een actiethriller, niet meteen mijn genre, maar mijn nieuwsgierigheid was voldoende gewekt om me in te schrijven voor de geheime missie. En laten we duidelijk zijn, er komt veel actie in voor, maar tegelijkertijd is het ook een kat- en muisspelletjes tussen de Britse geheime dienst en de Russen. Je staat hoe dan ook aan de kant van Emma en wil niks liever dat deze kant wint. 

Doorheen de hoofdstukken vol actie, lees je ook het ontstaan van geheim agent Emma. Hoe ze bij de geheime dienst terecht is gekomen en wat ze daarvoor moest doen. Deze flashbacks vloeien perfect voort in het verhaal.

Ik vond het een heel goed boek. Vlot geschreven, sterke personages, een goed einde, … Aanrader! 

Met dank aan uitgeverij Ambo Anthos voor het recensie-exemplaar.

Liefs ❤
Kim

%d bloggers liken dit: