Musical | Mamma Mia

Op een heel warme zomerdag vertoefde ik in een redelijk aangename Stadsschouwburg in Antwerpen voor de hitmusical Mamma Mia. 

Wie kent Mamma Mia nu niet, de hitmusical met de muziek van ABBA? In 2020 ging het in première, maar door corona moest het uitgesteld worden. Ondertussen zijn er al heel wat hernemingen geweest, zoals ook deze zomer. 

Het verhaal is als volgt:

Sophie staat op het punt te trouwen op een mooi Grieks eiland en wil door haar vader worden weggegeven. Alleen is het niet duidelijk wie dat is. Ze nodigt drie voormalige liefdes van haar moeder Donna uit voor het huwelijksfeest. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als zangtrio.

Bron: deepbridge.be

Hoofdrolspeler Ann Van den Broeck, die Donna speelt, is recent gediagnosticeerd met borstkanker. Daarom speelt ze niet alle voorstellingen meer. Tijdens deze voorstelling nam Ann De Winne de rol van Donna over. Ook de rol van Sophie, die normaal vertolkt wordt door Tinne Oltmans, werd overgenomen door Helle Vanderheyden. 

De voorstelling duurt zo’n 2,5 uur. Er is een pauze voorzien, waardoor je zo’n drie uurtjes moet rekenen tot het einde.

Tijdens de voorstelling krijg je de Nederlandstalige versies van de ABBA-klassiekers te horen. De vrouwelijke hoofdrolspelers (+ Dorian Liveyns) en het ensemble kunnen de hits zangtechnisch echt wel aan. Vergeet niet dat ze ondertussen ook nog dansen. De drie mogelijke vaders zijn niet de beste zangers, maar gelukkig heeft regisseur Stany Crets, die tevens de rol van Bill waarneemt, ervoor gezorgd dat ze niet al te vaak moeten zingen.

Met de mogelijkheden die er waren, heeft Deep Bridge ervoor gezorgd om een actief podium te creëren. Je kunt het niet vergelijken met de Studio 100 producties met rijdende tribunes, attributen, … want daarvoor zijn er de mogelijkheden niet. Maar een “varend” bootje, een scène met water en zand (of kruk in dit geval) geeft een meerwaarde aan de musical.

In de musical zit ook wat humor in verwerkt. Verwacht de typische Antwerpse humor van Crets, inclusief het sappig Antwerps. Ook Evi Hanssen, die de rol van Tanya waarneemt, praat af en toe in het Antwerps. Voor de één is dit de hel, voor de andere is het leuk. Ik behoor tot deze laatste groep. 😉

Na het slotapplaus wordt het publiek nog getrakteerd op een medley. Het ensemble zingt samen met Sophie en Sky Mamma Mia.

Nadien vervoegen de drie vriendinnen Donna, Tanya en Rosie het gezelschap met Dancing Queen. En voor het laatste liedje, Waterloo, komen ook de drie mogelijke vaders Bill, Harry en Sam het podium op.

Mamma Mia is een heerlijke feelgoodmusical met prachtige muziek. Ik heb ervan genoten!

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: