Blogtour | Nog lang en gelukkig – Jaimy Smeets

Het is weer tijd voor een nieuwe blogtour van uitgeverij Books & Butterflies. Deze keer is het een korte verhalenbundel van Jaimy Smeets.

Nog lang en gelukkig | Jaimy Smeets | 2022 | Books & Butterflies | 34 pagina’s

Gelezen via e-reader (recensie-exemplaar)

⭐⭐,5

Korte inhoud

‘Nog lang en gelukkig’ is een verhalenbundel met vijf romantische verhalen boordevol liefde! In Nog lang en gelukkig (en andere verhalen) vind je vijf feelgood-verhalen die allemaal een boodschap meedragen.

In Nog lang en gelukkig wilt Jack maar één ding: bruid zijn. Maar zonder vriend of verloofde én als man, lijkt deze wens onmogelijk. Toch geeft hij niet op, ondanks het onbegrip dat hij van zijn familie en vrienden ontvangt.

In Caravan Chaos gaan beste vriendinnen Rachel en Suus samen met hun aanhang een midweekje op vakantie. Helaas is hun bestemming verre van wat ze ervan hadden verwacht en lijkt het uitje uit te monden in een ramp.

In Tijd gaan de werknemers van bakkerij ‘De zoete inval’ op teamuitje. De dames kunnen totaal niet met elkaar opschieten en bazin Yvonne vindt het hoog tijd voor een portie teambuilding, wat volgens het team alleen maar kan uitmonden in een drama.

Onverwacht Bezoek vertelt het verhaal van Hanne, een alleenstaande moeder die na de lockdown haar werkzaamheden in het kapsalon weer oppakt. Voor haar collega’s het uitgelezen moment om weer inzicht te krijgen in haar – niet bestaande – datingleven. Maar Hanne heeft geen zin om te daten en met haar hervatte werkzaamheden ook helemaal geen tijd.

Kelly weet al sinds ze een klein meisje is dat ze tandartsassistente wilt worden. Maar als ze eindelijk haar droom bereikt heeft, voelt ze de passie niet. In Doorbijten moet ze erachter komen of het bij een droom zal blijven of dat ze in de werkelijkheid gaat leven en misschien een ander pad moet kiezen.

Mijn mening

Deze bundel bevat 5 kortverhalen, telkens met een andere invalshoek. Deze invalshoeken zijn leuk en origineel gevonden.

De schrijfstijl vond ik niet heel vloeiend. Ik heb af en toe zinnen terug moeten lezen om te begrijpen wat te auteur bedoelde. Gelukkig werden de kortverhalen wel mooi afgerond zonder open einde.

Mijn top 5 van de verhalen:

  1. Caravan chaos
  2. Doorbijten
  3. Onverwacht bezoek
  4. Tijd
  5. Nog lang en gelukkig

De verhalenbundel kon me niet helemaal bekoren. Ik zie zeker en vast potentieel, want met de “fantasie”/de inhoud van de verhalen zit het helemaal goed. Alleen kan er wat mij betreft nog wel wat gesleuteld worden aan de schrijfstijl.

Met dank aan uitgeverij Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: