Boekrecensie | Een vlucht naar jou – Madelein Kerseboom

“Een vlucht naar jou” is het eerste deel van een nieuwe serie die Madelein Kerseboom uitbrengt bij haar nieuwe uitgeverij. Het is meteen ook het eerste boek dat ik van haar lees.

Een vlucht naar jou | Madelein Kerseboom | 2022 | Xander Uitgevers | 288 pagina’s

Reeks: Vlucht #1

Gelezen via bibliotheek

⭐⭐⭐,5

Korte inhoud

Als stewardess vliegt Esmee de hele wereld over en bezoekt ze de meest verre oorden. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar, al heeft hij het net zo druk met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Op het eerst gezicht lijkt Esmees leven op rolletjes te lopen, maar in werkelijkheid verloopt haar relatie stroef.

Als ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires de knappe Javier tegen het lijft loopt, kan ze de verleiding dan ook niet weerstaan, en een stormachtige affaire begint. Juist dan slaat in Melvins leven het noodlot toe… waardoor hij haar harder nodig heeft dan ooit. Terwijl Esmee hem te hulp schiet, ontdekt hij haar geheim en stort hun leven als een kaartenhuis in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd voorgoed kapot?

Mijn mening

Op de flaptekst staat dat het verhaal een avontuur vol drama, romantiek en turbulentie is. Dat laatste woord kan enerzijds leiden naar het beroep van hoofdpersonage Esmee, die stewardess is, maar anderzijds ook naar de puinhoop die Esmee van haar leven en haar relatie met bestsellerauteur Melvin maakt. Gelukkig is er ook romantiek, maar daar zorgt de knappe Argentijn Javier dan weer voor, aangezien de romantiek tussen Esmee en Melvin ver te zoeken is. Op het einde komt er wel een heel mooi hoofdstuk tussen Esmee en Melvin. Wat ik hiermee bedoel, moet je zelf maar ontdekken.
Drama komt dan weer voor vanaf de helft van het boek, waar het noodlot in Melvins leven toeslaat. Vanaf daar verandert de toon van het verhaal helemaal en is het minder feelgood dan het eerste deel van het verhaal.

Het ontdekken van het verhaal wordt wel wat tenietgedaan door de korte inhoud op de flaptekst. Zo weet je al voor het lezen dat de affaire tussen Esmee en Javier door Melvin ontdekt wordt. Enerzijds is het sowieso voorspelbaar, anderzijds wil je dit als lezer liever zelf ontdekken.

De schrijfstijl van Madelein is vloeiend en vlot. Het verhaal wordt verteld vanuit Esmee, die ook de ik-persoon is. Dialoog wordt goed afgewisseld met de gedachten en schuldgevoelens van Esmee. Toch werd ik niet helemaal meegenomen. Ik voelde niet veel bij de personages. De attitude van Esmee ergerde me af en toe en ook Melvin vond ik niet het meest fijne personage dat ik ooit al heb ontmoet in een boek.

Desalniettemin was het een aangename kennismaking met Madelein Kerseboom. Ik ben in ieder geval warm gemaakt voor het tweede deel van de Vlucht-serie.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: