Serieus, Kim? Midden in de zomer en dan toch een boek lezen met “Kerstmis” in de titel? Ja, waarom niet? 😉 Maar of het zo’n goed idee was, weet ik niet…

Kerstmis met een staartje | Lizzie Shane | vertaling Valerie Janssen

Boekerij | 2020 | 318 pagina’s

Reeks: Pine Hollow #1

Gelezen via bibliotheek

⭐⭐⭐

Korte inhoud

De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van de gemeenteraad en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, gaat hij in hun huis wonen om de zorg voor hun dochter Astrid op zich te nemen. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in de gemeenteraad over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke asiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog drie weken de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.

Mijn mening

“Voor de fans van Jenny Colgan, Sophie Kinsella en Charlotte de Monchy” staat er op de flaptekst. Laten dat nu net auteurs zijn die ik graag lees. Ik was dus benieuwd naar het verhaal.

Het is heel filmisch geschreven. Ik waande me vaak in zo’n typische Amerikaanse kerstfilm. Een klein stadje, sneeuw en twee mensen die om elkaar heen blijven draaien terwijl de rest van de personages het allemaal al door heeft.

Toch nam het verhaal me niet helemaal mee. Ik werd niet meegesleurd door Ally, Ben en de honden. Het was interessant genoeg om verder te lezen, maar ik ben er niet helemaal wild van.

Ik vermoed echter dat ik het boek in de verkeerde periode heb gelezen. Wanneer ik dit boek bij de kerstboom gelezen zou hebben, zou ik het misschien helemaal anders ervaren hebben. Nu vond ik het gewoon een prima verhaal, maar niet meer dan dat.

Liefs ❤
Kim

%d bloggers liken dit: