Blogtour | Mimosa’s, mocktails en mirakels – Isa Moora

Vandaag is het mijn beurt in deze blogtour van uitgeverij Books & Butterflies. Isa Moora is het pseudoniem van de Stekense auteur Isabelle De Moor. Mimosa’s, mocktails en mirakels is haar eerste eigen novelle.

Mimosa’s, mocktails en mirakels | Isa Moora

2022 | Books & Butterflies | 70 pagina’s

Gelezen via e-reader (recensie-exemplaar)

⭐⭐⭐

Korte inhoud

Nicky wil op eigen benen staan. Ze zit op kamers in Gent, heeft de leukste huisgenoten en droomt van een jaar vol vrijheid. Alleen heeft ze enkele problemen: ze is gestopt met haar studie en haar bankrekening is bijna leeg. Ook in haar liefdesleven mag wat actie komen. Als ze heel eerlijk is, kan ze een klein mirakel gebruiken. Gelukkig heeft ze haar vriendinnen Britt en Lexia die haar aandacht afleiden. En dan zijn er ook nog de legendarische cocktailavondjes in het studentenhuis. Krijgt ze het zorgeloze jaar waar ze op hoopt of loopt het toch allemaal anders?

Mijn mening

Isa Moora heeft een fijne schrijfstijl. In deze novelle combineert ze de topfeelgood (je weet wel, de liefde en zo 😉 ) met iets minder feelgood. Het leven zoals het is, want niet alles is rozengeur en maneschijn. Ze wist me te verrassen met een bepaald plot, want ik zat net op dezelfde lijn als Nicky en Britt. Lekker vaag, ik weet het, maar ik wil natuurlijk niet te veel verklappen.

Toch bleef ik wat op mijn honger zitten. Dat heb ik wel meer met novelles. Het is gewoon te kort om een verhaal voldoende diepgang te geven. Het lijkt vaak afgerammeld te zijn, vooral naar het einde van het verhaal toe. Het is alsof je veel te veel kleren in een te kleine koffer wilt stoppen.

Deze novelle is een mooi debuut. Het belooft veel goeds voor de toekomst en ik zie graag een volwaardige roman van Isa’s pen verschijnen. Volgens mij kan ze daar nog beter haar schrijfei in kwijt dan in een novelle.

Met dank aan uitgeverij Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar.

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: