In deze blog vind je minirecensies van gelezen boeken in juli 2022. Zo schreef ik minirecensies voor “Een dozijn gin & tonics, graag”, “Liefde op bestelling” en “Nooit meer hetzelfde”.

Titel: Een dozijn gin & tonics, graag

Auteur: Lisanne Stam

Uitgavejaar: 2021

Uitgeverij: Books & Butterflies

Aantal pagina’s: 42

Gelezen via KoboPlus

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Nova wordt na een wilde avond stappen voor haar voordeur wakker. Ze kan zich niets meer herinneren van de vorige avond, behalve dat ze een verschrikkelijke kater heeft. Nova wordt na een wilde avond stappen voor haar voordeur wakker. Ze kan zich niets meer herinneren van de vorige avond, behalve dat ze een verschrikkelijke kater heeft. Haar zusje Katie maakt het tot haar missie om Nova uit bed te sleuren en te onderzoeken wat er die avond precies is gebeurd. Met de hulp van Katies vriend Bob komen ze stukje bij beetje te weten wat Nova die avond heeft gedaan. Wat heeft haar collega Zara ermee te maken? En waarom zijn alle berichtjes die Jarno heeft gestuurd verwijderd? 

Mijn mening

Wat menig gevestigde auteurs niet lukt, is Lisanne Stam wel gelukt: een volwaardig verhaal in een novelle gieten. Het verhaal heeft alle kenmerken van een feelgood. Liefde, vriendschap en ook wel een beetje wraak. 😉 Toch heeft ze me zelfs hiermee verrast. Ik dacht wel te weten welke kant het opging, maar Lisanne Stam koos toch voor een andere weg: de weg van vriendschap en liefde.

Flamingo’s spelen ook een rol in het verhaal. Welke? Daarvoor moet je deze novelle, die in no time uitgelezen is, lezen. Ik heb er in ieder geval van genoten.

❀❀❀

Titel: Liefde op bestelling

Auteur: Marijke van den Elsen

Uitgavejaar: 2022

Uitgeverij: De Verhalenfabriek

Aantal pagina’s: 82

Gelezen via KoboPlus

⭐⭐⭐

Korte inhoud

Barbara is een succesvolle zakenvrouw en werkt het liefst 24/7. Het laatste waar ze tijd voor heeft is een nieuwe liefde. Haar idee van een ideale avond uit is samen met haar beste vriendin Nicole op de bank hangen met een glas wijn en een pizza. Nicole weet Barbara over te halen om mee te doen met een door een datingsite georganiseerde valentijnsdate: een geheel verzorgde avond met de man van je dromen. De avond verloopt veel beter dan Barbara had verwacht, na een heerlijke avond en nacht met James zou ze hem graag vaker willen zien. Maar dan komt ze erachter wie haar date werkelijk is…

Mijn mening

Deze novelle is een heerlijk, luchtig verhaal. Het leest vlot en je vliegt er doorheen. Ideaal, vermakelijk tussendoortje.

❀❀❀

Titel: Nooit meer hetzelfde

Auteur: Susan Muskee

Uitgavejaar: 2022

Uitgeverij: HarperCollins

Aantal pagina’s: 367

Gelezen via bibliotheek

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.

Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Mijn mening

Ik moest en zou dit boek lezen, dus ik heb de bib zo een beetje verplicht om het aan te kopen. 😉

De schrijfstijl doet me heel erg denken aan de schrijfstijl van Marijke Vos. Grappig, ad rem en de vergelijkingen die Susan Muskee uit haar hoed tovert,… Lachen en gniffelen geblazen.

De invalshoek van het verhaal is ook origineel. Een relatietherapeut die in relatietherapie bij zichzelf gaat. Hoe verzin je het?

Ik heb genoten van dit fijne verhaal.

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com.

%d bloggers liken dit: