Boekrecensie | Het verkeerde meisje – Angelique Haak

Zoek je een thriller van Nederlandstalige bodem en een ingenieus geschreven plot? Stop met zoeken, want dit boek is het dan helemaal!

Het verkeerde meisje | Angelique Haak

2022 | De Crime Compagnie | 300 pagina’s

Gelezen via KoboPlus

⭐⭐⭐⭐,5

Korte inhoud

Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Mijn mening

In eerste instantie stond dit boek niet op mijn leeslijst. Ik las dat er veel geweld in voorkwam en dat hield me tegen om het boek te lezen. Maar de immens vele positieve reacties overtuigden me dan toch. Het boek trok aan mij. Zo van: ‘Hé Kim, ik ben echt de moeite waard om te lezen.’ En zo geschiedde. 😄

Het verhaal bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt je als lezer getrakteerd op een ingenieus geschreven plot. Een samenspel van het heden, oftewel de verhaallijn van Amelie en het verleden, oftewel de verhaallijn van de ontvoerder. In dagboekvorm kom je veel te weten over wat er in het killerbrein van deze persoon omgaat en vooral wat er vroeger allemaal gebeurd is. Het dagboek zorgt in een later deel ook voor een ongekende wending in het verhaal.

In het tweede en derde deel blijf je in het “nu” en lees je vooral uit het perspectief van Amelie. Ook hier weet Angelique Haak weer enorm goed hoe je een thriller moet schrijven. Je blijft op het puntje van je stoel zitten. Hoofdstuk na hoofdstuk grijpt Angelique je bij je nekvel. Het is gewoon spijtig dat je moet stoppen met lezen voor andere verplichtingen. Je wilt blijven verder lezen. Kom, nog een hoofdstuk (want lang leve de korte hoofdstukken) en voordat je het weet ben je al ver gevorderd in het verhaal.

Als kers op de taart krijg je nog een verrassend plot. Een goed uitgekiend psychologisch spelletje waarbij je letter voor letter, zin voor zin echt niet weet wat er gaat gebeuren. Reken daar nog verrassende plotwendingen bij en je hebt een thriller van hoogstaand niveau.

Het was mijn eerste boek van Angelique Haak, maar niet het laatste. Deze auteur weet verdomd goed hoe je een thriller moet schrijven.

Ik ben blij dat het boek me “gelokt” heeft. En met dat geweld valt het nog al bij al mee. Ja, er wordt redelijk wat geweld gebruikt, maar om de één of andere reden hoort het ook bij het verhaal.

“Het verkeerde meisje” is een thriller van hoogstaand niveau met een ingenieus geschreven plot. Aanrader!

Liefs ❤
Kim

2 reacties op “Boekrecensie | Het verkeerde meisje – Angelique Haak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: