Podcasttip | Onsje Groener

Vandaag heb ik een podcasttip voor jou. Een podcast om duurzamer te leven, zonder belerend te zijn. Zeker eens luisteren!

Wie?

Beathe werkt bij het Nederlandse programma Koffietijd. In tegenstelling tot Saskia is ze nog niet zo groen, maar wil ze wel groener worden.

Twee tegenpolen, maar allebei met hetzelfde doel: een onsje groener.

Waarover gaat het?

Onsje groener is een podcast over duurzamer, groener leven. Naast dat ze wekelijks een thema behandelen (vb. voedselverspilling), hebben ze nog andere rubrieken. Zo is er ook de sample shop. Ze bespreken een groen product en bekijken of het wel zo groen is als beweerd wordt.

Daarnaast is er wekelijks een challenge. Om de beurt moeten ze een week een challenge uitvoeren die de andere bedacht heeft. In deze challenge room, zoals de aflevering heet, blikken ze terug op de desbetreffende challenge. Voorbeelden van challenges zijn: 15 minuten douchen (met warm water) per week, een kledingset van maximum 10,00 euro shoppen bij de kringloopwinkel, …

Waar te vinden?

Waarom vind ik deze podcast zo goed?

Ik luister deze podcast graag omdat ik ook een onsje groener wil leven. Liever zijn voor de natuur. Deze podcast is enorm laagdrempelig, aangezien Beathe ook nog maar een beginneling is. Daarnaast is de dynamiek tussen Saskia en Beathe zo leuk. Een aflevering duurt om en bij de 40 minuten, maar het vliegt zo voorbij.

Liefs ❤
Kim

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van canva.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: