Boekrecensie | Het perfecte meisje – Anja Feliers

Een thriller die makkelijk wegleest en ook goed geschreven is, daarvoor ben je bij Anja Feliers aan het goede adres. Ik las het achtste deel uit de Kathleen Verlinden-reeks.

Het perfecte meisje | Anja Feliers | 2019 | Van Halewyck | 322 pagina’s

Reeks: Kathleen Verlinden #8

Gelezen via KoboPlus

⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

Na de aanslag op psychologe Kathleen Verlinden moet haar dochter Julie noodgedwongen alleen verder. Terwijl ze de verschrikkelijke gebeurtenissen een plaats probeert te geven, staat haar vader haar bij waar hij kan. Wanneer Julie op een dag Kathleens antwoordapparaat beluistert, hoort ze daar onverwacht de noodkreet van een onbekende jonge vrouw. Ze lijkt de dringende hulp van Kathleen Verlinden te willen, maar ze breekt haar verhaal abrupt af en laat Julie met vele vragen achter. Julie voelt de noodzaak om deze jonge vrouw te helpen en gaat op zoek naar wie zij is. In haar zoektocht naar de waarheid botst ze op stevige obstakels. Hoe ver kan ze gaan zonder zichzelf in gevaar te brengen?

Mijn mening

Na de moordaanslag op Kathleen Verlinden leeft haar omgeving tussen hoop en wanhoop. Vooral haar dochter Julie voelt zich schuldig, aangezien het de laatste tijd niet helemaal boterde tussen moeder en dochter. Terwijl de politie op zoek is naar de dader, ontfermt Julie zich over het antwoordapparaat van haar moeder, die psycholoog is. Daar klinkt een noodkreet van een jong meisje. Ook al is Julie zelf geen psycholoog, toch voelt ze de drang om het meisje te helpen. Alleen beseft ze dan nog niet dat ze zichzelf in een wespennest steekt.

~

Na zeven boeken Kathleen Verlinden ligt in dit achtste deel de focus volledig op Julie. Het is niet dat Kathleen geen rol van betekenis speelt, want het boek begint waar het vorige boek is geëindigd: Julie dendert de trap af en vindt haar moeder in een grote plas bloed.

Ondanks dat Kathleen hier niet de hoofdrol speelt, neemt Julie deze rol met verve over. Het is fijn om haar ook beter te leren kennen. Julie is ondertussen zelf een jonge vrouw en biedt dus al iets meer mogelijkheden om rond te werken als auteur.

Je hoeft trouwens de vorige boeken niet gelezen te hebben om mee te kunnen met het verhaal. Door het veelvoud aan mannelijke aanbidders van Kathleen, wist ik in het begin ook totaal niet meer wie Marc, Lucas of Lennert waren, maar alles wat je moet weten om het verhaal te kunnen volgen, wordt kort en bondig meegegeven. Zodus kan je gewoon hier inpikken.

In korte hoofdstukken wisselt Anja af tussen Julie en Roxane, het jonge meisje dat een noodkreet uitsloeg. Ze haalt een actueel thema aan, zelfs 4 jaar na release komt het nog al te vaak in de media.

Het verhaal heeft enkele spannende hoofdstukken. Toch is het grootste deel van het verhaal gemoedelijk en burgerlijk. Het is geen ik-zit-op-het-puntje-van-mijn-stoel-verhaal, maar dat hoeft voor mij ook niet. De clue van het verhaal komt ook niet als een verrassing. Gelukkig zijn er meerdere verhaallijnen die afgerond moeten worden.

Ik vond dit boek weer een stuk beter dan het vorige boek, weer een echte Feliers!

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: