Boekrecensie | Het kan ook nooit normaal – Lieke Hester

Kijk je graag naar politieseries of programma’s waarbij ze de politie volgen? Dan is dit boek echt iets voor jou! Ik heb er in ieder geval van genoten.

Het kan ook nooit normaal | Lieke Hester

2022 | HarperCollins Holland | 320 pagina’s

Gelezen via eigen bibliotheek (gekocht)

⭐⭐⭐⭐⭐

Korte inhoud

De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen.

Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.

Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.

Mijn mening

Lieke Hester is hoofdagente bij de Amsterdamse politie. In dit boek vertelt ze haar avonturen die ze tijdens haar loopbaan tot nu toe heeft beleefd. Van surveillante in het cellenblok tot agente op straat. Achtervolgingen, reanimaties, dode mensen vinden, patrouilleren,… Alles komt aan bod, zelfs dat ze psycholoog moet spelen bij mensen die het psychisch heel zwaar hebben en er een einde aan willen maken.

Dit laatste is iets wat Lieke enorm frustreert: de gebrekkige geestelijke gezondheidszorg in Nederland (België is trouwens niet veel beter). Ze beseft als geen ander dat haar verhalen rond zelfdoding een mogelijke trigger zijn. Bij elk hoofdstuk waarin dit voorkomt, geeft ze een waarschuwing. Top!

Het harde leven van een politieagente wordt heel gedetailleerd beschreven. Lieke schrijft enorm beeldend. Het lijkt alsof je ze volgt met een camera. Je weet wel, zoals in al die tv-programma’s over de politie. 

Eén keer heb ik echt in een deuk gelegen:

Meerdere keren probeerde ik duidelijk te maken dat ik geen Frans verstond, maar de man in kwestie bleef maar praten en me vragend aankijken. Ik knikte met mijn serieuste gezicht en antwoordde: ‘Fromage’. 😄

(fromage = kaas en dommage = jammer)

Mijn respect voor de politie is nog maar eens toegenomen. Het is echt geen makkelijk beroep en je moet een olifantenvel hebben.

Dit boek is een echte aanrader. Met de enorm beeldende schrijfstijl van Lieke is het alsof je er zelf bij was. Lezen, dit boek, zou ik zeggen! 😉 

Liefs ❤
Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: